barszcz z botwiny

Nigdy nie przepadałam za zupami. Do tej jednak czuję niezwykły sentyment. Najlepszy barszczyk z młodymi buraczkami robi moja mama. Jak się uczyć to od najlepszych, więc dziś zdradzę Wam jej recepturę. Zobacz więcej
efrank
efrank Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ela w kuchni
Barszcz z botwiny

Barszcz z botwiny 274

0
podstawą wywaru liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz 1 łyżka mąki pół kubka śmietany 12% kostka warzywna 1 łyżka octu 10% 1 łyżeczka cukru Włoszczyznę opłukać, obrać, pokroić i wrzucić do Zobacz więcej
Przyszedł czas na botwinkę. Lubicie ? my bardzo, jak się okazało na synek również. Mój barszcz nie jest taki dokońca botwinkowy dodałam do niego zakwasu z buraków. 1,5 litra bulionu mięsnego / Zobacz więcej
kalwilaletnia
kalwilaletnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ogród od kuchni
Barszcz domowy

Barszcz domowy 304

0
Barszcz w idealnie czerwonym kolorze. Przygotowany na domowym zakwasie z ziemniakami, botwinką i jajkiem na twardo. Składniki: 0,5 l zakwasu na barszcz (buraki, włoszczyzna) 0,5 l bulionu drobiowego Zobacz więcej
Dzisiaj zrobiłam barszcz trochę inny niż klasyczny :) - młodej botwiny 1 pęczek -burak 1 duży -cebula1 sztuka -marchewka 1 sztuka -soczewica 1 szklanka -sól sok z cytryny do smaku, listek laurowy -2 Zobacz więcej
tymianek i lubczyk, były też szczypiorek, cebula i koper. Rewelacja, koniecznie muszę powtórzyć. A trzeciego dnia pierogi nadziewane brązową soczewicą z cebulą i majerankiem z barszczem czerwonym z Zobacz więcej
Czekałam z wykonaniem tej zupy , aż urośnie posadzona przeze mnie boćwina , w tym roku postawiłam na odmianę liściastą bez korzenia . Zupa w tej lub innej formie powinna zagościć chociaż raz w każdej Zobacz więcej
Mocno pachnący tymiankiem i koprem barszcz z botwinki jest idealną zupą na upalne dni. Aromat ziół idealnie współgra zesłodko-kwaśnym, ziemistymsmakiem buraków. Ten barszcz jest doskonały sam w sobie Zobacz więcej
Uwielbiam ten barszcz, mogę go jeść raz w tygodniu. Dostałam ten przepis od Tetiany, która pochodzi z Ukrainy :) Jednak ja lekko zmodyfikowałam przepis, dodając młode liście buraków. Moi goście Zobacz więcej
Pyszna zupa,która zawsze otwiera sezon wiosenno-letni.U mnie podana ''po wiejsku'' - z ziemniaczkami okraszonymi boczkiem i cebulką.Kalorycznie,ale za to pysznie. BOTWINKA 1-2 pęczki botwinki z Zobacz więcej
Barszcz czerwony to taka zupa, którą mogę jeść praktycznie na okrągło. Tydzień bez barszczu ... jest tygodniem straconym! - Tak brzmi moje żywieniowe motto :))) Nieważne pod jaką postacią będzie to Zobacz więcej
Barszcz w idealnie czerwonym kolorze. Przygotowany na domowym zakwasie z ziemniakami, botwinką i jajkiem na twardo. Składniki: 0,5 l zakwasu na barszcz (buraki, włoszczyzna) 0,5 l bulionu drobiowego Zobacz więcej
Chciałabym dziś zaproponować danie jarskie, ani grama mięsa. Zupa bogata w warzywa a co za tym idzie, w witaminy. O tej porze warzywa młode są dostępne więc czemu zwlekać. Spróbujmy darów wiosny. Zobacz więcej
Zupa Krem ze Szpinaku z Mleczkiem Kokosowym Barszcz Ukraiński Zupa Gulaszowa Zupa Krem z Melona z Mleczkiem Kokosowym i Krewetkami Ramen Azjatycka Zupa z Melona Barszcz Czerwony Zupa Krem z Brokułów Zobacz więcej
Wiem, że teraz niepora na takie zupy, ale ... ten chłodnik akurat nie ma konkurencji :) UWIELBIAM go ... kocham chrupiące kawałki ogórka ... ktoś zarzuci, że nie sezon, że to i tamto ... jak ktoś ma Zobacz więcej
Ona wspominała kiedyś, że za buraczkami nie przepada. Barszczyk - a i owszem, z chęcią wypije, botwinkę zje ze smakiem, chłodnik wciągnie, nawet tartę z botwiną zje oblizując się z apetytem, ale do Zobacz więcej
A tym razem coś po polsku. Wiosenno-letni barszcz czerwony z botwiną i jajkiem. Idealna propozycja na rodzinny niedzielny obiad :). Korzystamy z młodych warzyw tego lata! Jakie pyszne. Składniki: 5 Zobacz więcej
Mamy wiosnę dużo świeżych młodych roślinek na rynku. Pojawiła się botwinka .Lubię jej smak , kolor i to co można z niej zrobić . Dlatego wykorzystałam ten moment i postanowiłam ugotować wiosenny Zobacz więcej
Uwierzycie, że nigdy dotąd nie jadłam chłodnika? Ostatnio było mnóstwo upalnych dni, więc postanowiłam spróbować. Nie byłam do końca przekonana, no bo botwinka na zimno? Barszcz czerwony uwielbiam, Zobacz więcej