beata pierog

"Pyszna książka kulinarna" to autorskie przepisy na zdrowe i szybkie dania na Boże Narodzenie, Wielkanoc, domowy chleb, ciastka i potrawy na cztery pory roku. Przepisy to kuchnia pięciu przemian, Zobacz więcej
WydawnictwoEdipresse Polska Oprawa:Twarda Rok wydania:2016 Ilość stron:224 "Piekę domowy chleb na żytnim zakwasie, robie zdrowe ciastka z bakaliami i codziennie gotuje. Wystarczy kilka prostych Zobacz więcej
Kasza jaglana - najstarsza ze wszystkich kasz otrzymywana z nasion prosa. Jest lekkostrawna, bezglutenowa, zasadotwórcza bogata w witaminy z grupy B, witaminę E, oraz makro i mikroelementy. Jako Zobacz więcej
Dawno nie było tu żadnej książki, ale właśnie w moje ręce wpadło kilka nowości od Edipresse i już dziś zapraszam na pierwszą recenzję Pani Beaty Pawlikowskiej przedstawiać nikomu chyba nie muszę, Zobacz więcej
chlebanaszego
chlebanaszego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chleba naszego
Pierogi

Pierogi 70

Pierogi :) znany temat, który można powtarzać bez końca, bo wszyscy lubią :) Tym razem pierogi paprykowe, z mieloną kiełbasą, drożdżowe, pieczone i gotowane :) Mąkę 1 kg przesiewamy, dosypujemy łyżkę Zobacz więcej
Źródło zdjęcia Ten tydzień przywitał nas słoneczną pogodą. Może w środę nieco pochmurniało, ale potem ponownie świeciło słońce (przynajmniej u mnie). Na dworze robi się coraz cieplej, słońce co raz Zobacz więcej
Kasza jaglana - najstarsza ze wszystkich kasz otrzymywana z nasion prosa. Lekkostrawna, bezglutenowa, zasadotwórcza bogata w witaminy z grupy B, witaminę E, żelazo, miedź.. Jako jedyna ze wszystkich Zobacz więcej
W 2017r. wkraczam z zupełnie nową energią. Mam wiele pomysłów i celów, które chce zrealizować. Kilka z nich dotyczy również bloga. Przede wszystkim zamierzam systematycznie zamieszczać rozmowy z Zobacz więcej
babkazjajemblog
babkazjajemblog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Babka z jajem
Pierogi leniwe

Pierogi leniwe 75

Pierogi leniwie- danie, które większość je na słodko, choć nam często zdarza się je przyrządzić w wersji wytrawnej. Z pierogami mają niewiele wspólnego, z lenistwem natomiast dość dużo. Ich Zobacz więcej
Pani Beaty przedstawiać nie muszę, zatem przejdę do książki wydanej przez Edipresse książki grubej i kolorowej zawierającej ponad 150 przepisów z kaszą jaglaną w roli głównej. O właściwościach kaszy Zobacz więcej
info234567891011
info234567891011 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
extradania.pl
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie 68

Artykuł Pierogi ruskie pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Gałki "Beata"

Gałki "Beata" 270

Człowiek jest tym, co zje...: Gałki "Beata" skip to main | skip to sidebar Kuchnia, podróże, może coś więcej... niedziela, 14 lutego 2016 Gałki "Beata" 1/4 kury tłuszcz 6 dkg ryżu 15 dkg pieczarek 10 Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Zupa "Beata"

Zupa "Beata" 257

Człowiek jest tym, co zje...: Zupa "Beata" skip to main | skip to sidebar Kuchnia, podróże, może coś więcej... niedziela, 14 lutego 2016 Zupa "Beata" 1,5 l wywaru z warzyw 20 dkg pieczarek tłuszcz 10 Zobacz więcej
Wiewiór
Wiewiór Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dzieje kuchennej Wiewióry
Ruskie pierogi

Ruskie pierogi 32

O pierogach mogłabym pisać wiele. Kojarzą mi się z moimi babciami. Babcia Hala robiła na święta pyszne pierogi z grzybkiem. Babcia Manisia zawsze kiedy byliśmy chorzy przyjeżdżała do naszego domu i Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Ziemniaki "Beata"

Ziemniaki "Beata" 26

Człowiek jest tym, co zje...: Ziemniaki "Beata" skip to main | skip to sidebar Kuchnia, podróże, może coś więcej... wtorek, 1 marca 2016 Ziemniaki "Beata" 1 kg ziemniaków 10 dkg suszonych śliwek 20 Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie 29

To moje ulubione pierogi. W mojej wersji farsz jest dość pikantny, a przez to wyrazisty w smaku. Koniecznie zróbcie do pierogów najlepsze ciasto do pierogów, to bowiem od jakości ciasta zależy Zobacz więcej
ZeSmakiem
ZeSmakiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ZE SMAKIEM
PIEROGI

PIEROGI 5216

Trochę historii o pierogach.... "Powszechnie panuje przekonanie – zarówno wśród Polaków, jak i cudzoziemców, że pierogi to typowe danie kuchni staropolskiej. Nic bardziej mylnego. Przypuszczalnie Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Zupa szparagowa "Beata" skip to main | skip to sidebar Kuchnia, podróże, może coś więcej... niedziela, 14 lutego 2016 Zupa szparagowa "Beata" 1,5 l wywaru z kości i Zobacz więcej
Wydawnictwo: Znak Data wydania: 2013 Format : Książka Ilość stron: 160 Półka: posiadam Do kupienia:Gandalf,Merlin,Znak Co prawda 1 edycji programu ,,MasterChef" nie oglądałam, jednak na drugą się Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Surówka z kalarepy "Beata" skip to main | skip to sidebar Kuchnia, podróże, może coś więcej... niedziela, 14 lutego 2016 Surówka z kalarepy "Beata" 40 dkg kalarepy 30 ml Zobacz więcej