barszcz biały z chrzanem

Był żurek, teraz dla odmiany będzie barszcz biały. W smaku podobny do żurku, a dodatek chrzanu sprawia, że jest bardziej wyrazisty w smaku. Polecam na Wielkanoc! Składniki: 400g białej kiełbasy 1 Zobacz więcej
Barszcz biały z chrzanem Składniki: 2 litry wody 400- 500 g wędzonego boczku pokrojonego w plastry 300 g ziemniaków obronych i pokrojonych w kostkę 4 białe kiełbasy pokrojone w plasterki kilka jajek Zobacz więcej
To jeden z tych przepisów, po których skosztowaniu wszyscy się rozpływają. Jest to niewątpliwie najlepszy smak zupy jaki do tej pory udało mi się uzyskać. Nigdy nie byłam zwolenniczką barszczów, Zobacz więcej
Czy macie takie zupy, który nigdy się Wam nie nudzą? Dla mnie jest to zdecydowanie barszcz biały, mogę go jeść co tydzień i znam tysiące sposobów na subtelną zmianę jego smaku. A dziś był.. z chrzanem Zobacz więcej
Mój ulubiony. Z dużą ilością jajek i śmietany. Do tego sporo chrzanu, czosnku i majeranku. Taki barszcz jest dobrym sposobem na zupę codzienną jak i na świąteczną. SKŁADNIKI 3-4 kawałki białej Zobacz więcej
Przedstawiam Wam przepis na barszcz biały jako robi się w moim rodzinnym domu z okazji Wielkanocy. Pomimo mnogości składników jest naprawdę prosty z wykonaniu i trudno go popsuć. Polecam – spróbujcie Zobacz więcej
Przedstawiam Wam przepis na barszcz biały jako robi się w moim rodzinnym domu z okazji Wielkanocy. Pomimo mnogości składników jest naprawdę prosty z wykonaniu i trudno go popsuć. Polecam – spróbujcie Zobacz więcej
, jak i czyjejś roboty. Wyjątkiem są tutaj zupy mojej mamy, za którymi przepadam (chyba, że zawierają por ;)) i które są dla mnie najlepsze na świcie – ale to jest chyba ogólna cecha maminych zup :) Zobacz więcej
Porcja dla 4 osób barszcz biały 0,5 l zakwasu barszczu białego 2 l wody 4 ząbki czosnku 2 średnie marchewki kawałek selera kawałek pora 3 -4 grube białe kiełbasy 200 g wędzonego boczku 4 jajka 4 łyżki Zobacz więcej
Obiecane na Facebooku wspólne wirtualne gotowanie z Pablo. Wasz wybór padł na wyrób żurkopodobny. Zupa to na wskroś polska, a obcokrajowcy podchodzą do niej z ciekawością i ostrożnością. Ma ona w Zobacz więcej
najciekawsze przepisy z rodzinnych dzienników kulinarnych, tradycja połączona z pasją do gotowania i nutą nowoczesności Zobacz więcej
Wielkanocne śniadanie już blisko, dlatego przedstawiam propozycję podania białej kiełbaski i jajek. Nic skomplikowanego. Wystarczy ładnie ułożyć składniki na talerzu i od razu człowiek robi się Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Barszcz biały

Barszcz biały 251

2
Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą ląduje tradycyjnie na moim świątecznym stole. Bez tej niezwykle aromatycznej zupy z dużą ilością majeranku nie wyobrażam sobie Wielkanocy. Dziś proponuję przepis na Zobacz więcej
Ogórki kiszone z żurkiem na pewno szybciej się ukiszą, niż kiszone tradycyjnym sposobem. Przygotowuje się je podobnie jak zwykłe ogórki, dodaje się tylko żurek pół na pół z wodą. Zamiast żurku można Zobacz więcej
W poprzednim wpisie Golonka gotowana w piwie zrobiliśmy doskonałą golonkę, ale został nam wywar z warzywami, a przecież go nie wylejemy. Na tym wywarze w kilka minut przygotujemy doskonały bardzo Zobacz więcej
Składniki: 400 g białej kiełbasy 2 kabanosy (nie mogą być bardzo suche) 2 duże ząbki czosnku 200 ml śmietany 18% łyżka mąki ok 0,5 l zakwasu lub kwasek cytrynowy 4 liście laurowe sól, pieprz 1 łyżka Zobacz więcej
Olcia706
Olcia706 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Olcia gotuje
Barszcz biały

Barszcz biały 298

0
Barszcz biały Sposób przygotowania: Kiełbasę zalać wodą (ok. 2,5 litra) i ugotować - ok. 15-20 min. od momentu zawrzenia. Wyjąć kiełbasę. Do wywaru dodać przyprawy, czosnek pokrojony w plasterki oraz Zobacz więcej
Zanim na dobre zacznie się bój osmaczny, wyjątkowy, najlepszy żur, barszcz biały na wielkanocny stół - jajużdziś wypróbowuję zakwas i sprawdzam czy abywszystkieprzyprawy w kuchni są. Żeby Zobacz więcej
8 mm, mięso wieprzowe kl. II na sitku 5 mm, a wołowe na sitku 3mm. Mieszamy wszystkie rodzaje mięsa, dodajemy przyprawy, sól i wodę. wyrabiamy masę dokładnie, aż nabierze kleistości. Napełniamy Zobacz więcej