Przepis na barwena

Culinaria Smakosha
Culinaria Smakosha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Culinaria Smakosha
BARWENA ALICANTE

BARWENA ALICANTE 164

Śródziemnomorska, pachnąca morzem i warzywami. Prosta w wykonaniu, choć barwena jest u nas jednak trudna do zdobycia, ale warto. Barwena na parze z bialym winem, sosik warzywny, warzywa delikatnie Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Barwena po livornijsku

Barwena po livornijsku 104

Przepis na rybę barwenę po livornijsku jest klasykiem włoskiej kuchni.Przygotowanie przepisu składa się zdwóch etapów. Pierwszy etap tousmażenieopanierowanej w mącebarweny, z kolei drugi etap to Zobacz więcej
Dziś mam dla Was przepis na fantastyczną rybkę – a mianowicie barwenę. Przepis inspirowany kuchnią indyjską i podpatrzony w jednej z książek tejże kuchni. Barwena jest rybą występującą w Północnym Zobacz więcej
Kolejny znakomity przepis z CVF... szybki i aromatyczny! Akurat na poniedzialkowy obiad... Na 2 osoby 8 filetow z barweny, bez osci, osci wybieramy peseta 400 g bialej fasoli juz ugotowanej, ja Zobacz więcej
Barweny to jedne z najpopularniejszych ryb toskańskiego wybrzeża. Ryby są małe - w sklepie, zależnie od sezonu, widuję takie mające od 15 do 30cm, można też kupić filety. Są dosyć ościste, ale za to Zobacz więcej
Lubimy ryby, ale chyba za rzadko lądują na naszym stole. Nie jest łatwo kupić naprawdę świeże a co tego w przyzwoitej cenie. Stają się, niestety, towarem luksusowym dla wielu ludzi, którzy kupują Zobacz więcej
Przepis zaczerpnęłam z najnowszego numeru «Cuisine et vins de France», który poświęcił cały artykuł Enrico Bernardo. Enrico to podobno najbardziej parsyki Włoch, który w wieku 27 lat został wybrany Zobacz więcej
Tydzień temu wróciłam ze wspaniałej podróży kulinarnej do Barcelony! Była to moja wygrana w konkursie zorganizowanym przez Złoto Hiszpanii. Nie da się opisać słowami jakie miejsca odwiedziłam, jakie Zobacz więcej
Pierwszy raz brałam udział w takim szkoleniu i chcę podzielić się z Wami moimi wrażeniami. Tematem tych warsztatów była kuchnia włoska. Pod okiem mistrza ja i 6 innych osób uczyliśmy się jak Zobacz więcej
No cóż miała być barwena, ale niestety nie udało mi się jej kupić... i będzie pstrąg. Danie powstało dzięki inspiracji, którą przyniósł mi przepis Ramsaya na przepyszną smażoną barwenę w pomidorach z Zobacz więcej
Wczoraj minął równo roczek od momentu kiedy założyłam bloga i zamieściłam pierwszy wpis. Pamiętam, że podejść do jego założenia było kilka. Wiedziałam, że chcę, ale na początku nie miałam zupełnie Zobacz więcej
Dnia 19.08.2011 odbyły się warsztaty kulinarne z Kurtem Schellerem w Akademii Mistrza Uczestnikami warsztatów byli czytelnicy "Dobrych Rad" oraz użytkownicy portalu Bobyy, którzy wygrali konkurs Zobacz więcej
Kuchnia chorwacka to bogactwo dań rybnych, warzyw i owoców, czyli to co lubię najbardziej :) Można tu spotkać takie gatunki ryb jak morszczuk, dorada, makrela, barwena. Oprócz ryb jada się również Zobacz więcej
Kilkukrotnie widziałem gdzieś rybę pieczoną w soli. Wydawało mi się, że taki sposób przyrządzenia jest po pierwsze czasochłonny, a po drugie w efekcie dostajemy efektowna, ale przesoloną rybę. Po Zobacz więcej
NADIA
NADIA Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szlakiem daktyli
Zupa krewetkowa

Zupa krewetkowa 2764

Dziś kolejny post niesiony smakiem i aromatem krewetek. Będzie truizmem jeśli powiem, że kuchnia arabska bogatą jest w dania rybne, owoce morza głównie (jeśli nie jedynie :)) tam, gdzie są one Zobacz więcej
Niedawno pokazywałam wam jak zrobićpilaw szafranowy a dzisiaj ryba (w oryginale przepisu barwena), która będzie idealnie komponować się z takim ryżem. Takie zestawienie często serwowane jest w Libanie Zobacz więcej
adams
adams Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ITALIA W GĘBIE
SMAŻONY LABRAKS  Z DWOMA SOSAMI

SMAŻONY LABRAKS Z DWOMA SOSAMI 693

Morze Śródziemne obfituje w ryby. Znajdziemy tam granika , doradę , barwenę , solę. Znajdziemy smaczną ale dość paskudną z wyglądu żabnicę. Popularną i bardzo smaczną rybą jest także labraks czyli Zobacz więcej
Sandacz w całości pieczony w soli, łososiowy tatar z pieczoną papryką i ostre krewetki, zupa rybna, łosoś pieczony w niskiej temperaturze, barwena pod tapenadą i ostrygi z pikantnym sosem... To menu Zobacz więcej
Większą część naszego pobytu w Maroku spędziliśmy w głębi kraju, ale pod sam koniec wyjazdu postanowiliśmy jeszcze zahaczyć o Atlantyk. Zdecydowaliśmy, że pojedziemy do As-Sawiry (Essaouira) i to był Zobacz więcej
Jedenastego stycznia, w pięciogwiazdkowym hotelu Radisson Blu, który znajduje się na krakowskim rynku, przy ulicy Straszewskiego 17 odbyła się lekcja gotowania, z najbardziej uśmiechniętym i Zobacz więcej