baza do sosu kurta schellera

{{headerMessage}}
Właśnie wróciłam z Akademii Kurta Schellera, od której jestem już nieco uzależniona i mimo piekarnikowego upału wzięłam się szybko do testowania nowych przepisów. Jak przystało na belferkę, musiałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przed Świętami Bożego Narodzenia Akademia Efektywnej Przedsiębiorczości Makro zorganizowała warsztaty dla blogerów z udziałem Mistrza Kurta Schellera. Gotowanie pod okiem Mistrza to dla nas wielka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepisu Kurta Schellera. Jednak wtedy nie miałem odwagi zabrać się za, jak mi się wtedy wydawało, zbyt odważne orientalne smaki. Przepis powędrował więc do szuflady. Dopiero kiedy spróbowałem zupy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
:) Skosztowałam wszystkich deserów i wyczyściłam talerzyki, kto mnie zna - nie uwierzy :) Menu wyglądało tak: - pascha, pieczone jabłko z marcepanem i rodzynkami i pysznym sosem karmelowym - tzw. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Miłą niespodzianką było danie i deser, które pojawiły się później na stole: łosoś pieczony przez dwie godziny w temp. 50 stopni (podobny strukturą do tego, robionego przez Kurta Schellera), na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kurs gotowania w Akademii Kurta Schellera został mi sprezentowany, spośród wielu propozycji tematycznych szkoleń jednodniowych, wybór padł na kuchnię Luiziany. Czekałam na niego jak na szpilkach, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotowanych przez nas potraw była pokaźna. Między innymi były to: - Kurczak Tandoori - Kurczak La perouse z krewetkami - Osso Bucco -Żeberka jagnięce po prowansalsku - Wieprzowina w curry po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotowanych przez nas potraw była pokaźna. Między innymi były to: - Kurczak Tandoori - Kurczak La perouse z krewetkami - Osso Bucco -Żeberka jagnięce po prowansalsku - Wieprzowina w curry po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pszennej 250 ml mleka 4jajka, oddzielnie żółtka, oddzielnie białka 3 łyżeczki tartego parmezanu 200 gramów świeżych grzybów, dowolnych (mogą być mrożone-rozmrożone ;-) sól i biały pieprz gałka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zarejestrowany w 2001 roku). Warsztaty, w których wzięłam udział odbyły się w Akademii Kurta Schellera. Tematyką była gęś w kuchni europejskiej i światowej. Przygotowaliśmy wraz z Kurtem Schellerem Zobacz więcej