barszcz wigilijny okrasy

Witamy w grudniu! Gdy wybija 1.12. wiemy, że święta są już blisko! My już jesteśmy przygotowani! Prezenty kupione, choinka ubrana, kubeczki świąteczne i akcesoria wypakowane! Bardzo lubimy ten Zobacz więcej
było jedynie przygotowanie uszek. Ja ulepiłam ciasto, a M. przygotował farsz grzybowy. Menu wigilijne wyglądało tak: Barszcz z uszkami Zupa rybna (Babci) Karp smażony i pieczony Kapusta z pieczarkami Zobacz więcej
i warsztatami barmańskimi z Markiem Mocnym. Zacznę po kolei, od piątkowej wigilii. Menu wyglądało następująco: Krem grzybowy z chipsem z jarmużu Barszcz wigilijny z uszkami Kapusta z suszonymi Zobacz więcej
zima w tym roku nie obdarowuje nas bielą śniegu … za to lepić można i to jak … pierogi i uszka. Uwielbiam lepić pierogi i uszka. Zawsze wtedy razem z Sebastianem stajemy przy dębowym blacie naszej Zobacz więcej
zachowuje świeżość. Nie wymaga zaczynu... Łosoś z porami w cieście francuskim Inna wersja ryby na wigilijną kolację lub świąteczny czy niedzielny obiad. Danie szybkie do przygotowania, a przy tym Zobacz więcej
serek, doskonały do sałatki lub pieczywa skropiony oliwą z oliwek do grzanki z pomidorem...Składniki na ok 200 g serka: 2 l świeżego, tłustego mleka 3,2 % ("prosto od krowy" :) lub takiego w worku z Zobacz więcej
serek, doskonały do sałatki lub pieczywa skropiony oliwą z oliwek do grzanki z pomidorem...Składniki na ok 200 g serka: 2 l świeżego, tłustego mleka 3,2 % ("prosto od krowy" :) lub takiego w worku z Zobacz więcej
Inna wersja ryby na wigilijną kolację lub świąteczny czy niedzielny obiad. Danie szybkie do przygotowania, a przy tym smaczne.Składniki: 2 kawałki filetu z łososia po ok 250 g 2 pory 1 płat ciasta Zobacz więcej
bożonarodzeniowe. Dzisiaj w wersji krucho - drożdżowej. Muszę przyznać, że makowiec z tego przepisu jest szybki do przygotowania a zarazem bardzo smaczny, długo zachowuje świeżość. Nie wymaga zaczynu Zobacz więcej
zbożowych lub korzennych 1/2 kostki masłaSkładniki sera: 900 g serka... Karp marynowany w occie Taka ryba świetnie sprawdzi się jako zimna przekąska. Nie wygląda ładnie w słoiku ale jest bardzo Zobacz więcej
biniek.j
biniek.j Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z sercem
Domowy majonez

Domowy majonez 303

1
. Do marynowania najczęściej używam ryb słodkowodnych, karp, leszcz, płoć. Świetnie smakuje również świeży śledź. Zaletą jest to, iż... Pierniczki I już czuć zapach świąt - zapach pierniczków roznosi Zobacz więcej
przyznać, że makowiec z tego przepisu jest szybki do przygotowania a zarazem bardzo smaczny, długo zachowuje świeżość. Nie wymaga zaczynu drożdżowego, ani... Łosoś z porami w cieście francuskim Inna Zobacz więcej
Sernik z makową gwazdką Śniadania Obiady Kolacje Przekąski Desery Wielkanoc Boże Narodzenie O mnie Cookie Policy Sernik z makową gwazdką Dzisiaj polecam typowo świąteczne ciasto - serniczek z makiem. Zobacz więcej
sprawdzi się jako zimna przekąska. Nie wygląda ładnie w słoiku ale jest bardzo smaczna i delikatna. Do marynowania najczęściej używam ryb słodkowodnych, karp, leszcz, płoć. Świetnie smakuje również Zobacz więcej
biniek.j
biniek.j Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z sercem
Pierniczki

Pierniczki 387

0
zachowuje świeżość. Nie wymaga zaczynu drożdżowego, ani... Łosoś z porami w cieście francuskim Inna wersja ryby na wigilijną kolację lub świąteczny czy niedzielny obiad. Danie szybkie do Zobacz więcej
przystawkę proponuję łososia w galarecie. Inny sposób na rybę.Składniki: 200 g filetu z łososia 2 małe marchewki mała pietruszka kawałek selera kawałek pora 1/2 szkl białego wytrawnego wina 3 Zobacz więcej
marynowany w occie Taka ryba świetnie sprawdzi się jako zimna przekąska. Nie wygląda ładnie w słoiku ale jest bardzo smaczna i delikatna. Do marynowania najczęściej używam ryb słodkowodnych, karp, Zobacz więcej
serowo-makowego. Składniki spodu: paczka ciastek zbożowych lub korzennych 1/2 kostki masłaSkładniki sera: 900 g serka... Karp marynowany w occie Taka ryba świetnie sprawdzi się jako zimna przekąska. Zobacz więcej
biniek.j
biniek.j Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z sercem
Kartacze inaczej

Kartacze inaczej 687

1
ale jest bardzo smaczna i delikatna. Do marynowania najczęściej używam ryb słodkowodnych, karp, leszcz, płoć. Świetnie smakuje również świeży śledź. Zaletą jest to, iż... Pierniczki I już czuć Zobacz więcej
na kolację z przyjaciółmi?Lasagne :) 8. Ulubiona potrawa WigilijnaBarszcz czerwony z uszkami. 9. W mojej kuchni rządzi?Dbałość o doskonałość :) 10. Smażone, pieczone czy gotowane ?Zdecydowanie Zobacz więcej