beata lipov

Dzisiejszą książkę polecam Wam z wielką radością. Autorkę znam już od kilku lat. Zawsze pełna optymizmu i profesjonalna. Widać, to również w jej najnowszej książce, w której zaprasza czytelników do Zobacz więcej
Macie dzieci? Pozwalacie im pomagać w kuchni? Kto raz spróbował wie, że to bezcenne doświadczenie :) Książka Beaty Lipov jest ciekawa z dwóch względów - po pierwsze stanowi bazę pysznych przepisów. Po Zobacz więcej
Barbarella
Barbarella Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Barbarella
Co dziś jemy?

Co dziś jemy? 212

0
Placki owsiane! Tak, tak, a ja znowu o płatkach owsianych. Tym razem z dodatkiem jabłka i rodzynek. Bardzo prosty i szybki obiad, a jaki sycący! Kolejne placki na mojej liście ulubionych. Placki Zobacz więcej
i artykuł na temat I love nature. Osobiście czuje niedosyt, chociaż forma i cała oprawa bardzo mi się podoba, ale mam nadzieję że to dopiero początek i z każdym kolejnym numerem będzie coraz więcej Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Tutmanik

Tutmanik 125

0
placków. Ser mieszamy z jajkiem, rozsmarowujemy farsz na plackach, zwijamy je w rulony i kroimy na plastry o grubości 5 cm i układamy je w natłuszczonej okrągłej formie jeden obok drugiego. Polewamy Zobacz więcej
spróbować typowych smaków Toskanii. A to tylko część z przygotowanych atrakcji! Dla kolejnych 22 osób przygotowaliśmy warsztaty fotografii kulinarnej, które poprowadzi, znana Wam zapewne, blogerka Zobacz więcej
Barbarella
Barbarella Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Barbarella
Leniwa niedziela

Leniwa niedziela 289

0
ciasta. Kruchy, delikatny i lekko słodkawy. Najlepiej smakuje z dżemem, powidłami lub jakimś słodkim kremem. Chlebek kukurydziany dla początkującego piekarza Beata Lipov 'Dzieciaki do kuchni czyli Zobacz więcej
Dziś dla odmiany, nic słodkiego. Kiedy ostatnio zobaczyłam piękne zdjęcia pełnoziarnistych placków z łososiem, które pokazała Beata Lipov w Lawendowym Domu od kuchni, natychmiast zapragnęłam swoich, Zobacz więcej
Takie piękne naczynie wygrałam w konkursie na "Najsmaczniejsze danie", którego organizatorem był miesięcznik "Czas na Wnętrze" a kulinarnym ekspertem Beata Lipov Konkurs znajduję się na tej oto Zobacz więcej
bloga kulinarnego – jak ich przyciągnąć?” - Doroty Kamińskiej z Pozytywnej Kuchni pt. „Przepis na udaną współpracę z firmami” - Pawła Tkaczyka pt. „Wizerunek blogera od kuchni” -Krzysztofa Zobacz więcej
nam Beata Lipov, a samą realizację zdjęć wspomógł Lubomir Lipov, którym bardzo dziękuje za wszystkie wskazówki :) Po męczącej pracy przyszedł czas na zjedzenia przygotowanych przez nas potrwa. Na sam Zobacz więcej
Znów będzie słodko na Waniliowej, bo pochwalę się pysznymi ciasteczkami. Receptura na nie pochodzi z gazety "Smaki Życia" dostępnej w każdej Biedronce. Muszę przyznać, że ten sklep zaczyna mnie Zobacz więcej
W ostatnią sobotę miałam okazję uczestniczyć w niezwykle przyjemnych warsztatach w Lawendowym Domu, gdzie gospodarzami byli Beata i Lubomir Lipov. Było bardzo smacznie i orzeźwiająco, a to za sprawą Zobacz więcej
Uwielbiam jeździć na warsztaty! Niestety bardzo rzadko dostaję na nie zaproszenia - mieszkam w mieście, w którym nikt nie organizuje takich atrakcji dla blogerów. Za to jeśli dostaję zaproszenia na Zobacz więcej
tak, zdecydowanie:)Pozdrawiam.Majana 16:13 Beata Lipov pisze... Patrycja, pięknie, po prostu zjawiskowo. Pozdrawiam serdecznie. 16:30 Maggie pisze... bardzo podobają mi się kadry zdjęć. zastanawiam Zobacz więcej
Do tej pory Ljutenice / Lutenicę jadłam tylko gotową ze sklepu. A że Joanna M. przywiozła mi sporo kolorowej papryki, wiedziałam, że zrobię domowąLjutenicę / Lutenicę. Przepisów na ljutenicę jest cała Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Lutenica II

Lutenica II 270

0
do wrzenia i gotujemy na średnim ogniu do uzyskania konsystencji gęstego puree. Dodajemy posiekaną natkę, cukier, sól, olej i ewentualnie zmiażdżony czosnek. Mieszamy, przekładamy do ciepłych Zobacz więcej
Smakować
Smakować Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakować
Food Blogger Fest

Food Blogger Fest 38

0
. Uzupełnieniem wystąpienia Anny Wrońskiej był temat, który poruszyła Aga Kozak z portalu Zwierciadło.pl, czyli jak pisać o jedzeniu. Marcin Urban fotograf specjalizujący się w fotografii żywności w Zobacz więcej
Zielenina
Zielenina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielenina
Krokieciki z fasoli

Krokieciki z fasoli 123

1
To jeden z hitów odkrytych przez przypadek w miejscu, w którym zupełnie bym się nie spodziewała :) czyli w biedronkowej gazetce "Moje Smaki Życia", której naczelną jest Beata Lipov, wydająca również Zobacz więcej
. Warsztaty fotograficzne prowadzili Beata i Lubomir Lipov z Lawendowego domu. Aby uczyć się fotografować, trzeba było najpierw coś przygotować / ugotować. Każdy losował karteczkę z rodzajem potrawy, Zobacz więcej