bavette

ZOBACZ TAKŻE:

Bavette to część łaty wołowej. Delikatne, jędrne oraz miękkie mięso, które nie tylko wybornie smakuje ale i świetnie się prezentuje. Smażenie nie trwa długo, więc jeżeli wcześniej się przygotujemy, Zobacz więcej
W oryginale jest to spaghetti al tono ale ja zamiast makaronu spaghetti zakupiłam bavette i dlatego mam to proste, sycylijskie danie odrobinę inaczej. Makaron można posypać tartym parmezanem lub Grana Zobacz więcej
Makaron Bavette ze szparagami i krewetkami to smak prawdziwej wiosny! Pesto przygotowane ze szparagów zachwyca delikatnym smakiem. Połączone z krewetkami z dodatkiem czosnku i chili tworzy duet Zobacz więcej
Skład: 80g makaronu Bavette 1 mały brokuł 150g wędzonego boczku 1 mała lub pół pieczonej kiełbasy 1 cebula 3 ząbki czosnku 300g śmietany 150g startego sera mozzarella sól, pieprz czarny mielony 1 Zobacz więcej
Sezon grzybowy chyba już się zaczyna. Chyba, bo każda nasza ostatnia wyprawa kończy się skafandrem z pajęczyn, kleszczem i dziesiątkami komarowych dziabnięć. Ale są dobre dusze na świecie, które Zobacz więcej
Bavette z pesto genovese, krewetkami i fasolką - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
Bavette narodziło się w Genui i ma kształt spłaszczonego spaghetti. To długi, typowo liguryjski makaron. Danie z użyciem makaronu bavette wyszło znakomicie, sos doskonale otula makaron i rezultat jest Zobacz więcej
Składniki (4 porcje): makaron - ilość na 4 osoby (może być spaghetti, bavette lub tagliatelle) pesto: 300g pieczonych lub gotowanych buraczków 40-50g rukoli (może być pół na pół z bazylią) 60g sera Zobacz więcej
Jejku, jak ja uwielbiam zbierać grzyby! Robię to od wczesnych dziecięcych lat. To jeden z moich ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu od późnej wiosny do późnej jesieni (informacja dla Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Bavette z grilla

Bavette z grilla 46

Bavette- część brzuszna ćwierci tuszy wołowej, odcięta od rostbefu. Pochodzi z części lędźwiowo-brzusznej. Stanowi część łaty wołowej o czerwonej barwie. Mięso jest sprężyste i zwarte, z delikatnym Zobacz więcej
marghe
marghe Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MiszMasz Marghe
Bavette z wędzonym łososiem

Bavette z wędzonym łososiem 434

500 g makaronu bavette 250 g wędzonego łososia pół pęczka natki 3 łyżki kaparów 1 ząbek czosnku 1 papryczka chili (Ci, którzy nie lubią bardzo ostrych potraw powinni ja wypatroszyć ;) i pozbawić Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota smakuje
Makaron bavette z kurkami

Makaron bavette z kurkami 304

Dzisiaj proponuję wam kolejne bardzo proste i smaczne danie. Potrzebujemy do niego tylko kilka prostych składników a przygotowanie zajmie nam do 20 min. Dostałam od taty kurki zebrane w szwedzkim Zobacz więcej
Typowe danie prosto z paryskiego bistro! A typical dish from a Paris bistro! Bavette à l’échalotte (na podstawie “Skinny French kitchen” Harry Eastwood) Składniki (1 porcja) 150 g łaty wołowej 1 duża Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
życie od kuchni
SAŁATKA ZE STEKIEM BAVETTE

SAŁATKA ZE STEKIEM BAVETTE 214

Sałatka ze stekiem bavette na rukoli podana z serem blue lazur i malinami to jedno z naszych ulubionych dań przygotowywanych tego lata na grillu. Wołowe steki genialnie komponują się ze smakiem rukoli Zobacz więcej
basiasmietanko
basiasmietanko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
La comida
Bavette z pesto z pokrzywy

Bavette z pesto z pokrzywy 240

Przepis odtworzyłam na podstawie czegoś, co jadłam na wyjeździe szkolnym w pierwszej klasie liceum. Udało mi się mniej więcej zapamiętać. Szczęśliwie akurat tego dnia, kiedy jedliśmy makaron z Zobacz więcej
Dzisiaj troszkę po włosku z mojej ukochanej Złotej Księgi Makaronów! Makaron all'arrabbiata - arrabbiata, co po włosku oznacza "gniew", jest popularnym sosem do makaronów w środkowych Włoszech. Zobacz więcej
Wołowina bavette to najlepsza część łaty wołowej. Steki z wołowiny bavette z sosem rumowym są bardzo aromatyczne, soczyste, kruche. Najlepiej podawać je wysmażone w średnim stopniu, różowe w środku. Zobacz więcej
Dawno nic się tu nie pojawiało. To chyba moja najdłuższa przerwa! To nie znaczy jednak, że nic przez ten czas nie gotowałam ;) Nowych przepisów i pomysłów mam dużo, teraz czas wszystko obfotografować Zobacz więcej
Przepis nadesłany przez czytelnika bloga. Składniki dla 4 osób: 400 g makaronu Bavette Barilla 200 g kalmarów 100 g krewetek 200 g oczyszczonych małży 125 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka posiekanej Zobacz więcej
1,5 kg łaty wołowej*, 100 g soli, 1 kg bobu, 2 papryki czerwone, 3 dymki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, masło klarowane do smażenia, trociny do wędzenia, olej Przygotować solankę – rozpuścić sól w Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: