bartoldzik

ZOBACZ TAKŻE:

Tomo
Tomo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pork&Bacon
Stółdzielnia

Stółdzielnia 63

Stółdzielnię zwizytowaliśmy tydzień po otwarciu. Niestety z racji pracy, recenzja, opis, czy jak to nazwiecie dopiero teraz. Stółdzielnia to mały lokal na Mokotowie. Kiedyś na tym terenie ogrodzonym Zobacz więcej
agaimisia
agaimisia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MOJA ZAKRĘCONA KUCHNIA
Makarony Bartolini

Makarony Bartolini 75

Dziękiwspółpracy z firmą Tebit dostałam do testów kilka makaronów Bartolini: - 2 jajeczny cyferko-literki - 6-cio jajeczny krajanka gruba - 2 jajeczny makaron z przyprawami warkocz -2 jajeczny makaron Zobacz więcej
SMAKI I NIESMAKI
SMAKI I NIESMAKI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SMAKI I NIESMAKI
MAKARONY BARTOLINI

MAKARONY BARTOLINI 48

MALINÓWKA W tym roku jakoś przegapiłam dużo owoców, z których można zrobić nalewki, ale jak tylko kupiłam maliny, to musiałam zrobić malinówkę. ... Zobacz więcej
Stółdzielnię mijaliśmy wielokrotnie podczas spacerów po okolicy. Nie było nam jednak do niej po drodze. Aż przyszedł czas na wybór miejsca, w które zaproszę Grześka na jego urodziny. Knajpę ni stąd ni Zobacz więcej
Czowiek sie smyko1 po świecie, prōbuje2 roztomajte3 smaki, a potyn idzie do Teściowyj na zygrōdka,4 widzi świyże liście winogrōn i zarozki5 chce je narychtować6 na ôbiołd. Na Bliskim Wschodzie ôni7 Zobacz więcej
Pyszna przekąska, którą można jeść na ciepło i zimno. Sprawdza się na imprezach ale można ją zabrać do pracy jako lunch a nawet do koszyka na piknik . Szparagi, suszony pomidor, chilli i kurkuma to Zobacz więcej
Dziś prezentuję danie, które robię zazwyczaj wtedy, kiedy chcę zjeść coś na szybko. Dla mnie makaron to podstawa w kuchni, zawsze mam kilka rodzai i łączę je po prostu z tym, co znajduje się w Zobacz więcej
W książce "Culinaria Italia" z ciekawością przeczytałam o papieskim ucztowaniu. Przybliżona jest tu bowiem w wielkim skrócie historia papieskiego stołu. Jej snucie rozpoczyna się od spartańskiej Zobacz więcej
Pyszne, jesienne, wilgotne ciasto z dużą ilością jabłek i cynamonu. To pierwsze ciasto, które nauczyłam się piec jako nastolatka. I piekłam zazwyczaj jesienią, ze świeżych jabłek prosto z sadu. Do tej Zobacz więcej
Dziś kolejny test makaronu BARTOLINI, tym razem są to kolanka z przyprawami. Skład oczywiście zaakceptowany, ponieważ znajdziemy tam samą "naturę": 100% semolina (mąka z pszenicy durum), woda, Zobacz więcej
18 października 2012 by Caroline Zabiegana wczoraj nawet nie pomyślałam o obiedzie. Kiedy jednak przyszedł czas na jego przygotowanie było wielkie „O-O!”. Jak tu szybko przyrządzić coś do jedzenia, Zobacz więcej
Niy znōm1 chyba takego czowieka, kery by niy jołd2 kejś3 plackōw kartołflanych. Za starego piyrwy4 nasze ōłmy5 piykły6 je na blasze i te placki zawsze bydymy7 nojlepi spōminać8. Potyn my Zobacz więcej
No ja wiem, stylówkę to mam na żula. Hmm wydaje mi się, że 'żulerka' to styl ponadczasowy. I nawet eco! Bo te jeansy będę nosić aż się rozpadną, a tamta koszulka dostanie trzy różne życia - aż skończy Zobacz więcej
Nalewki są dobre! Smaczne i zdrowe. Bo przecież pierwsze nalewki robione i pite były dla zdrowotności. Moja przyjaciółka podebrała mamie przepis na pierwszej klasy nalewkę cytrynowo-miodową. Poniżej Zobacz więcej
Informacje producenta Producent: P.P.H Tabit Skład: kaszka makaronowa pszenna, semolina (mąka z pszenicy durum), woda, jaja (2jaja na 1kg mąki), suszony szpinak (6%) Przygotowanie: Gotować 3-5 minut w Zobacz więcej
W połowie lipca po raz kolejny odwiedziliśmy piękny Gdańsk. To miasto ma w sobie coś magicznego - za każdym razem tak samo nas urzeka. Atmosfera w nim panująca jest nie do opisania. Poprzednim razem Zobacz więcej
dwawidelce
dwawidelce Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
dwawidelce
Smołdzino City

Smołdzino City 18

Zdjęcia z babcinego ogródka :) Zobacz więcej
Już ôd1 listopada rychtuja2 roztomajte3 wersje tego piernika i musza pedzieć4, że sie werciōło5. Podstawowy recept6 mōm ôd ciotki Eldzy- już żech jōm sam spōminoł7, przi pieczyniu ciasta ze cukiniōm. Zobacz więcej
Tyna
Tyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
In cooking we trust
Spółdzielnia

Spółdzielnia 96

Spółdzielnia to nowe miejsce na kulinarnej mapie Łodzi - kolejne w Off Piotrkowska, co zaczyna się robić trochę nudne, ale to szczegół. Już od lipca właściciele tej restauracji organizują cotygodniowy Zobacz więcej
STEK Z ROSTBEFU - przygotowuje Bartosz Adamski uczestnik MasterChef - Przepisy Joli Log In Sign Up ciasta i desery SERNIKI DROŻDŻOWE TORTY CIASTA BEZ PIECZENIA JABŁECZNIKI BISZKOPTOWE UCIERANE MAKOWCE Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: