beef bourguignon

Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaCom
Beef Bourguignon

Beef Bourguignon 1143

Klasyka gatunku, niby wołowy gulasz, ale jakże wytworny i niepowtarzalny. Mięso skąpane w czerwonym winie, duszone z szalotką i opieczonymi na patelni pieczarkami. Całość przewrotnie podana w garnku z Zobacz więcej
yorki
yorki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My man's kitchen
Beef Bourguignon

Beef Bourguignon 141

Klasyk kuchni francuskiej; Beef Bourguignon to nic innego jak gulasz wołowy gotowany w czerwonym winie z dodatkiem marchwi, cebuli, grzybów i ziół. Składniki: 1kg wołowiny pokrojonej w grubą kostkę Zobacz więcej
Boeuf bourguignon bez wołowiny to taki mały żart, ale niezwykle smakowity. To wykwintne, świąteczne danie dla wegetarian. To namiastka klasycznego francuskiego dania, wołowiny po burgundzku, ale kto Zobacz więcej
Zapewne wielu z Was kojarzy mięsne francuskie danie boeuf bourgiuignon. Dziś proponuję wersję tego aromatycznego gulaszu, ale bez mięsa. Myślę, że pieczarki bourguignon zachwycą nie tylko wegetarian i Zobacz więcej
Długo pieczona w niskiej temperaturze wołowina jest niezwykle soczysta i aromatyczna. Świetnie nadaje się do kanapek, burgerów, tacos, quesadilli, a nawet można z niej zrobić potrawkę. Piękno tego Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
karmelowy.pl
Wołowina po burgundzku/Beef bourguignon

Wołowina po burgundzku/Beef bourguignon 103

Tweet Dziś przedstawiam chyba jedno z najsłynniejszych dań kuchni francuskiej – wołowinę po burgundzku. Najpierw marynowane, następnie długo duszone w winie (tradycyjnie w czerwonym burgundzie) Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku czyli beef bourguignon to jedno z najlepszych przepisów na wykorzystanie wołowiny a zarazem klasyk kuchni francuskiej. Przygotowanie trwa dość długo, ale efekt przygotowanej Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Beef Wellington - przepis Jamie’go

Beef Wellington - przepis Jamie’go 59

To jest świetny przepis, nie ma co się obawiać - ciasto na dole nie będzie rozmiękłe - Jamie Olivier ma dobre przepisy! fot. D.Szymborska Jestem pełna podziwu dla kucharzy, którzy serwują pyszną Zobacz więcej
Ostatnio wpadła mi w ręce książka z najpopularniejszymi przepisami kuchni francuskiej. O Beef Bourguignon słyszałam już wiele razy, ale nie zdarzyło się, aby jakaś poprawna receptura trafiła do mojej Zobacz więcej
Kuchenna suszarka do produktów spożywczych to niezwykle przydatne urządzenie. Można w niej suszyć leśne grzyby, pomidory, robić zdrowe owocowe chipsy… a my robimy w niej suszoną wołowinę. W USA Zobacz więcej
Witam Zaszalalam I wczoraj zaczelam przygotowania do dzisiejszego obiadu. Jest to klasyczne danie francuskie, czasochlonne, ale rozplywaja sie w ustach wolowina I jej niesamowity smak wynagradza Zobacz więcej
Do boeuf bourguignon zabierałem sie od miesięcy. Po pierwsze dlatego, że to dość pracochłonny temat, przygotowanie marynaty zajmuje 24 godz a samo gotowanie od 2 do 3 godz. Po drugie właściwe opisanie Zobacz więcej
Do boeuf bourguignon zabierałem sie od miesięcy. Po pierwsze dlatego, że to dość pracochłonny temat, przygotowanie marynaty zajmuje 24 godz a samo gotowanie od 2 do 3 godz. Po drugie Zobacz więcej
Do boeuf bourguignon zabierałem sie od miesięcy. Po pierwsze dlatego, że to dość pracochłonny temat, przygotowanie marynaty zajmuje 24 godz a samo gotowanie od 2 do 3 godz. Po drugie właściwe opisanie Zobacz więcej
Słynny francuski gulasz z długo gotowanego mięsa wołowego z dodatkiem boczku, warzyw i pieczarek. Charakterystycznego aromatu nadaje mu spora ilość czerwonego wina. Składniki na 2 porcje: 500 g mięsa Zobacz więcej
ruda
ruda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Absolutnie apetyczne!
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 218

Wypatrzyłam ostatnio akcję kulinarną TVcreem i tylko jeden tytuł pojawił się w mojej głowie - "Julie i Julia" z niesamowitą Meryl Streep w roli równie niesamowitej Julii Child. Potem zrobiło się Zobacz więcej
Wołowina suszona- beef jerky Suszona wołowina (ang. beef jerky), jedna ulubionych przekąsek braci Amerykanów za wielką wodą, u nas nie zdobyła dotąd szczególnej popularności. A szkoda, gdyż jest nie Zobacz więcej
kini1812
kini1812 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Yummy Lifestyle
Boeuf bourguignon.

Boeuf bourguignon. 111

"Kiedy wołowina dusi się w piekarniku, świat wydaje się piękniejszy." Droga Julio Child, zgadzam się z Tobą w 105 %. Wołowina po burgundzku to jedno z tych dań, które brzmią ekskluzywnie, wydają się Zobacz więcej
ladykitchen
ladykitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lady Kitchen
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 97

Jest w moim życiu kulinarnym kilka osób, które wielbię. Jedną z nich jest Julia Child. Kobieta, która nie tylko zmieniła podejście ludzi do gotowania ale uczyniła z niego sztukę. Weszła prawie siłą do Zobacz więcej
nattiem
nattiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Superfoods in Warsaw
Beet Bourguignon

Beet Bourguignon 96

Wołowina po burgundzku to jedno z klasycznych dań kuchni francuskiej. Wolno duszona w winie wołowina, z dodatkiem szalotek, pieczarek i ziół, to jedna z tych potraw, które z poziomu domowej kuchni Zobacz więcej