barszcz czerwony z mięsem

, dlatego starałam się nie odrywać od niego, by szybko się uporać. Tak więc z aparatem w pobliżu nie byłoby to możliwe. Jednak tym razem zaparłam się i zdjęcia są! Przygotowałam 24 tradycyjne krokiety Zobacz więcej
Po przejściu od rana sporej ilości km miałem ochotę na ciepłą zupę. Dawno nie jadłem barszczu czerwonego, wszystkie składniki były w domu, to i wybór był prosty. Troszkę ostra, lekko gęsta, fajna w Zobacz więcej
i pieprzem. Ciasto francuskie tnę na kwadraty i na środek każdego nakładam mięso. Brzegi ciasta zlepiam tworząc trójkąty. Paszteciki układam na blaszce i piekę ok. 15 min. w piekarniku. Podaję z Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Żurek

Żurek 351

5
Żurek to moja ulubiona zupa i konkurować z nim może jedynie bożonarodzeniowy czerwony barszcz :) Nie wiem dlaczego, ale przez długi czas nie gotowałem go sam. Ostatnio jednakdorobiłem się przepisu na Zobacz więcej
zisiaj na blogu goszczą krokiety nadziane mięsem i pieczarkami. Nie wiem jak jest u Was, ale u nas - na wschodzie Polski - krokiety z kapustą/mięsem są nieodłącznym elementem każdego wesela. Nie wiem Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Wigilijny barszczyk czerwony

Wigilijny barszczyk czerwony 149

0
W moim domu nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczyku. Jako, że w Wigilie nie jadamy żadnych mięs barszczyk jest postny na warzywach i suszonych Zobacz więcej
Marta_gotuje
Marta_gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marta gotuje
Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem 415

4
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Paszteciki zmięsem toidealny dodatek doczerwonego barszczu, danie naprzyjęcie lub jako przekąska dozabrania zesobą np.pracy. Smakują naciepło izimno. Możemy zrobić Zobacz więcej
Kiedy gotuję barszcz czerwony, najczęściej buraczki zużywam do surówki lub zasmażam ze śmietaną. Tym razem dodałam do tartych buraków tartą włoszczyznę z rosołu (wywaru na barszcz). Ekonomicznie i w Zobacz więcej
Składniki: 1 kg żeberka wędzone, 50 dag żeberka świeże, 4 litry woda, 4 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liść laurowy, 1 pęczek włoszczyzna, 7 sztuk ziemniaki młode, 1 łyżka majeranek, 2 łyżeczki Zobacz więcej
pokrojone w kostkę. Ziemniaki kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa gotujemy w wodzie z domową kostką warzywną. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy do gotującej się zupy. Całość zakwaszamy Zobacz więcej
wyjmujemy (nie będą już potrzebne), a czysty barszcz zakwaszamy cytryną i przyprawiamy. Na talerzu układamy pokrojone jajko i trochę sera białego, następnie wlewamy gorący barszcz. Wartość Zobacz więcej
Pierwszy raz zrobiłam krokiety bez mięsa. Wyszły bardzo smaczne, słodkie dzięki dużej ilości marchewki. Pyszne i idealne na obiad z gorącym, czerwonym barszczem.. Składniki(na 6 krokietów) Farsz 3 Zobacz więcej
Barszcz czerwony to bardzo prosta i szybka do ugotowania zupa. Do jej przygotowania potrzebujemy zrobionego wcześniej zakwasu. Przepis jest bardzo prosty : Do glinianego naczynia wlewamy ok 0,7 l Zobacz więcej
Jest to nieco odmienna ale bardzo odżywcza wersja ukraińskiego barszczu. Moja propozycja składa się tylko z gotowanych świeżych warzyw, bez dodatku mięsa czy bulionu a doprawiona jest pieprzem i Zobacz więcej
Najlepsza wersja krokietów jaką znam..z kuchni mojej mamy oczywiście się wywodzą;-)Najlepsze do barszczu czerwonego. Składniki na ok 14 szt: ciasto naleśnikowe: 2 szkl mleka 30 dag mąki 2 jajka sól Zobacz więcej
i ryby (poza karpiem) uwielbiam i w zasadzie niemal w 100% zastąpiły udział czerwonego mięsa w moich posiłkach. Do kapusty na szczęście nie musiałam się przekonywać przez tych kilkanaście lat, bo od Zobacz więcej
na ciasto naleśnikowe znajdziemy TU Gdy już upieczemy naleśniki możemy, dodawać swoje ulubione nadzienie. Ja wszelkiego rodzaju krokiety zawsze jem z barszczem czerwonym do picia TU, Zawsze robię Zobacz więcej
Tak jak już wspominałam wczoraj na moim blogu w tym tygodniu królują pierogi. Pokazałam Wam już wczoraj pierożki ze szpinakiem i ricottą, a dziś wersja bardzo klasyczna czyli pierogi z mięsem. Na Zobacz więcej
Barszcz z uszkami to jedno z moich ulubionych wigilijnych dań. Zwykle w rodzinie to ja zawsze zjadałam najwięcej uszek i praktycznie co roku czekałam głównie na nie. Dobry barszczyk i smaczne uszka to Zobacz więcej
Jest to nieco odmienna ale bardzo odżywcza wersja ukraińskiego barszczu. Moja propozycja składa się tylko z gotowanych świeżych warzyw, bez dodatku mięsa czy bulionu a doprawiona jest pieprzem i Zobacz więcej