beef bourguignon

yorki
yorki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My man's kitchen
Beef Bourguignon

Beef Bourguignon 132

3
{{headerMessage}}
Klasyk kuchni francuskiej; Beef Bourguignon to nic innego jak gulasz wołowy gotowany w czerwonym winie z dodatkiem marchwi, cebuli, grzybów i ziół. Składniki: 1kg wołowiny pokrojonej w grubą kostkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowina po burgundzku czyli beef bourguignon to jedno z najlepszych przepisów na wykorzystanie wołowiny a zarazem klasyk kuchni francuskiej. Przygotowanie trwa dość długo, ale efekt przygotowanej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieczarki z cebulkami i dokładnie wymieszaj. Włóż przykrytą patelnię ponownie do piekarnika na kolejne 40 minut. Po tym czasie wyjmij naczynie z piekarnika, wmieszaj konfiturę i dopraw solą i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio wpadła mi w ręce książka z najpopularniejszymi przepisami kuchni francuskiej. O Beef Bourguignon słyszałam już wiele razy, ale nie zdarzyło się, aby jakaś poprawna receptura trafiła do mojej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do boeuf bourguignon zabierałem sie od miesięcy. Po pierwsze dlatego, że to dość pracochłonny temat, przygotowanie marynaty zajmuje 24 godz a samo gotowanie od 2 do 3 godz. Po drugie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do boeuf bourguignon zabierałem sie od miesięcy. Po pierwsze dlatego, że to dość pracochłonny temat, przygotowanie marynaty zajmuje 24 godz a samo gotowanie od 2 do 3 godz. Po drugie właściwe opisanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do boeuf bourguignon zabierałem sie od miesięcy. Po pierwsze dlatego, że to dość pracochłonny temat, przygotowanie marynaty zajmuje 24 godz a samo gotowanie od 2 do 3 godz. Po drugie właściwe opisanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam Zaszalalam I wczoraj zaczelam przygotowania do dzisiejszego obiadu. Jest to klasyczne danie francuskie, czasochlonne, ale rozplywaja sie w ustach wolowina I jej niesamowity smak wynagradza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyka kuchnii francuskiej Boeuf bourguignon potrzebujemy: - ok. 700 g wołowiny (chudej, bez tłuszczu) - 300 g boczku - 500g pieczarek - kawałek obranego selera - 2 marchewki - butelka wina (użyłam Zobacz więcej
janusz.st.a
janusz.st.a Obserwuj blogaObserwujesz bloga
andrasz-kulinarnie
Buraczany bourguignon

Buraczany bourguignon 28

0
{{headerMessage}}
Kiedy zobaczyłem ten przepis na blogu Green Kitchen Stories, natychmiast nabrałem ochoty aby go zrealizować. Myślę, że większość z Was, która spróbowała francuskiego dania o skomplikowanej nazwie Beef Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepisy z wołowiny Francuski gulasz wołowy boeuf bourguignon 2012/10/11 , Gosia Boeuf bourguignon, czy beef bourguignon to wspanialy gulasz z wołowiny wywodzący sie z Burgundii. Jest to tak zwany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na przekąskę dla Grand Championa, którą przetestuję, jak tylko piwo wpadnie w moje ręce. Teraz zobaczcie mój przegląd przekąsek czy dań do piwa, które można znaleźć na moim blogu. Wędzone przegrzebki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po śniegu zostały tylko jakby pokruszony lód. Znowu jest szaro. Święta coraz bliżej a ja pełna niepokoju stawiam kroki po brei która została z tego pięknego puchu. Sobota była szczególna i zrodziła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ja dopiero zrobiłem listę “kulinarnych postanowień” czyli krótka lista przepisów, które w tym roku “muszą” znaleźć się na blogu. Chciałbym się uwinąć do połowy roku ale zobaczymy z jakim skutkiem : ) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gościom staram się podać odrobinę Irlandii na talerzu. Jedną z flagowych potraw irlandzkich jest stew. Węgierski gulaszem, niemiecki pichelsteiner, rosyjski Бефстроганов czy francuski bœuf Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kultowe francuskie danie, boeuf bourguignon. "Certainly one of the most delicious beef dishes concocted by man" jak opisuje w książce "Mastering the Art of French Cooking" jej autorka, Julia Child. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dekonstrukcja Beef Wellington | magiczny składnik Magiczny Składnik piecze ciasteczka, które zostają w Twojej przeglądarce na później. Close Notification Open Notification Znajdź magiczny składnik! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowina po burgundzku - beef bourguignon to nic innego jak gulasz rodem z samej Francji, a dokładnie z Burgundii. Tradycyjnie w kuchni burgundzkiej gulasz gotowany jest z czerwonym burgundzkim winem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Boeuf bourguignon to klasyczna francuska potrawa wywodząca się z regionu Burgundii. Tak samo jak nasz polski bigos jest przygotowywana i doprawiana na tyle sposobów, ile gospodyń ją przygotowuje. W Zobacz więcej