bea morele

Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Weekend w słoikach

Weekend w słoikach 166

0
Wczoraj i dziś nareszcie udało mi się znaleźć trochę czasu na tegoroczne lipcowe przetwory. Na taśmie głównie czarna porzeczka (morele będą przetwarzane dopiero w sierpniu…). Zastanawiam się tylko, Zobacz więcej
Oryginalny przepis ze strony Bea w kuchni. Składniki na 2 porcje: 100 g kaszy jaglanej 1 szklanka wody 1 szklanka mleka (może być kokosowe) 2 łyżki wiórków kokosowych 5 suszonych moreli 6 łyżek puree Zobacz więcej
zbrylony nadawał się idealnie do dżemu. Składniki: -1 kg moreli - 2 brzoskwinie - 400 g brązowego cukru - 3 ziarna kardamonu - 1 łyżka soku z cytryny Morele oraz brzoskwinie sparzyć i pokroić na Zobacz więcej
Do tej pory robiłam przetwory tylko monoskładnikowe - z jednego owocu. Ale na stronie - Bea w kuchni - znalazłam super przepis na dżem z trzech owoców: moreli, brzoskwiń i malin. Z powodu braku czasu Zobacz więcej
U mnie dzisiaj piękne słońce, a na śniadanie pierwsze tegoroczne konfitury. Z rabarbaru, z przepisu Christine Ferber, francuska mistrzyni konfitur i autorka wielu książek o przetworach (wspominała o Zobacz więcej
Inspiracją dzisiejszej konfitury jest przepis na dżem wypatrzony na bloguBea w kuchni. Na marginesie Bea ma mnóstwo wspaniałych pomysłów na przetwory. Wspaniałego aromatu dodaje morelom tymianek Zobacz więcej
Trele morele, pomyślałam, gdyzaprzyjaźnionaPani na bazarku mówiła, że dziwny mamy rok, bo wszystkie owocedojrzewająnaraz i krócej będziemy się cieszyć czereśniami, wiśniami czy morelami. Tylko tak Zobacz więcej
Następny przepis z przedurlopowych przygotowań. Znaleziony na blogu Bea w kuchni dżem z moreli. W roli moreli wystąpiły przywiezione z działki domowe brzoskwinie, szczęśliwie jestem też dumną Zobacz więcej
Czasami inspiracje są najlepsze. Bea dość często podaje przepisy na ciasta z morelami i jeden taki utkwił mi w głowie już dawno temu, a przypomniał się teraz, w morelowym sezonie. Poza tym - sama z Zobacz więcej
madziabim
madziabim Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadziaŁyga
Słońce w słoiku

Słońce w słoiku 48

0
W zeszłym roku lato zupełnie mnie ominęło: nie pojechałam na wakacje, nie zdążyłam założyć wszystkich letnich sukienek, a morele skończyły się, zanim zdążyłam zrobić z nich dżem. W tym roku Zobacz więcej
viqui7
viqui7 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aromatico
Lipcowe przetwory

Lipcowe przetwory 1413

1
się do zaleceń, problemu nie ma:-) Dżem morelowy z pistacjami i płatkami migdałów (źródło: Bea) wychodzą niecałe 4 słoiki 240ml składniki: 1,5 kg moreli (waga po wypestkowaniu) 400 g cukru (można Zobacz więcej
Jak tylko się pojawiają mam na nie ogromną ochotę. Najpierw kupuję po kilka, bo na początku takie drogie.. Badam czy “watowate”, czy soczyste szukając najlepszego źródła. Co kilka dni kupuję choć Zobacz więcej
... czymchatabogata.bloog.pl - strona głównaRozwiązanie konkursu:warsztaty akademii smaku siemens (14.10.2013)pieczone kacze udka z piure z batatów (11.10.2013)Pojedziesz ze mną na warsztaty? Zobacz więcej
Akcja domowy wyrób - podsumowanie cz.4 kuchenne fascynacje Blog > Komentarze do wpisu « Akcja domowy wyrób - ... Akcja domowy wyrób - ... » Akcja domowy wyrób - podsumowanie cz.4 Dodatki na chleba Zobacz więcej
czekoladowa Bea w Kuchni Wytrawny keks z cukinią i parmezanem / pecorino 37 minut temu Blondies in the kitchen Babeczki owsiane z truskawkami i bananami 4 tygodnie temu Bon Appétit Małgorzaty, czyli Zobacz więcej
- obrzydliwie skuteczna 1 tydzień temu LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Wypasione racuchy z kwiatami nagietka Smażymy na suchej patelni 16 godzin temu magicznykociolek. Wędzone tofu z pieczarkami, Zobacz więcej
affogato
affogato Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w nastroju na...
Dzień Kota!

Dzień Kota! 353

0
7 miesięcy temu KUCHNIA WEGETARIAŃSKA PRZEPROWADZKA 1 rok temu Food Haven czyli Przystanek Jedzenie ... 1 rok temu Moje wypieki Wypieki na nowej domenie - zaktualizuj swoje ulubione zakładki! 1 rok Zobacz więcej
do wysterylizowanych słoików , pasteryzować przez 20 min w piekarniku. Tu polecam zajrzeć do blogu "Bea w kuchni". Stosuję tę metodę pasteryzacji przetworów, jest prosta, czysta i skuteczna. Polecam Zobacz więcej
czymchatabogata.bloog.pl - strona głównakuskus z bakaliami zapiekany w jabłkach (27.10.2013)omlet z mozzarellą i listkami brukselki (26.10.2013)Akademia Smaku Siemens-wino w kuchni Zobacz więcej
- strona głównaAkademia Smaku Siemens-wino w kuchni (22.10.2013)babeczki dyniowe (16.10.2013)Rozwiązanie konkursu:warsztaty akademii smaku siemens (14.10.2013)pieczone kacze udka z piure z batatów Zobacz więcej