barszcz magdy gessler

Jak już zrobiliścienajlepszy zakwas do barszczu, to teraz czas zrobić z niego przepyszny barszcz wigilijny! Oczywiście do tego barszczu dodajemy uszka z kapustą i grzybami domowej roboty, gdyż takie Zobacz więcej
Dzisiaj piątek więc zapraszam na placki ziemniaczane. Pyszne, chrupiące po prostu niebo w gębie:) Jeżeli oglądaliście program p. Magdy Gessler to pewnie zauważyliście, że niemal w każdym odcinku Zobacz więcej
Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Cielęcina duszona Magdy Gessler

Cielęcina duszona Magdy Gessler 20168

Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12 Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Schabowy wg Magdy Gessler

Schabowy wg Magdy Gessler 414

Schabowe wg Magdy Gessler..na blogu w sumie już są podobne [ klik], tamte było moczone w mleku z cebulą, a te są też z cebulą, ale startą i posmarowane tą cebulką..Pyszne chyba były, bo zjedzone Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Wigilijny barszcz wg Magdy Gessler

Wigilijny barszcz wg Magdy Gessler 2542

W ubiegłym roku szukałam przepisu na barszcz, który by mnie zachwycił. Przeszukałam mnóstwo blogów, znalazłam wiele interesujących przepisów, ale wybrałam ten. Barszcz okazał się wyjątkowy, o Zobacz więcej
Barszcz czerwony z uszkami według przepisu Magdy Gessler. Post został przeniesiony z mojego starego bloga Składniki: 5 kg buraków 5 borowików (same kapelusze) lub 20 podgrzybków 4 pory z liśćmi Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Barszcz wielkanocny wg Magdy Gessler

Barszcz wielkanocny wg Magdy Gessler 1041

Ponieważ zachwyciłam się wigilijnym barszczem z przepisu Magdy Gessler, postanowiłam wypróbować kolejną recepturę na świąteczną zupę. Barszcz jest konkretny i wyraźny w smaku. Pachnie czosnkiem i Zobacz więcej
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto Zobacz więcej
Odmienione schabowe składające się z podwójnego schabu a środek wypełnia zmiksowana cebula. Smaczne i proste w przygotowaniu. Przepis Magdy Gessler ale ja znalazłam go na blogu Prawo do gotowania z Zobacz więcej
Święta Magdy Gessler - Barszcz i zupa grzybowa W moim domu barszcz przyrządza się z pieczonych buraków. Nie ma mięsa, bo nie ma prawa mieć, ale są prawdziwki, które świetnie je zastępują i poza Zobacz więcej
Najlepszy barszcz czerwony jaki kiedykolwiek powstał w mojej kuchni. Nie jestem fanką pani Magdy jednak jej przepis na barszcz jak i inne potrawy ,przyznaje, są doskonałe. Oczywiście jak to w Zobacz więcej
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER Świąteczny,domowy pasztet wiejski, jaki piekły kiedyś nasze babcie, a dziś w sklepie trudno już taki kupić. Pasztet, obok innych wyrobów mięsnych, jest w Zobacz więcej
Jakiś czas temu do mojej domowej biblioteczki trafiła książka „Schronisko smaków. Moja góralska kuchnia” autorstwa Magdy Gessler. Samej autorki książki chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Ta znana z Zobacz więcej
Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler - KulinarnePrzeboje.pl Menu Skip to content Główna Sałatki i surówki Sałatki do grilla Przekąski na imprezę Obiady Słodkości Współpraca Czerwony Zobacz więcej
WIELKANOCNY BARSZCZ BIAŁY wg. MAGDY GESSLER Wspaniały, pachnący wędzonką barszcz biały, który przygotowałam wg. przepisu Pani Magdy Gessler. Podstawowy przepis wzbogaciłam o dodatek ziela ang. liści Zobacz więcej
Potrzebne składniki: 1 kg buraków, 5 borowików, por z liśćmi, obierki z 2 jabłek, 2 ząbki czosnku, 1 cebulę, 2liście laurowe, 3 ziela angielskie, 2 goździki, pieprz, kmin rzymski, cytryna Sposób Zobacz więcej
"W potocznej polszczyźnie purpurę kojarzy się z czerwienią i choć zakres barw purpury jest szeroki, bo sięga do głębokiej czerwieni do śliwkowego fioletu, to znakomita większość jej odmian daleko Zobacz więcej
To mięsko to jest hit ! Podczas jednego z odcinków Kuchennych Rewolucji Magda Gessler robiła karkówkę marynowaną w mleku.Generalnie za karkówką nie przepadałam, ale zachęciła mnie euforia gości, Zobacz więcej
Przepis z książki pani Magdy Gessler "Kuchnia polska Magdy Gessler". Makowiec błyskawiczny, nie wymaga mielenia maku.Trochę taki piegus (z wyglądu),tyle żebardziej wykwintny, bo w cieście makowym Zobacz więcej