bearnaise

ZOBACZ TAKŻE:

classy-chef
classy-chef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Classy-Chef
sos bearnaise

sos bearnaise 35

CLASSY CHEF: sos bearnaise poniedziałek, 7 listopada 2016 sos bearnaise Sos ten to niezbędna baza w kuchni. Idealnie nada się do wszystkich rodzajów pieczonych lub smażonych mięs, a także do warzyw Zobacz więcej
flowerek
flowerek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
flowerek.com-moje gotowanie
Sos béarnaise

Sos béarnaise 546

VN:F [1.9.22_1171] Jest to wspaniały delikatny sos, doskonale pasujący do krótko smażonego mięsa, jak np. stek, czy do delikatnej ryby. Smak nadają mu głównie estragon i trybula. Ja go podałam ze Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Sos bearneński – bearnaise

Sos bearneński – bearnaise 122

Zupełna francuska klasyka – sos bearneński, z francuskiego zwany Sauce béarnaise. Pochodna słynnego sosu holenderskiego. Idealny dodatek do steków i mięs ciężkich. Co odróżnia sos bearneński od Zobacz więcej
Nie ma jak w domu! Zgodnie z rytmem ostatnich dwóch tygodni, w łóżku (w końcu swoim!) położyłam się o piątej rano. Mój naturalny dzień został wywrócony do góry nogami, dzięki temu mogłam sobie Zobacz więcej
Tak…nadszedł ten dzień kiedy postanowiliśmy powrócić z nowymi przepisami i …co ciekawsze z nowym składem Zaprosiłem do tworzenia wraz ze mną nowych pysznych przepisów, przyjaciółkę, która…wierzcie mi… Zobacz więcej
Jest to danie kuchni francuskiej. Marlin jest rybą bardzo delikatną i bardzo smaczną, dlatego polecam gorąco. Przepis kuchni francuskiej z ulotki Biedronki. Pieczony marlin z sosem béarnaise. ROZWIŃ Zobacz więcej
Tak…nadszedł ten dzień kiedy postanowiliśmy powrócić z nowymi przepisami i …co ciekawsze z nowym składem Zaprosiłem do tworzenia wraz ze mną nowych pysznych przepisów, przyjaciółkę, która…wierzcie mi… Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na pyszny obiad, który świetnie smakuje i przygotujecie go bardzo szybko. Filet z kurczaka apetycznie przysmażony, podany z puree ziemniaczanym i zielonymi szparagami polanymi Zobacz więcej
PasjaSmaku
PasjaSmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PasjaSmaku
Sos bearneński / Bearnaise sauce

Sos bearneński / Bearnaise sauce 46

Jeden z najbardziej znanych sosów powstały na bazie sosu holenderskiego. Idealny do wołowiny, ryb, warzyw czy grzybów. One of the most popular sauce which is based on holandaise sauce. Perfect for Zobacz więcej
Wreszcie są! Kurek już prawie nie ma, ale za to pojawiły się kolejne. Ja grzyby uwielbiam – pod każdą postacią, dlatego na samą myśl pojawia się uśmiech na twarzy. Połączenie nietypowe, ale… warto :) Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Milion Smaków
Sos béarnaise

Sos béarnaise 7

Sos béarnaise, czy jak go się często nazywa w Polsce sos bearneński, to sos który powstaje na bazie sosu holenderskiego z dodatkiem estragonu. Jest klasycznym, kremowym sosem, który doskonale pasuje Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
menudnia
Sos bearnaise

Sos bearnaise 53

Składniki: Wino, ocet winny, szalotkę, estragon i pieprz włóż do małego garnka. Zagotuj aż wino odparuje i zmniejszy swoją objętość. Później odcedź przez sitko. Odstaw do wystygnięcia. Przygotuj wodną Zobacz więcej
Dzień dobry, Wszyscy jedzą szparagi, jem i ja! Zazwyczaj jestem dość leniwa w ich przygotowaniu (po prostu sobie gotuję i jem z odrobiną octu balsamicznego i oliwy), ale czasami mam ochotę na coś Zobacz więcej
okruszynki
okruszynki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Okruszynki
Brioche polonaise

Brioche polonaise 2

Czas przygotowania: 1 godzina Czas wyrastania ciasta: 3 godziny Czas pieczenia: 20 minut Porcje: 8 Przedstawiam Wam deser… …który jest kompletnie nieznany w Polsce i, jak się okazuje, nieco zapomniany Zobacz więcej
Kiedy gromada Messier 68 wchodzi w najwyższą ćwiartkę okna, to znak, że dochodzi 2 w nocy. Połyskuje na dół od Jowisza, niewidocznego z poduszki. Mapa nieba wyrysowuje się w powidokach pod bezsennymi Zobacz więcej
Historia faworków z Lyonu – bugnes, sięga bardzo daleko… Początkowo były specjalnością księstwa Sabaudii, ale znano je już w starożytnym Rzymie. Jedzono je wtedy w czasie karnawału. Pierwsza wzmnianka Zobacz więcej
Tsukune - boulettes japonaise - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na omlet cesarski, prosto z Austrii. Nigdy nie sądziłam, że dojdzie do tego, ale przepis zaczerpnięty z instagramu MamyGinekolog Jeśli nie znacie jeszcze Nicole, to najwyższa pora Zobacz więcej
morrigan231
morrigan231 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kobieta w lustrach...
chleb bearneński...

chleb bearneński... 133

Tej wiosny znoszę do domu ogromnej wielkości worki ziemi, skrzyneczki, doniczki, płotki i sadzonki. Razem z Córką, w Obi, wyszukujemy nasiona sałat, które można hodować w balkonowej doniczce, Zobacz więcej
L'eau pétillante à la fraise et basilic - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: