Przepis na bazylia pasteryzacja

Co roku kupuję coraz większą ilość pomidorów i zaprawiam je w słoiki, w najprostszy chyba z możliwych sposobów. Dzięki temu przez cały rok nie korzystam z pomidorów z puszki, tylko używam własnych aż Zobacz więcej
venka
venka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poszukiwania Smaku
Pasteryzacja

Pasteryzacja 2211

Aby przedłużyć trwałość przetworów dobrze jest je pasteryzować. Są dwie metody "na sucho" i "na mokro". Ja opiszę tą którą stosuję, czyli "na mokro". 1.Słoiki myję i wstawiam do zimnego piekarnika. Zobacz więcej
MagdaM
MagdaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka w Garze
Pasteryzacja

Pasteryzacja 1337

Pasteryzacja to jedna ze współczesnych metod konserwacji żywności. Możemy ją stosować do przetworów słodkich i słonych. Jest to naprawdę prosty proces i nie zajmuje dużo czasu. Poniżej opiszę Zobacz więcej
tuśka
tuśka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepiśnik Marty
Kilka słów o pasteryzacji

Kilka słów o pasteryzacji 1670

Nie wiem jak Wy ale ja dosyć często pasteryzuję zupy, mięsa, różne dania obiadowe jak np. leczo.Pasteryzacja to przedłużenie za pomocą wysokiej temperatury trwałości i zdatności do spożycia różnych Zobacz więcej
Stary przepis, który wygrzebałam gdzieś z równie starego zeszytu. Nie wymaga pasteryzacji, ale przyznam się szczerze, że jak pierwszym razem ją robiłam część słoików zapasteryzowałam dla pewności. Zobacz więcej
Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? ABC pieczenia Indeks przepisów Lukrem malowane Rękodzielnia Video Tutoriale Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Ania 21 sierpień 2014 No comments Zobacz więcej
Pomidory suszone w oliwie bez pasteryzacji gdy raz ich skosztujesz Twoje serce jest stracone. Pyszne, aksamitne będą ozdobą na stole. Możesz je wykorzystać do mięs czy sałatek. Zjesz same. Robi się je Zobacz więcej
Pasztety to mój konik :) A ten robimy przy okazji rosołu, czyli dwie potrawy za jednym zamachem. Przyjemnie i prosto. Składniki: 90 dag skrzydła z indyka 90 dag filetu z kurczaka włoszczyzna na rosół Zobacz więcej
Koktajl na dziś: wiśniowo - borówkowo - nektarynkowy. Jest pyszny, polecam :) ! Bierzemy garść wiśni (bez pestek), garśćborówek, 1 nektarynkę i blendujemy z 200 ggreckiego jogurtu (+ opcjonalnie: Zobacz więcej
Gaska Malwinka
Gaska Malwinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gąska Malwinka
Pasteryzacja w piekarniku

Pasteryzacja w piekarniku 1033

Pasteryzacja na sucho czyli pasteryzacja w piekarniku to jeden ze sposobów na zatrzymanie lata w słoikach ;) Do tej pory zazwyczaj Zobacz więcej
tarzynka
tarzynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
tarzynkowo
Słoiki do przetworów i pasteryzacja.

Słoiki do przetworów i pasteryzacja. 1354

Robię przetwory. Czasami. Co roku. Całkiem długo je przechowuję. Nie lubię, gdy mi się psują. Czasem pasteryzuję je nawet dłużej, niż jest napisane w przepisie. Po pierwsze. Trzeba wyparzyć słoiki. Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Przecier pomidorowy

Przecier pomidorowy 6775

28 sie 2012 Przecier pomidorowy Przecier pomidorowy, tego nie może zabraknąć w mojej kuchni! Domowy przecier różni się od przecieru kupionego w sklepie, który zazwyczaj ma wiele zbędnych chemicznych Zobacz więcej
PASTERYZACJA (podpatrzone tutaj -->klik) Często w przepisach na przetwory zaleca się ich pasteryzowanie. Zabieg ten mający na celu zniszczenie wszelkich drobnoustrojów, drożdży i bakterii, to nic Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
6niebo przy stole
dżem truskawkowy z bazylią

dżem truskawkowy z bazylią 588

Staram się gotować smacznie i zdrowo, ograniczać ilość nazwijmy to "chemicznych" dodatków w kuchni. W okresie letnim przygotowuję sporo przetworów, które potem umilają i urozmaicają nam posiłki w czas Zobacz więcej
Dżem truskawkowy z kardamonem i bazylią Yummy :) szaleństwo truskawkowe trwa na dobre. Jako, że jestem wielbicielem wszelkiego rodzaju przetworów z owoców i warzyw postanowiłem przygotować dżem wg. Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Początkująca w produkcji dżemów, ale za to zachęcona i zmotywowana postem Polki, postanowiłam sprawić sobie swój własny dżem, w połączeniu, które bardzo lubię. Truskawki, bazylia i Zobacz więcej
Trwałość Do 1 miesiąca w temp. chłodniczych (poniżej 100C). W lecie niedopuszczalne przechowywanie bez chłodzenia Do 6 mies w temp. chłodniczych, do 1 mies. bez chłodzenia Do 6 mies. bez chłodzenia Zobacz więcej
Zupy – mrożenie i pasteryzacja Mapa stronyKontakt Przepisy Porady Saute.pl Porady Zupy – mrożenie i pasteryzacja Tłusty Czwartek Róże karnawałowe Pączki tradycyjne Faworki Oponki Jak nadziewać pączki? Zobacz więcej
Domowa pasteryzacja to najlepsza metoda konserwowania domowym sposobem przetworów owocowych i warzywnych – lecz nie tylko. Autorem tej metody był francuski chemik – Louis Pasteur, który wraz z Claude’ Zobacz więcej
Pasteryzacja w piekarniku i zmywarce - czy to dobry sposób? Ze słoika Owoce Warzywa Dania Mięsa i wędliny Z alkoholem Z butelki Soki Alkohole Na lunch Wytrawnie Na słodko Porady Ze słoika Owoce Zobacz więcej