Przepis na bavette

Wilk morski czyli zębacz smugowy to morska ryba o bardzo delikatnym mięsie. Ciekawostką jest to że wilk morski to niewiarygodnie brzydka ryba, mięso jednak ma niesamowicie smaczne. Jeśli tylko uda się Zobacz więcej
Szybko? - tak Pysznie? - tak Zdrowo? - tak Aromatycznie? - tak Odżywczo? - tak Pożywnie? - tak Czegóż zatem chcieć więcej od dania obiadowego? Polecam zatem pyszny obiad na niedzielne danie. Lubicie Zobacz więcej
W oryginale jest to spaghetti al tono ale ja zamiast makaronu spaghetti zakupiłam bavette i dlatego mam to proste, sycylijskie danie odrobinę inaczej. Makaron można posypać tartym parmezanem lub Grana Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Bavette w sosie pomidorowym

Bavette w sosie pomidorowym 36

Danie pyszne, szybkie i pożywne, dla zabieganiu przed Sylwestrem. Bavette to makaron który ma kształt długich, płaskich i wąskich nitek makaronowych. Do jego przyrządzenia potrzeba pomidorów, jak nie Zobacz więcej
Taki, który zawsze się udaje. O mocno zarumienionej skórce, ale środku miękkim i soczystym, na wpół wysmażonym. Ponacinany w kratkę, która nasiąknie sosem z masła, czosnku oraz soków mięsa. Zobacz więcej
Makaron Bavette ze szparagami i krewetkami to smak prawdziwej wiosny! Pesto przygotowane ze szparagów zachwyca delikatnym smakiem. Połączone z krewetkami z dodatkiem czosnku i chili tworzy duet Zobacz więcej
Francuski stek wołowy bavette to inaczej łata wołowa z odcinka brzuszno - lędźwiowego która idealnie nadaje się na steki bo ma włókna mięśniowe idealne do tego typu dań. Mięso przyrządzone na grillu Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Makaron bavette z kurkami

Makaron bavette z kurkami 311

Dzisiaj proponuję wam kolejne bardzo proste i smaczne danie. Potrzebujemy do niego tylko kilka prostych składników a przygotowanie zajmie nam do 20 min. Dostałam od taty kurki zebrane w szwedzkim Zobacz więcej
Bavette to część łaty wołowej. Delikatne, jędrne oraz miękkie mięso, które nie tylko wybornie smakuje ale i świetnie się prezentuje. Smażenie nie trwa długo, więc jeżeli wcześniej się przygotujemy, Zobacz więcej
Sałatka ze stekiem bavette na rukoli podana z serem blue lazur i malinami to jedno z naszych ulubionych dań przygotowywanych tego lata na grillu. Wołowe steki genialnie komponują się ze smakiem rukoli Zobacz więcej
Typowe danie prosto z paryskiego bistro! A typical dish from a Paris bistro! Bavette à l’échalotte (na podstawie “Skinny French kitchen” Harry Eastwood) Składniki (1 porcja) 150 g łaty wołowej 1 duża Zobacz więcej
Bavette to makaron spaghetti , tyle, że spłaszczony, delikatnie wgłębiony.Z sosami przeważnie się go podaje, ale do innych dań równie się nadaje. Grzyby teraz swoje wzięcie mają, bo w lesie jeden, Zobacz więcej
marghe
marghe Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MiszMasz Marghe
Bavette z wędzonym łososiem

Bavette z wędzonym łososiem 438

500 g makaronu bavette 250 g wędzonego łososia pół pęczka natki 3 łyżki kaparów 1 ząbek czosnku 1 papryczka chili (Ci, którzy nie lubią bardzo ostrych potraw powinni ja wypatroszyć ;) i pozbawić Zobacz więcej
Bavette narodziło się w Genui i ma kształt spłaszczonego spaghetti. To długi, typowo liguryjski makaron. Danie z użyciem makaronu bavette wyszło znakomicie, sos doskonale otula makaron i rezultat jest Zobacz więcej
Wołowina bavette to najlepsza część łaty wołowej. Steki z wołowiny bavette z sosem rumowym są bardzo aromatyczne, soczyste, kruche. Najlepiej podawać je wysmażone w średnim stopniu, różowe w środku. Zobacz więcej
Trochę makaronu i kilka składników wystarczą, by w zaledwie kilka minut stworzyć wyborny, iście włoski posiłek. Makaron z sosem alla puttanesca, bo o nim dziś mowa, to jedno z najprostszych i Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Bavette ai funghi

Bavette ai funghi 30

Makaron z sosem grzybowym Sezon grzybowy w pełni. Nic nie zapowiada, aby zakończył się wkrótce. Właśnie dlatego warto korzystać z sezonowych darów natury, w tym wypadku darów polskich lasów. Od Zobacz więcej
Jak już nie jeden raz wspominałam, Erasmus jest doskonała lekcja kultury, a dla mnie również wspaniałą szkoła gotowania. Jedną z pierwszych lekcji gotowania jakie odbyłam w Pisie była ta dotycząca Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Bavette z grilla

Bavette z grilla 60

Bavette- część brzuszna ćwierci tuszy wołowej, odcięta od rostbefu. Pochodzi z części lędźwiowo-brzusznej. Stanowi część łaty wołowej o czerwonej barwie. Mięso jest sprężyste i zwarte, z delikatnym Zobacz więcej