barszcz czerwony z grzybami

Barszcz czerwony to chyba najpopularniejsze danie, które od razu kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia. Choć można go przyrządzić tak po prostu. Mój barszcz przygotowałam na bazie rosołu Zobacz więcej
Z powodu chronicznego braku czasu, wymyślam dania na szybko. Szczególnie takie, które można przygotować dzień wcześniej. Zupy wiodą w tej dziedzinie prym! Tym razem w roli głównej barszcz czerwony. O Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 30 dag buraków czerwonych 1 marchewka 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy 6 ziarenek pieprzu koncentrat z buraczków odrobina soku z cytryny sól - według uznania PRZYGOTOWANIE: Zobacz więcej
O tej porze roku bardzo chętnie zjadamy i pijemy chłodne dania i napoje. Przygotowałam dla Was kilka propozycji na zupy chłodniki z barszczu czerwonego. Dzięki firmie Krakus mam możliwość testowania Zobacz więcej
Barszcz to zupa, która smakuje mi tak samo dobrze o każdej porze roku, choć za każdym razem wychodzi trochę inny. Wiosna to czas lekkiej botwinki, a latem – gdy buraki podrosną – można ugotować Zobacz więcej
To taka zalewajka ale grzybowa W sumie wyszło połączenie dwóch przepisów. Do zalewajki zawsze dodawałem grzyby suszone więc czemu by nie dodać więcej świeżych i zobaczyć co się stanie. I stał się Zobacz więcej
Przepis autorski (mój). Chłodnik ten jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a dodatkowo smakuje rewelacyjnie i z pewnością gwarantuje ochłodę nawet w najgorętszy dzień lata. Wystarczy porządnie Zobacz więcej
WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WSZYSTKO SMACZNE
Barszcz czerwony

Barszcz czerwony 1091

Barszcz czerwony lubi wiele osób i ja również się do nich zaliczam. Mogę go pić bardzo często i nigdy nie mam dosyć. Zostało mi troszkę pasztecików od Świąt, które spokojnie leżały w zamrażarce, a jak Zobacz więcej
Zabielany barszczyk z ziemniakami to moja ulubiona wersja barszczu. W moim rankingu ulubionych potraw jest dużo wyżej niż tradycyjny czerwony barszcz. Zawsze kiedy mam zamiar zrobić ten barszcz robię Zobacz więcej
To moja kolejna kulinarna przygoda z kuchnią azjatycką, z wykorzystaniem produktów marki TAOTAO. Aromatyczna i pożywna zupa, pełna prawdziwego, azjatyckiego smaku. Na jednym talerzu niezwykle bogata Zobacz więcej
Najlepszy barszcz biały powstaje na domowym zakwasie. Podstawą takiego barszczu są suszone grzyby i czosnek, którego do tej zupy nie żałuję. Składniki: zakwas na barszcz biały 6 szklanek bulionu Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Barszcz czerwony z grzybami

Barszcz czerwony z grzybami 538

Dzisiaj proponuję Wam barszcz czerwony z grzybami suszonymi. Nie jest to jeszcze barszcz wigilijny, ale ... po prostu pyszny barszcz z grzybami J Spróbujcie. Jest fantastyczny Składniki: 50 dag Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Barszcz czerwony z grzybami

Barszcz czerwony z grzybami 237

Pyszny, aromatyczny, pierwszy raz gościł w takiej odsłonie na moim stole wigilijnym-barszcz czerwony. Przez wiele lat gościła na wigilię u nas tylko zupa grzybowa a teraz mamy dwie pyszne zupy. Zobacz więcej
Znów mam zaległości.. najbardziej to widać po świątecznych przepisach ;) Jednak te bułeczki nie koniecznie trzeba robić na Wigilijny stół. U nas sprawdziły się też jako zakąska do kremu pomidorowego, Zobacz więcej
W sumie nie planowałam żadnych świątecznych przepisów. Nie tylko dlatego, że właściwie nie obchodzę Świąt. Jakoś nie chce mi się już blogować, od jakiegoś czasu często pojawiają się u mnie myśli o Zobacz więcej
Uszka z kapustą i grzybami najlepiej smakują, kiedy przygotowujemy je z domowej kapusty kiszonej i suszonych leśnych grzybów. Do takich uszek gotujemy barszcz czerwony czystyniezabielany, najlepiej Zobacz więcej
Spór o to co powinno jadać się podczas Wigilii Bożego Narodzenia trwa zapewne od pokoleń. Ja wychodzę z założenia, że jadać powinniśmy to co pamiętamy z naszych domów rodzinnych. To dzięki tradycji Zobacz więcej
Wieczór wigilijny w polskiej tradycji to najbardziej uroczysty i najbardziej wzruszający moment w roku. Zwyczajowo w dzień Wigilii obowiązywał ścisły post. Także w czasie wieczerzy wigilijnej podawano Zobacz więcej
W moim menu na Kolację Wigilijną obowiązkową pozycją jest barszcz z uszkami. Czy ich przygotowanie jest trudne? Zdecydowanie nie. Wymaga trochę cierpliwości i jest pracochłonne ale warto poświęcić Zobacz więcej
Tradycyjne uszka zgrzybami dowigilijnego barszczu. Jest przy nich trochę pracy, aleich smak rekompensuje czas pędzony naich lepieniu. Domoich uszek użyłam podgrzybków, bo mają bardziej zdecydowany Zobacz więcej