befsztyk z rostbefu

Lubicie wołowinę? Jeśli tak, to pod jaką postacią? Dziś przekazuję Wam 2 odsłony wołowiny na obiad. 1) Befsztyk wołowy mielony z cebulką i sałatką 2) Stek wołowy z rozmarynem i sałatką Na zdjęciu Zobacz więcej
To tym, czy przygotowany stek wołowy będzie dobrze smakował, zależy głównie od mięsa. Nie możemy na nim oszczędzać pieniędzy. Nie oznacza to, że musimy kupować polędwicę. Równie dobrze stek, zwany Zobacz więcej
Rafał Nawacki
Rafał Nawacki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grillowanie
           Burgery

Burgery 262

0
, gdzie mięso jest pieczone na kilkudziesięcioletnich żeliwnych grillach gazowych i serwowane na chlebie tostowym, ewentualnie z plastrem pomidora i cebulki, natomiast bez ketchupu czy Zobacz więcej
fajnie sprawdza się przy hamburgerach szponder (żeberka) – idealny do duszenia, gotowania, na wywar (również na rosół), zupy, gulasz, dania jednogarnkowe goleń – doskonały do powolnego gotowania, Zobacz więcej
się mięso delikatnie poprzerastane tkanką tłuszczową czyli tzw marmurkowate. Stek – z jakiej części tuszy wołowej? Polędwica jest najbardziej wartościową i najdroższą częścią tuszy wołowej, gdyż Zobacz więcej
mk27
mk27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MK gotuje
Test: Steki z ligawy

Test: Steki z ligawy 2536

0
Ze względu na to,iż dostałam termometr do żywności. Postanowiłam przeprowadzić test. Czy mięso w danych temperaturach rzeczywiście jest takie jak podają tj. krwiste, średnio wysmażone itp. Ponadto Zobacz więcej
ograniczam się do 1-2 razów w tygodniu a później zobaczymy. Mam też w domu dwóch mięsożerców, dla których na szkolne i "pracowe" kanapki często kupowałam w Befsztyku wędzony rostbef. Niestety raz się Zobacz więcej
W ramach eksperymentów kuchennych postanowiłam, bo nigdy nie jadłam, przygotować na obiad rostbef. Najpierw kupiłam, a potem zasiadłam do “Kuchni Polskiej”, żeby zobaczyć co to za cholera i “z czym to Zobacz więcej
napiszę o tym najpopularniejszym z Toskanii o sławnej bistecca alla Fiorentina czyli wołowym befsztyku florenckim z kością - głównym daniem mięsnym we florenckiej kuchni. Historia florenckiego steku Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
befsztyk tatarski

befsztyk tatarski 93

1
Tatar Tatar należy do tego rodzaju potraw, które albo darzymy wielkim uznaniem, albo wprost ich nie cierpimy. Jedno jet pewne, mało kto potrafi przejść koło dania z befsztyka tatarskiego obojętnie. Zobacz więcej
Znany i ceniony od ponad wieku na całym świecie. Odniósł ogromny sukces w gastronomii, a że sukces miewa wielu ojców, nie sposób przypisać mu tego konkretnego z nazwiska. Ma za to dwójkę rodzeństwa, z Zobacz więcej
. Dlatego udaję się do kuchni, bo nic tak nie uczy pokory jak kuchnia (i branża dziennikarska, w której pracuję od prawie dekady). Dzisiaj zatem będzie przepis lekko historyczny. Oryginał tegoż Zobacz więcej
Gregor
Gregor Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paleo SMAK
Stek (befsztyk)

Stek (befsztyk) 259

2
Dobry stek to niebo w gębie godne prawdziwego jaskiniowca, bo to w końcu kawał mięcha potraktowany ogniem, a mimo to najczęściej surowy w środku. Tylu ludzi zajada mięso, a mało kto wie, czym się Zobacz więcej
Gregor
Gregor Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paleo SMAK
Stek (befsztyk)

Stek (befsztyk) 15

0
Dobry stek to niebo w gębie godne prawdziwego jaskiniowca, bo to w końcu kawał mięcha potraktowany przez moment ogniem, a mimo to najczęściej surowy w środku. Tylu ludzi zajada mięso, a mało kto wie, Zobacz więcej
karodos
karodos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe potrawy
Stek wołowy

Stek wołowy 17

0
Steki należą do najsmaczniejszych mięsnych dań. Prawidłowo przyrządzony stek rozpływa się w ustach. Dziś przedstawiam wam stek wołowy, czyli befsztyk. Nie jest wcale trudno go usmażyć. Trzeba jedynie Zobacz więcej
Czy można zakochać się w befsztyku? | Kuchnia Szczęścia Kuchnia Szczęścia Zapraszam do stołu. Poczęstujcie się moim szczęściem. Szukaj Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Blog O Tili Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6287

1
zup, gulaszy, wywarów mięsnych, rolad mięsnych, mięsa mielonego 3) karkówka (kark, karczek)- podawana jest w formie steków i kotletów; wykorzystywana do produkcji wysokiej jakości baleronów i Zobacz więcej
spiekłarodem
spiekłarodem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
spiekłarodem
stek wołowy

stek wołowy 145

1
oby nie był gumowaty. Zrobienie idealnego steka to nie prosta sprawa. Najważniejszy jest wybór mięsa oczywiście, dostępne są steki z różnych kawałków mięsa i z różnych odmian wołowiny. Mamy do wyboru Zobacz więcej
tilianara Zagadałam Was pewnie okrutnie ostatnim postem, ale jak tu nie dzielić się taką smakowitą miłością do Befsztyka :) Dziś za to krócej i treściwiej … o! bardzo treściwie i smakowicie. Moje Zobacz więcej
kawałki czyli antrykot, rozbratel i rostbef (czasem w sklepie będzie to to samo, ale jak sobie spojrzycie na podział tuszy, rozbratel to wg jednej z nomenklatur przedni mięsień grzbietowy, zaś Zobacz więcej