Przepis na bawole oko

PatiGotuje
PatiGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PatiGotuje
Bawole oko

Bawole oko 54

Bawole oko to przepis stary jak świat Sposobów na jego przygotowanie jest tak wiele, że ciężko było by je tu wyliczyć. Niezmiennymi składnikami pozostają jednak dwukolorowe kruche ciasto i biszkopt. Zobacz więcej
Gonia
Gonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Modern Taste
Z zeszytu mamy...Bawole Oczy

Z zeszytu mamy...Bawole Oczy 1133

Buffalo's eyes cake Scroll down for recipe in English Nazwa tego ciasta zawsze mocno mnie fascynowała. Do dziś nie udało mi się dojść do tego, dlaczego akurat Bawole Oczy. Kwestia oczu jest dość Zobacz więcej
Cześć =) Zapraszamy na kotlety mielone po florencku, wykonane z mięsa bawolego =) Wołowina po florencku to potrawa, która ma wiele wersji i odmian. Myślą przewodnią jest jednak zawsze szpinak i ser, Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Pomidor bawole serce

Pomidor bawole serce 56

Cześć =) Pomidor, to moje ulubione warzywo, które uwielbiam pod prawie każdą postacią, czy to w postaci pomidora jedzonego samodzielnie, czy to w sałatce, czy w postaci soku pomidorowego. Staram się Zobacz więcej
Malinowe, bawole serca, koktajlowe. Czerwone, zielone, żółte. Odmiany, kształty i kolory pomidorów można wymieniać od rana do wieczora. Ale po co, skoro można ten czas przeznaczyć na pomidorową Zobacz więcej
Odkryłam ostatnio bardzo ciekawie wyglądające ciasto. Ono ma oczy (podobno bawoła lub sowy)! Musiałam sprawdzić jego fotogeniczność i właśnie je przygotowałam. Powiem szczerze, że oprócz ciekawego Zobacz więcej
Mozarella na pomidorach plus listki bazylii to dzisiaj standard. Powiedziałabym nawet, że lekko nudnawy. Dlatego, kiedy w jednym z włoskich programów kulinarnych natknęłam się na mozarellę marynowaną, Zobacz więcej
Pokusiłam się o kolejne ciasto według przepisu Siostry Anastazji. Tym razem urzekły mnie te "oczy" z ciemnego kruchego ciasta i marmolady:) Na pierwszy rzut oka ciasto wydało mi się nieziemsko Zobacz więcej
Jakiś czas temu, robiąc zakupy natknęłam się na produkt, który dość mocno mnie zainteresował – Mozzarella di Bufala Campana. Średniej wielkości prostokątne pudełko, z jakimś dziwnie wyglądającym Zobacz więcej
Pożywne śniadanie to dobry początek dnia! Do kanapki użyłam chleb z pszenicy bezglutenowej mozzarellę z mleka bawolego wędzonego pstrąga roszponkę masło Smacznego Filed under: bez glutenu, śniadanie Zobacz więcej
Pomidory smakują mi tylko wtedy, gdy jest ich czas, czyli lato ;) Są słodkie, soczyste, delikatne i pyszne. Ech, gdyby były takie przez cały rok... Ale cieszmy się, póki się da! Z pomidora odmiany Zobacz więcej
Aga M
Aga M Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cynamonowe szczęście
Bawole oczy z czereśniami

Bawole oczy z czereśniami 201

W mojej kuchni przyszła kolej na czereśniowe love ;) Są owsianki, placki no i oczywiście ciasta z czereśniami. To musicie koniecznie wypróbować, delikatnie kruche ciasto, dżem, kuleczki z czereśniami Zobacz więcej
Ostatnio nabyłam w "Piotrze i Pawle"oryginalną Mozzarellę di buffala. Chciałam porównać ją z tą ogólnodostępną z mleka krowiego. Różnicy ogromnej nie ma, jednak ta z mleka bawolego jest wyraźniejsza w Zobacz więcej
Składniki: 20 dkg. roszponki 1 żółta papryka 10 dkg. pomidorków koktajlowych 1 mozzarella bawola 1 mała czerwona cebula sól 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka sosu pesto Oliwę mieszamy z pesto. Roszponkę Zobacz więcej
Tarta, czy Quiche… kwestia sporna… Ale jedynym poważnym sporem przy stole jaki może się przytrafić, to o ostatni jej kawałek! ;- ) Jako że aktualnie przebywam na ziemiach Francuskich, nie sposób się Zobacz więcej
Na targu widziałam dziś piękne pomidory - malinowe, kaliskie, bawole serca, limy; o różnych barwach i kształtach. Uwielbiam ten czas, gdy jest ich tak duży wybór. I są takie pyszne! Dzisiaj mieliśmy Zobacz więcej
Nat
Nat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eat.Read.
Gaspacho

Gaspacho 335

Hiszpański chłodnik gaspacho to pozornie najprostsza sprawa na świecie - cała robota polega na miksowaniu. Pozornie, bo najważniejsza jest harmonia smaków, dobre składniki i równowaga w doborze Zobacz więcej
kuchniazone
kuchniazone Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchniazone
cukinie faszerowane

cukinie faszerowane 298

Pracy trochę jest ale efekt przepyszny. Moje cukinie były duże, więc piekły się dość długo - ok godzinę i 15 minut. Wykałaczką sprawdzałam miękkość, mniejszym warzywom wystarczy pewnie ok 40 minut w Zobacz więcej
składniki: ok. 15000 g świeżych, mięsistych pomidorów (ja użyłam malinówki i bawole serca) 3 – 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 4 łyżki oliwy 125 -200 ml wody (w zależności od mięsistości pomidorów) sól, Zobacz więcej
Koniec sierpnia to pomidorowe eldorado :) Poddane wpływowi wakacyjnego słońca, są dojrzałe, pachnące i smaczne. A do tego można przebierać w ich odmianach, różniących się kształtem, kolorem, Zobacz więcej