barszcz bialy z suszonymi grzybami

To taka zalewajka ale grzybowa W sumie wyszło połączenie dwóch przepisów. Do zalewajki zawsze dodawałem grzyby suszone więc czemu by nie dodać więcej świeżych i zobaczyć co się stanie. I stał się Zobacz więcej
Najlepszy barszcz biały powstaje na domowym zakwasie. Podstawą takiego barszczu są suszone grzyby i czosnek, którego do tej zupy nie żałuję. Składniki: zakwas na barszcz biały 6 szklanek bulionu Zobacz więcej
To moja kolejna kulinarna przygoda z kuchnią azjatycką, z wykorzystaniem produktów marki TAOTAO. Aromatyczna i pożywna zupa, pełna prawdziwego, azjatyckiego smaku. Na jednym talerzu niezwykle bogata Zobacz więcej
Spór o to co powinno jadać się podczas Wigilii Bożego Narodzenia trwa zapewne od pokoleń. Ja wychodzę z założenia, że jadać powinniśmy to co pamiętamy z naszych domów rodzinnych. To dzięki tradycji Zobacz więcej
W moim menu na Kolację Wigilijną obowiązkową pozycją jest barszcz z uszkami. Czy ich przygotowanie jest trudne? Zdecydowanie nie. Wymaga trochę cierpliwości i jest pracochłonne ale warto poświęcić Zobacz więcej
Biały barszcz wersja świąteczna :) Ugotowałam go na bazie białej kiełbasy i wędzonego boczku a zakwasiłam sokiem z kiszonych ogórków. Coś dla tych którzy nie czują chemii z żurkiem i nie mają serca do Zobacz więcej
Żeby nie było nudno to namieszałam dzisiaj w garnku dobrego wypasionego barszczu. Składniki kompletowałam już od dwóch dni, wczoraj namoczyłam fasolkę i dzisiaj uraczyłam domowników wspaniałą Zobacz więcej
Artykuł Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Daretocook.pl
Daretocook.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dare to cook
BIAŁY BARSZCZ Z GRZYBAMI

BIAŁY BARSZCZ Z GRZYBAMI 1700

Spacer po lesie i wizyta w mojej ulubionej piekarni zaowocowały pyszną, jesienną zupą. Połączenie wywaru z grzybów i zakwasu…marzenie! SKŁADNIKI: ok. pół kg. leśnych grzybów włoszczyzna 3 listki Zobacz więcej
Taki barszczyk w moim rodzinnym domu w czasie jesieni jest robiony bardzo często. Rodzice zawsze zbierają i susza grzyby z myślą miedzy innymi o tym barszczu. Ja się nie znam na grzybach i ich nie Zobacz więcej
Znów mam zaległości.. najbardziej to widać po świątecznych przepisach ;) Jednak te bułeczki nie koniecznie trzeba robić na Wigilijny stół. U nas sprawdziły się też jako zakąska do kremu pomidorowego, Zobacz więcej
info234567891011
info234567891011 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
extradania.pl
Barszcz biały

Barszcz biały 99

Artykuł Barszcz biały pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Czyli żurek z chrzanem.Pyszna potrawa jak ktoś lubi żurek.Zauważyłam,że w wielu domach podaje się go na święta i nie tylko wielkanocne.Dlatego pomyślałam,czemu go nie wypróbować.Ot, pomyślałam i Zobacz więcej
Istnieją pewne niejasności dotyczące nazw „żurek” i „barszcz biały”. W jednych tradycjach stosuje się tą nazwę wymiennie, a w innych nie są one tożsame. I tak, żurek ma być przyrządzany na bazie mąki Zobacz więcej
Prosty przepis na biały barszcz bez chrzanu , który najlepiej smakuje z makaronem. 1 kiełbasa czosnkowa 3 łyżki octu Duży kubek śmietany 18% Pęczek natki pietruszki Liście laurowe Ziele angielskie Zobacz więcej
Wieczór wigilijny w polskiej tradycji to najbardziej uroczysty i najbardziej wzruszający moment w roku. Zwyczajowo w dzień Wigilii obowiązywał ścisły post. Także w czasie wieczerzy wigilijnej podawano Zobacz więcej
Tradycyjne uszka zgrzybami dowigilijnego barszczu. Jest przy nich trochę pracy, aleich smak rekompensuje czas pędzony naich lepieniu. Domoich uszek użyłam podgrzybków, bo mają bardziej zdecydowany Zobacz więcej
Wigilijne uszka z grzybami do barszczu – kulinaria rogatka Przejdź do treści kulinaria rogatka Menu O mnie rogatek w podróży O mnie rogatek w podróży Wigilijne uszka z grzybami do barszczu Wigilijne Zobacz więcej
Risotto to klasyka włoskiej kuchni. Nie jest trudne do zrobienia, ale żeby uzyskać prawdziwie włoski smak ważne jest przestrzeganie kilku zasad. Przede wszystkim dobre składniki, w szczególności Zobacz więcej
Potrawa bez której w moim domu kolacja wigilijna nie miała by smaku. W moim rodzinnym domu takiego żuru się nie gotowało. Był tylko czysty barszcz czerwony z uszkami. Jednak kiedy wprowadziłam się po Zobacz więcej