barszcz czerwony na rosole

Kiedy zostaje nam rosół z niedzieli, zamiast tradycyjnej pomidorówki, możemy przygotować np. barszcz czerwony. Ja proponuję go przełamanego jabłkiem z dodatkiem wywaru grzybowego. Taki barszcz Zobacz więcej
Zupy 1. Zupa cebulowa zapiekana z grzankami serowymi 2. Flaczki wołowe 3. Barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi suszonymi grzybami 4. Barszcz czerwony z pasztecikami nadziewanymi pieczarkarkami i Zobacz więcej
i pieprzem. Ciasto francuskie tnę na kwadraty i na środek każdego nakładam mięso. Brzegi ciasta zlepiam tworząc trójkąty. Paszteciki układam na blaszce i piekę ok. 15 min. w piekarniku. Podaję z Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Żurek

Żurek 351

5
Żurek to moja ulubiona zupa i konkurować z nim może jedynie bożonarodzeniowy czerwony barszcz :) Nie wiem dlaczego, ale przez długi czas nie gotowałem go sam. Ostatnio jednakdorobiłem się przepisu na Zobacz więcej
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na barszcz czerwony na gęsinie z kołdunami, który zjadła Agnieszka, w bydgoskiej restauracji "Stary Port 13", podczas III Weekendu na Wyspie Młyńskiej. Zobacz więcej
Kiedy gotuję barszcz czerwony, najczęściej buraczki zużywam do surówki lub zasmażam ze śmietaną. Tym razem dodałam do tartych buraków tartą włoszczyznę z rosołu (wywaru na barszcz). Ekonomicznie i w Zobacz więcej
Cześć =) Dziś Kasztanowa Kuchnia zaprasza na barszcz czerwony na gęsinie z kołdunami, który zjadłem w bydgoskiej restauracji "Stary Port 13". Barszcz ten był czystym barszczem na rosole z gęsi, bardzo Zobacz więcej
pokrojone ząbki czosnku. Nakryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na kilka dni. W tym czasie podglądać, a gdy się pojawią tzw. kożuszki trzeba je zebrać i czekać aż barszczyk zacznie być Zobacz więcej
Barszcz czerwony z uszkami Zupa grzybowa Kergulena Boże Narodzenie - Świąteczny obiad Rosół z pieczonej kaczki Pieczona perliczka Pierś z gęsi w pomarańczach Schab po sztygarsku Duszona przepiórka Zobacz więcej
PoraCosZjesc
PoraCosZjesc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pora coś zjeść...
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa 348

0
Dzień dobry! Wczoraj pokazywałam Wam na fanpage zupę ogórkową, więc idąc za ciosem dzisiaj kolejna smaczna zupa. Nieco świąteczna, ponieważ jak najbardziej nadaje się na wigilijny stół zamiast Zobacz więcej
Ogórkowa, rosół czy barszcz? Niee, moją ulubioną zupą zawsze była pomidorowa. Jeśli jednak nie macie ochoty na tradycyjną wersję, wypróbujcie ten przepis na gęstą, aromatyczną, lekko pikantną, arabską Zobacz więcej
. Cebulę siekamy i dusimy na oleju, dodajemy ugotowane ipokrojonegrzyby, zmielone mięso i chwilę dusimy pod przykryciem. Zawartość patelni mieszamy z ugotowaną kapustą i doprawiamy solą i pieprzem. Zobacz więcej
Ten barszcz to przepyszna, zimna słodko - kwaśna zupa. Przepis pochodzi z kuchni aszkenazyjskich Żydów. Polecam serdecznie. Moim zdaniem idealne danie w upalne dni. :) Składniki (na 4 porcje zupy): 4 Zobacz więcej
Czekałam z wykonaniem tej zupy , aż urośnie posadzona przeze mnie boćwina , w tym roku postawiłam na odmianę liściastą bez korzenia . Zupa w tej lub innej formie powinna zagościć chociaż raz w każdej Zobacz więcej
Zapraszam serdecznie na pyszny barszcz ukraiński ! Troszkę nietypowy bo bez fasoli ale naprawdę smaczny! Składniki: 1,5 litra rosołu lub bulionu warzywnego 3 duże ziemniaki 2 duże buraki czerwone 1 Zobacz więcej
Z niedzielnego obiadu zostało mi około 1,5 litra rosołu i wczoraj pomyślałam sobie żeby dziś zrobić barszczyk czerwony. Do tego zrobiłam krokiety z mięsa kurczaka i gotowanych warzyw. Czerwony Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Pierogi z pieca

Pierogi z pieca 189

0
kółeczka, nakładamy farsz, sklejamy brzegi, dociskamy widelcem i układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Możemy na pierogach zrobić delikatny wzorek, posmarować roztrzepanym jajkiem i do Zobacz więcej
Do pasztecików można wykorzystać udko z rosołu, a można jeść same- zamiast kanapek np.do szkoły lub z barszczem czerwonym Składniki: ciasto: 250g mąki 80g masła 50 g świeżych drożdży 3 łyżki śmietany Zobacz więcej
roztopionym masłem a także można je podać z czerwonym barszczem lub rosołem. Dobrze również smakują odsmażone na patelni. Smacznego! Zobacz więcej
Gdy zostaje mi dużo mięsa z rosołu to zazwyczaj wykorzystuję je na następny dzień. Wtedy robię z nim łazanki lub takie krokiety:) Proste ale bardzo smaczne. Świetnie nadają się też do czerwonego Zobacz więcej