bataty królik

u-pieczona
u-pieczona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
u-pieczona
Bataty

Bataty 17702

Polacy mają duże zamiłowanie do spożywania ziemniaków:gotowane, pieczone, smażone...Te choć trochę inne, tez mają swój urok i specyficzny smak, a jeśli znudziły Ci się już tradycyjne ziemniaki, tym Zobacz więcej
coolinarnie.pl
coolinarnie.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coolinarnie.pl
Królik

Królik 8879

Królik20 marca 2013 przez Grażyna | Brak komentarzy Fajne, duszone mięsko. Zdrowe zwłaszcza dla dzieci, choć wtedy lepiej nie dodawać wina VN:F [1.9.22_1171] Rating: 1.0/10 (1 vote cast) Królik, 1.0 Zobacz więcej
Małgosia Kamila
Małgosia Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pani Kucharka
Faszerowane bataty

Faszerowane bataty 15

Faszerowane bataty Do zrobienia faszerowanych batatów należy użyć średnie lub małe bataty, takie są najlepsze . Farsz na 4 średnie bataty : 1 cebula zwykła lub czerwona pół słoiczka sosu pomidorowego Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Pieczony królik

Pieczony królik 37139

Mięso z królika jest zdrowe i smaczne. U mnie królik pieczony. czytaj dalej : 1 królik ( 2,6 kg ) 2 cebule 1 łyżka czosnku staropolskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego 1 Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Królik w winie

Królik w winie 13

Królik do doskonałe i delikatne mięso, a do tego bardzo proste w przygotowaniu. Polecam ten przepis zarówno na weekendowy obiad jak i Święta, wtedy kiedy chcecie aby na stole pojawiło się coś mniej Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Królik w rozmarynie

Królik w rozmarynie 113

Aromatyczny rozmarynowy królik który jest bardzo delikatnym mięsem.Polecam podać go na świątecznym stole i nie tylko. Królik jest lekkostrawnym mięsem i zalecany jest dzieciom. 2 nogi królika 1 comber Zobacz więcej
Kuchnia w Formie
Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w Formie
Bataty Hasselback

Bataty Hasselback 29

Ziemniaki hasselback są znane i lubiane. Niestety dla mnie (jak wszystkie potrawy z ziemniaków) są zakazane. Z tego powodu wciąż szukam nowych smaków i eksperymentuję np. z batatami (które pomimo Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Królik duszony w sosie

Królik duszony w sosie 77

Mięso z królika jest bardzo smaczne choć, aby je zjeść trzeba zapomnieć jak słodkie są małe króliczki. Hania uwielbia te zwierzątko i choć nie jest wegetarianką to królika na talerzu nie ruszy. Na Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Faszerowane bataty

Faszerowane bataty 74

Bataty faszerowane szynką wieprzową i selerem, owinięte szynka parmeńską i podane z sosem jogurtowym. Składniki 250 g szynki wieprzowej 1/2 niedużego selera 8 plasterków szynki parmeńskiej 100 ml Zobacz więcej
kochanyptysiu
kochanyptysiu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wielki apetyt
Bataty

Bataty 8971

W weekend odwiedziłam stolicę i gdy ujrzałam te piękności nie mogłam się oprzeć. Mowa o batatach (znanych również jako słodkie ziemniaki), które przywiozłam wbrew wszystkim szydercom. Powstało fajne, Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Duszony królik

Duszony królik 12756

Dziś przygotowałam duszonego królika, którego możemy podać na wielkanocny obiad. Mięso z królika zalecane jest dla alergików, jest bardzo chude. delikatne i lekkostrawne. Polecam dla osób Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
KRÓLIK PIECZONY

KRÓLIK PIECZONY 12443

Dotychczas królika robiłam w formie potrawki, duszony z warzywami. Dzisiaj postanowiłam przetestować wersję pieczoną tego delikatnego mięsa. Pieczony, marynowany królik wykonany został według tego Zobacz więcej
suzana
suzana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
http://gotujenacodzien.blogspot.com/
królik duszony

królik duszony 12088

Przepis z książki ''183 Nowe Przepisy Siostry Anastazji'' ,bardzo fajny ,robiłam go już kolejny raz i smakował każdemu;) polecam w takiej wersji ,lecz ja dodałam od siebie kilka szczegółów; do sosu Zobacz więcej
wysmakowane.pl
wysmakowane.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wysmakowane
Królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym 52

Potrzebny czas: 1 godzina 30 minut Porcja: 4 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Kasia Gintrowska Luty 10, 2017 Duszony królik w sosie własnym to propozycja na obiad dla całej rodziny. Tak Zobacz więcej
Badylarka
Badylarka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczony królik

Pieczony królik 10826

Mięso królika po prostu uwielbiam :) Zawsze kojarzy mi się z miłym czasem w dzieciństwie. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę. Tej ostatniej nie znoszę ;) Królicze mięso jest Zobacz więcej
gukinga
gukinga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dziecijedza.com
Jemy bataty :)

Jemy bataty :) 16

Jemy bataty :) | Dzieci Jedzą Dzieci Jedzą Dzieci lubią jak jedzenie się do nich uśmiecha :) U nas znajdziecie wiele przepisów na wesołe dania dla malucha i starszaka. Przeskocz do treści Strona Zobacz więcej
Królik ma pyszne i bardzo delikatne mięsko - danie godne polecenia:) Składniki: tuszka królika pieprz sól morska+rozmaryn+skórka cytryny masło cebula ok. 300g wody 1 kostka rosołowa 2 łyżeczki Zobacz więcej
Daktylownia
Daktylownia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
daktylownia.pl
faszerowane bataty

faszerowane bataty 51

faszerowane bataty - daktylownia kuchnia roślinna Toggle navigation Home o mnie przepisy śniadania koktajle zupy dania główne przekąski dipy, sosy, pasty Słodkości gluten free raw kontakt faszerowane Zobacz więcej
W garach u Gosi
W garach u Gosi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W garach u Gosi
Kurczak a'la królik

Kurczak a'la królik 48

Dziś u mnie na obiad kurczak a'la królik duszony w śmietanie z tymiankiem i rozmarynem. Mięso wychodzi bardzo smaczne, aromatyczne i delikatne. Składniki: 5 ćwiartek z kurczaka Spora garść tymianku Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozkosze-stolu
królik w śmietanie

królik w śmietanie 13618

Królik w najbardziej klasycznej odsłonie, czyli w śmietanie. Wariantów tego dania (jak każdego klasyka) jest sporo, ja wybrałam z niezawodnej Kwestii Smaku i przystosowałam do naszych potrzeb. Królik Zobacz więcej