Przepis na bearnaise

Powiązane przepisy:

flowerek
flowerek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
flowerek.com-moje gotowanie
Sos béarnaise

Sos béarnaise 562

VN:F [1.9.22_1171] Jest to wspaniały delikatny sos, doskonale pasujący do krótko smażonego mięsa, jak np. stek, czy do delikatnej ryby. Smak nadają mu głównie estragon i trybula. Ja go podałam ze Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Milion Smaków
Sos béarnaise

Sos béarnaise 15

Sos béarnaise, czy jak go się często nazywa w Polsce sos bearneński, to sos który powstaje na bazie sosu holenderskiego z dodatkiem estragonu. Jest klasycznym, kremowym sosem, który doskonale pasuje Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Classy-Chef
sos bearnaise

sos bearnaise 43

CLASSY CHEF: sos bearnaise poniedziałek, 7 listopada 2016 sos bearnaise Sos ten to niezbędna baza w kuchni. Idealnie nada się do wszystkich rodzajów pieczonych lub smażonych mięs, a także do warzyw Zobacz więcej
Jest to danie kuchni francuskiej. Marlin jest rybą bardzo delikatną i bardzo smaczną, dlatego polecam gorąco. Przepis kuchni francuskiej z ulotki Biedronki. Pieczony marlin z sosem béarnaise. ROZWIŃ Zobacz więcej
Tak…nadszedł ten dzień kiedy postanowiliśmy powrócić z nowymi przepisami i …co ciekawsze z nowym składem Zaprosiłem do tworzenia wraz ze mną nowych pysznych przepisów, przyjaciółkę, która…wierzcie mi… Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Sos bearneński – bearnaise

Sos bearneński – bearnaise 132

Zupełna francuska klasyka – sos bearneński, z francuskiego zwany Sauce béarnaise. Pochodna słynnego sosu holenderskiego. Idealny dodatek do steków i mięs ciężkich. Co odróżnia sos bearneński od Zobacz więcej
Tak…nadszedł ten dzień kiedy postanowiliśmy powrócić z nowymi przepisami i …co ciekawsze z nowym składem Zaprosiłem do tworzenia wraz ze mną nowych pysznych przepisów, przyjaciółkę, która…wierzcie mi… Zobacz więcej
Nie ma jak w domu! Zgodnie z rytmem ostatnich dwóch tygodni, w łóżku (w końcu swoim!) położyłam się o piątej rano. Mój naturalny dzień został wywrócony do góry nogami, dzięki temu mogłam sobie Zobacz więcej
Sos bearnaise powstał na bazie sosu holenderskiego. Doskonale nadaje się do dań rybnych i mięsnych. Wbrew pozorom jest prosty do zrobienia. Trzeba tylko uważać żeby żółtko się nie zważyło. Jak dla Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na pyszny obiad, który świetnie smakuje i przygotujecie go bardzo szybko. Filet z kurczaka apetycznie przysmażony, podany z puree ziemniaczanym i zielonymi szparagami polanymi Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
menudnia
Sos bearnaise

Sos bearnaise 53

Składniki: Wino, ocet winny, szalotkę, estragon i pieprz włóż do małego garnka. Zagotuj aż wino odparuje i zmniejszy swoją objętość. Później odcedź przez sitko. Odstaw do wystygnięcia. Przygotuj wodną Zobacz więcej
Wreszcie są! Kurek już prawie nie ma, ale za to pojawiły się kolejne. Ja grzyby uwielbiam – pod każdą postacią, dlatego na samą myśl pojawia się uśmiech na twarzy. Połączenie nietypowe, ale… warto :) Zobacz więcej
PasjaSmaku
PasjaSmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PasjaSmaku
Sos bearneński / Bearnaise sauce

Sos bearneński / Bearnaise sauce 54

Jeden z najbardziej znanych sosów powstały na bazie sosu holenderskiego. Idealny do wołowiny, ryb, warzyw czy grzybów. One of the most popular sauce which is based on holandaise sauce. Perfect for Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
menudnia
Tłuczone ziemniaki z parmezanem

Tłuczone ziemniaki z parmezanem 94

Składniki: 6 ziemniaków 50 g startego parmezanu 4 łyżeczki kaparów 4 łyżki oliwy sól pieprz zielony do smaku Podgotuj ziemniaki w bardzo małej ilości wody ok.15-20 minut. Mają być takie prawie Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
menudnia
Smażona ryba z kurkami

Smażona ryba z kurkami 349

Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 2 filety rybne ( w oryginale z dorsza, ja znów użyłam pangi :-( ) 50g masła 150g kurek sól świeżo mielony czarny pieprz Przypraw filety z dorsza solą i świeżo Zobacz więcej
We wtorek miałam okazję uczestniczyć w bardzo ciekawych warsztatach zorganizowanych przez WWF Polska w ramach "Kampanii na rzecz ochrony różnorodności biologicznej mórz i oceanów". Warsztaty Zobacz więcej
Petit Paris to restauracja,do której zaprosiła nas firma Paclan na warsztaty kulinarne. Przyznam,że szokujące menu zachwyciło mnie walorami smakowymi.Jedliśmy przygotowane własnymi rękoma ślimaki,żaby Zobacz więcej
taniec żabich udek stanowiska pracy W sobotę uczestniczyłam w warsztatach kulinarnych z kuchni francuskiej w restauracji Petit Paris w Gdyni sponsorowanychprzez firmę Paclan i sklep Dekoria. Zajęcia Zobacz więcej
Kwietniowy, chłodny poranek, duża ilość kawy celem zwalczenia sennego nastroju, z myślowego letargu wyrywa mnie jednak nie kofeina ale dźwięk ostrzenia noża, jestem pewna, że czeka mnie duża dawka Zobacz więcej
Właśnie wróciłam z Akademii Kurta Schellera, od której jestem już nieco uzależniona i mimo piekarnikowego upału wzięłam się szybko do testowania nowych przepisów. Jak przystało na belferkę, musiałam Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: