Przepis na barszcz magdy gessler

Barszcz czerwony z uszkami według przepisu Magdy Gessler. Post został przeniesiony z mojego starego bloga Składniki: 5 kg buraków 5 borowików (same kapelusze) lub 20 podgrzybków 4 pory z liśćmi Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Barszcz wielkanocny wg Magdy Gessler

Barszcz wielkanocny wg Magdy Gessler 1083

Ponieważ zachwyciłam się wigilijnym barszczem z przepisu Magdy Gessler, postanowiłam wypróbować kolejną recepturę na świąteczną zupę. Barszcz jest konkretny i wyraźny w smaku. Pachnie czosnkiem i Zobacz więcej
Święta Magdy Gessler - Barszcz i zupa grzybowa W moim domu barszcz przyrządza się z pieczonych buraków. Nie ma mięsa, bo nie ma prawa mieć, ale są prawdziwki, które świetnie je zastępują i poza Zobacz więcej
Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler - KulinarnePrzeboje.pl Menu Skip to content Główna Sałatki i surówki Sałatki do grilla Przekąski na imprezę Obiady Słodkości Współpraca Czerwony Zobacz więcej
Jak już zrobiliścienajlepszy zakwas do barszczu, to teraz czas zrobić z niego przepyszny barszcz wigilijny! Oczywiście do tego barszczu dodajemy uszka z kapustą i grzybami domowej roboty, gdyż takie Zobacz więcej
Przepis na barszcz czerwony na własnym kwasie buraczanym, o intensywnym smaku, bez sztucznych dodatków. Jego smak (ostrość) można dostosować do swojego gustu za pomocą cukru lub pieprzu. Bazą do tej Zobacz więcej
WIELKANOCNY BARSZCZ BIAŁY wg. MAGDY GESSLER Wspaniały, pachnący wędzonką barszcz biały, który przygotowałam wg. przepisu Pani Magdy Gessler. Podstawowy przepis wzbogaciłam o dodatek ziela ang. liści Zobacz więcej
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler to moja kolejna propozycja w świątecznym menu. Zamiast soku z kiszonych ogórków zdecydowanie polecam użyć chleba na zakwasie :) Smak jest bez wątpienia lepszy :) Poza Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Wigilijny barszcz wg Magdy Gessler

Wigilijny barszcz wg Magdy Gessler 2594

W ubiegłym roku szukałam przepisu na barszcz, który by mnie zachwycił. Przeszukałam mnóstwo blogów, znalazłam wiele interesujących przepisów, ale wybrałam ten. Barszcz okazał się wyjątkowy, o Zobacz więcej
Potrzebne składniki: 1 kg buraków, 5 borowików, por z liśćmi, obierki z 2 jabłek, 2 ząbki czosnku, 1 cebulę, 2liście laurowe, 3 ziela angielskie, 2 goździki, pieprz, kmin rzymski, cytryna Sposób Zobacz więcej
Najlepszy barszcz czerwony jaki kiedykolwiek powstał w mojej kuchni. Nie jestem fanką pani Magdy jednak jej przepis na barszcz jak i inne potrawy ,przyznaje, są doskonałe. Oczywiście jak to w Zobacz więcej
"W potocznej polszczyźnie purpurę kojarzy się z czerwienią i choć zakres barw purpury jest szeroki, bo sięga do głębokiej czerwieni do śliwkowego fioletu, to znakomita większość jej odmian daleko Zobacz więcej
Składniki (4 porcje): 200g mięsa wołowego 6 młodych ziemniaków 3 marchewki 5 buraków 2 pietruszki 1/4 małej główki kapusty 1 por kawałek selera 3 suszone prawdziwki 4 ząbki czosnku 200g białej fasoli Zobacz więcej
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler To już ostatnia chwila, żeby nastawić zakwas na wigilijny barszcz. Dziś przepis na zakwas z buraków wg przepisu Magdy Gessler. Na blogu znajdziecie przepis na kiszone Zobacz więcej
iwonasb
iwonasb Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
U mnie w kuchni...
Podwójny schabowy Magdy Gessler

Podwójny schabowy Magdy Gessler 4393

Tym razem chciałabym podzielić się z Wami "sekretem podwójnego schabowego" Magdy Gessler. Przepis pochodzi z książki "Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler". Zastosowałam się do rady z Zobacz więcej
Niedawno, bo w kwietniu, ukazała się nowa książka znanej restauratorki - Magdy Gessler pt. „Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” wyd. Znak. Od paru dni ją posiadam i mam przyjemość ją Zobacz więcej
Od dawien dawna chciałem odwiedzić restaurację "U Schabińskiej" po rewolucji Magdy Gessler, lecz nigdy nie mogłem znaleźć czasu, by tam na spokojnie pojechać. Tym razem nie mogłem odmówić znajomej Zobacz więcej
Gulasz według Magdy Gessler czwartek 11:13, 21 Marzec 2013, Obiady, Posiłki, ZupyKomentarze: Cóż, wiosna chyba zaspała… Na tę zimową aurę polecam rozgrzewający i aromatyczny gulasz węgierski. Przepis Zobacz więcej
~ inspiracją był przepis Magdy Gessler, zamieszczony w miesięczniku „Świat Kobiety” (12/2012) Składniki: - 2,5kg buraków, ugotowanych na parze (ok. 45 min.) - 20g suszonych grzybów (użyłam Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to żeberka duszone w ziołach według przepisu Magdy Gessler. Został on wykorzystany w 3 sezonie Kuchennych Rewolucji. My dokonałyśmy nieco modyfikacji w tym przepisie, mianowicie Zobacz więcej