baza do sosu kurta schellera

Właśnie wróciłam z Akademii Kurta Schellera, od której jestem już nieco uzależniona i mimo piekarnikowego upału wzięłam się szybko do testowania nowych przepisów. Jak przystało na belferkę, musiałam Zobacz więcej
Przed Świętami Bożego Narodzenia Akademia Efektywnej Przedsiębiorczości Makro zorganizowała warsztaty dla blogerów z udziałem Mistrza Kurta Schellera. Gotowanie pod okiem Mistrza to dla nas wielka Zobacz więcej
przepisu Kurta Schellera. Jednak wtedy nie miałem odwagi zabrać się za, jak mi się wtedy wydawało, zbyt odważne orientalne smaki. Przepis powędrował więc do szuflady. Dopiero kiedy spróbowałem zupy Zobacz więcej
:) Skosztowałam wszystkich deserów i wyczyściłam talerzyki, kto mnie zna - nie uwierzy :) Menu wyglądało tak: - pascha, pieczone jabłko z marcepanem i rodzynkami i pysznym sosem karmelowym - tzw. Zobacz więcej
. Miłą niespodzianką było danie i deser, które pojawiły się później na stole: łosoś pieczony przez dwie godziny w temp. 50 stopni (podobny strukturą do tego, robionego przez Kurta Schellera), na Zobacz więcej
Kurs gotowania w Akademii Kurta Schellera został mi sprezentowany, spośród wielu propozycji tematycznych szkoleń jednodniowych, wybór padł na kuchnię Luiziany. Czekałam na niego jak na szpilkach, Zobacz więcej
Głodomorek i Akademia Kurta Schellera…a było o tak: W ten weekend odbyłem wielką wyprawę i wielką przygodę. Wyprawa może nie była odległa, ale za to odwiedziłem magiczne miejsce, zaczarowane milionem Zobacz więcej
Głodomorek i Akademia Kurta Schellera…a było o tak: W ten weekend odbyłem wielką wyprawę i wielką przygodę. Wyprawa może nie była odległa, ale za to odwiedziłem magiczne miejsce, zaczarowane milionem Zobacz więcej
Wczoraj wzięłam udział w warsztatach prowadzonych przez Kurta Schellera w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro. Pod okiem szefa powstawały dania, które gładko wylądowały na świątecznym stole i Zobacz więcej
zarejestrowany w 2001 roku). Warsztaty, w których wzięłam udział odbyły się w Akademii Kurta Schellera. Tematyką była gęś w kuchni europejskiej i światowej. Przygotowaliśmy wraz z Kurtem Schellerem Zobacz więcej