bataty królik

u-pieczona
u-pieczona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
u-pieczona
Bataty

Bataty 18069

Polacy mają duże zamiłowanie do spożywania ziemniaków:gotowane, pieczone, smażone...Te choć trochę inne, tez mają swój urok i specyficzny smak, a jeśli znudziły Ci się już tradycyjne ziemniaki, tym Zobacz więcej
coolinarnie.pl
coolinarnie.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coolinarnie.pl
Królik

Królik 9335

Królik20 marca 2013 przez Grażyna | Brak komentarzy Fajne, duszone mięsko. Zdrowe zwłaszcza dla dzieci, choć wtedy lepiej nie dodawać wina VN:F [1.9.22_1171] Rating: 1.0/10 (1 vote cast) Królik, 1.0 Zobacz więcej
Królik w cebuli wyskoczył nam jak z kapelusza, a to dlatego, że można było kupić tuszkę królika w naszym niebieskim sklepie. Mięsko delikatne, prawie jak drobiowe, ale znacznie zdrowsze, bo królik w Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Pieczony królik

Pieczony królik 37913

Mięso z królika jest zdrowe i smaczne. U mnie królik pieczony. czytaj dalej : 1 królik ( 2,6 kg ) 2 cebule 1 łyżka czosnku staropolskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego 1 Zobacz więcej
Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Tomka
Królik w sosie śmietanowym

Królik w sosie śmietanowym 417

Królik w sosie śmietanowym - KUCHNIA TOMKA KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Blog Przepisy Tomka Moje podróże kulinarne Muzyka w mojej kuchni Te miejsca polecam Moim Zobacz więcej
kruche babeczki
kruche babeczki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kruche babeczki
Bataty faszerowane

Bataty faszerowane 99

Witajcie :-) Dziś przepis na faszerowane bataty. Powiem Wam, że są rewelacyjne. Naprawdę super smaczne z dodatkiem sosu czosnkowego, w środku suszone pomidory, oliwki, kulki mozzarelli z chili, szynka Zobacz więcej
Małgosia Kamila
Małgosia Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pani Kucharka
Faszerowane bataty

Faszerowane bataty 111

Faszerowane bataty Do zrobienia faszerowanych batatów należy użyć średnie lub małe bataty, takie są najlepsze . Farsz na 4 średnie bataty : 1 cebula zwykła lub czerwona pół słoiczka sosu pomidorowego Zobacz więcej
kochanyptysiu
kochanyptysiu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wielki apetyt
Bataty

Bataty 9018

W weekend odwiedziłam stolicę i gdy ujrzałam te piękności nie mogłam się oprzeć. Mowa o batatach (znanych również jako słodkie ziemniaki), które przywiozłam wbrew wszystkim szydercom. Powstało fajne, Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Duszony królik

Duszony królik 13137

Dziś przygotowałam duszonego królika, którego możemy podać na wielkanocny obiad. Mięso z królika zalecane jest dla alergików, jest bardzo chude. delikatne i lekkostrawne. Polecam dla osób Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
KRÓLIK PIECZONY

KRÓLIK PIECZONY 12792

Dotychczas królika robiłam w formie potrawki, duszony z warzywami. Dzisiaj postanowiłam przetestować wersję pieczoną tego delikatnego mięsa. Pieczony, marynowany królik wykonany został według tego Zobacz więcej
suzana
suzana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
http://gotujenacodzien.blogspot.com/
królik duszony

królik duszony 12263

Przepis z książki ''183 Nowe Przepisy Siostry Anastazji'' ,bardzo fajny ,robiłam go już kolejny raz i smakował każdemu;) polecam w takiej wersji ,lecz ja dodałam od siebie kilka szczegółów; do sosu Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Królik w winie

Królik w winie 236

Królik do doskonałe i delikatne mięso, a do tego bardzo proste w przygotowaniu. Polecam ten przepis zarówno na weekendowy obiad jak i Święta, wtedy kiedy chcecie aby na stole pojawiło się coś mniej Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Królik w rozmarynie

Królik w rozmarynie 303

Aromatyczny rozmarynowy królik który jest bardzo delikatnym mięsem.Polecam podać go na świątecznym stole i nie tylko. Królik jest lekkostrawnym mięsem i zalecany jest dzieciom. 2 nogi królika 1 comber Zobacz więcej
Kuchnia w Formie
Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w Formie
Bataty Hasselback

Bataty Hasselback 128

Ziemniaki hasselback są znane i lubiane. Niestety dla mnie (jak wszystkie potrawy z ziemniaków) są zakazane. Z tego powodu wciąż szukam nowych smaków i eksperymentuję np. z batatami (które pomimo Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Królik duszony w sosie

Królik duszony w sosie 750

Mięso z królika jest bardzo smaczne choć, aby je zjeść trzeba zapomnieć jak słodkie są małe króliczki. Hania uwielbia te zwierzątko i choć nie jest wegetarianką to królika na talerzu nie ruszy. Na Zobacz więcej
Badylarka
Badylarka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczony królik

Pieczony królik 11046

Mięso królika po prostu uwielbiam :) Zawsze kojarzy mi się z miłym czasem w dzieciństwie. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę. Tej ostatniej nie znoszę ;) Królicze mięso jest Zobacz więcej
Królik ma pyszne i bardzo delikatne mięsko - danie godne polecenia:) Składniki: tuszka królika pieprz sól morska+rozmaryn+skórka cytryny masło cebula ok. 300g wody 1 kostka rosołowa 2 łyżeczki Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Faszerowane bataty

Faszerowane bataty 100

Bataty faszerowane szynką wieprzową i selerem, owinięte szynka parmeńską i podane z sosem jogurtowym. Składniki 250 g szynki wieprzowej 1/2 niedużego selera 8 plasterków szynki parmeńskiej 100 ml Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozkosze-stolu
królik w śmietanie

królik w śmietanie 14091

Królik w najbardziej klasycznej odsłonie, czyli w śmietanie. Wariantów tego dania (jak każdego klasyka) jest sporo, ja wybrałam z niezawodnej Kwestii Smaku i przystosowałam do naszych potrzeb. Królik Zobacz więcej
VanityOverdose
VanityOverdose Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedz, nie krzywdź, kochaj.
Bataty

Bataty 6337

Ja zupełnie nie rozumiem jak to się stało, że ta pyszność nie trafiła na mój stół wcześniej? Najlepsze w batatach jest to, że nie trzeba się specjalnie starać, żeby były pyszne. Pokroiłam je w kawałki Zobacz więcej