Przepis na befsztyk wołowy siekany

Gdy dzisiaj zobaczyłam w sklepie piękną wołowinę bez kości, to wiedziałam, że dzisiaj zrobię z niej tatara. Kupiłam kilogram, pół kilo przeznaczyłam na befsztyk tatarski, drugie pół na bitki.Nie każdy Zobacz więcej
Tatar wołowy, zwany też befsztykiem tatarskim- lubicie to danie? Jest to siekane lub mielone surowe mięso wołowe podane z różnymi dodatkami. A pamiętacie jeden z odcinków Mr. Bean kiedy w cholernie Zobacz więcej
Tatar wołowy (befsztyk tatarski) - Przekąski na Imprezę START O MNIE PRZEPISY CIEKAWOSTKI PRZELICZNIK KULINARNY POJĘCIA KUCHENNE KONTAKT Szukaj: Menu Wyszukaj na stronie Szukaj: Witam Was na moim Zobacz więcej
Ulubione danie “prawdziwych mężczyzn”. Można by pisać godzinami i zachwycać się bez końca. Ale najlepiej po prostu przyrządzić i zjeść z ogromnym smakiem, z ciepłą bagietką posmarowaną domowym masłem Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Befsztyk Tatarski- Tatar

Befsztyk Tatarski- Tatar 176

Befsztyk tatarski nazywany również Tatarem, to danie z kategorii mięsnych przystawek. Tatara wykonuje się z mielonego lub drobno siekanego chudego kawałka mięsa wołowego najlepszej kategorii. Zobacz więcej
Zanim Piotrek przygotował Rumsztyk z siekanej wołowiny z cebulką to ja miałam w planach przygotowanie z wołowiny befsztyku tatarskiego. Ale on był szybszy i zamiast wołowej przystawki przygotował Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Zrazy wołowe siekane

Zrazy wołowe siekane 686

Zrazy kojarzą się przeważnie jako płaty wołowego mięsa zawiniętego w rulon, nadziewanego różnymi farszami (zrazy zawijane). Tym razem przygotowałam inną wersję.... Zrobiłam zrazy z mięsa wołowego, Zobacz więcej
Befsztyk wołowy z cebulką.Danie mięsne, proste i w dodatku – na szybko. Jeżeli przy zakupie poprosimy rzeźnika, aby zmielił nam mięso, czas przygotowania skróci się do minimum. Składniki: - ok. Zobacz więcej
Chateaubriand - co to, a może - kto to? I jedno i drugie pytanie jest na miejscu. To befsztyk z polędwicy wołowej podawany z ziemniakami chateau oraz sosem bernaise, którego nazwa pochodzi od nazwiska Zobacz więcej
Befsztyk tatarski – popularna przystawka PRL-u i obowiązkowa pozycja u cioci na imieninach Odkąd sięgam pamięcią nie odpuściłem mu na żadnej imprezie rodzinnej Nie każdy jednak podziela moją Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Tatar wołowy

Tatar wołowy 146

Befsztyk tatarski – Tatar ; miłośnikom tej potrawy nie trzeba jej przedstawiać. Do Tatara chrupiące pieczywko, mocny trunek i mamy pełen wypas składniki: 30 dkg. polędwicy wołowej 2 ogórki kiszone 1 Zobacz więcej
Bardzo proste danie – jego jakość zależy od jakości użytego mięsa . Czas : 15 minut Składniki : 30 dag zmielonej polędwicy wołowej 1 żółtko 1,5 łyżki smalcu 1,5 łyżki masła 2 łyżki mąki pieprz mielony Zobacz więcej
Marzy mi się befsztyk z siekanej polędwicy wołowej taki pół krwisty na masełku . A czemu mi sie marzy - a bo polędwicy wołowej jakoś u mnie niet .Wieprzowa i owszem - na wołowinę trzeba polować .I z Zobacz więcej
Befsztyk tatarski to dobra przekąska dla smakoszy surowego mięsa wołowego. Odpowiednim mięsem jest jak najświeższa polędwica drobno posiekana lub dla wygody zmielona. Czytaj więcej » Zobacz więcej
ladykitchen
ladykitchen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lady Kitchen
Tatar czyli befsztyk tatarski

Tatar czyli befsztyk tatarski 78

Jeżeli na samą myśl o surowym mięsie, wasza wrażliwość wyjeżdża windą na ostatnie piętro i womituje przez barierkę, ten wpis nie będzie dla was. Jednak w skrytości ducha liczę na to, że przewalczycie Zobacz więcej
marchlewicz.d@gmail.com
marchlewicz.d@gmail.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ŻYĆ aby JEŚĆ
Befsztyk tatarski

Befsztyk tatarski 213

Duże grono ludzi nie lubi surowego mięsa ... nie dziwie im się, ale czy tatar jest tak na prawdę surowy, nie gryziemy kawałka mięsa jak to kiedyś przed nami się działo. Zapraszam Was do BEFSZTYKA Zobacz więcej
Choochla
Choochla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Choochla
Befsztyk tatarski

Befsztyk tatarski 270

Dzisiaj danie dla odważnych, surowe mięso i surowe jajka. Przygotowanie tatara to żadna filozofia. Podstawą jest dobrej jakości , super świeża polędwica wołowa a reszta zależy już od upodobań. Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 7113

WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe Zobacz więcej
Dziś zapraszam na danie kuchni meksykańskiej. W związku z akcją Shinju Hola Mexico 3 postanowiliśmy wspólnie przygotować enchilady. Ja zdecydowalam się na tradycyjne tortille z farszem z siekanego Zobacz więcej
Tatarska uczta, czyli tatar na stół! Według wielu źródeł kulinarnych tatar, a raczej befsztyk tatarski powinien być drobno siekany aniżeli mielony. Korzystając z tych wytycznych oraz niedawno Zobacz więcej