befsztyk z rostbefu

Lubicie wołowinę? Jeśli tak, to pod jaką postacią? Dziś przekazuję Wam 2 odsłony wołowiny na obiad. 1) Befsztyk wołowy mielony z cebulką i sałatką 2) Stek wołowy z rozmarynem i sałatką Na zdjęciu Zobacz więcej
To tym, czy przygotowany stek wołowy będzie dobrze smakował, zależy głównie od mięsa. Nie możemy na nim oszczędzać pieniędzy. Nie oznacza to, że musimy kupować polędwicę. Równie dobrze stek, zwany Zobacz więcej
Rafał Nawacki
Rafał Nawacki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grillowanie
           Burgery

Burgery 268

0
, gdzie mięso jest pieczone na kilkudziesięcioletnich żeliwnych grillach gazowych i serwowane na chlebie tostowym, ewentualnie z plastrem pomidora i cebulki, natomiast bez ketchupu czy Zobacz więcej
? Rezygnujemy więc z wołowiny i wybieramy dobrze znane wszystkim ptactwo zwane „marketowym drobiem”. Postanowiłam więc napisać kilka słów, korzystając ze ściągawki, którą dostałam na warsztatach. Zobacz więcej
się mięso delikatnie poprzerastane tkanką tłuszczową czyli tzw marmurkowate. Stek – z jakiej części tuszy wołowej? Polędwica jest najbardziej wartościową i najdroższą częścią tuszy wołowej, gdyż Zobacz więcej
mk27
mk27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MK gotuje
Test: Steki z ligawy

Test: Steki z ligawy 2893

0
Ze względu na to,iż dostałam termometr do żywności. Postanowiłam przeprowadzić test. Czy mięso w danych temperaturach rzeczywiście jest takie jak podają tj. krwiste, średnio wysmażone itp. Ponadto Zobacz więcej
ograniczam się do 1-2 razów w tygodniu a później zobaczymy. Mam też w domu dwóch mięsożerców, dla których na szkolne i "pracowe" kanapki często kupowałam w Befsztyku wędzony rostbef. Niestety raz się Zobacz więcej
W ramach eksperymentów kuchennych postanowiłam, bo nigdy nie jadłam, przygotować na obiad rostbef. Najpierw kupiłam, a potem zasiadłam do “Kuchni Polskiej”, żeby zobaczyć co to za cholera i “z czym to Zobacz więcej
napiszę o tym najpopularniejszym z Toskanii o sławnej bistecca alla Fiorentina czyli wołowym befsztyku florenckim z kością - głównym daniem mięsnym we florenckiej kuchni. Historia florenckiego steku Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
befsztyk tatarski

befsztyk tatarski 107

1
Tatar Tatar należy do tego rodzaju potraw, które albo darzymy wielkim uznaniem, albo wprost ich nie cierpimy. Jedno jet pewne, mało kto potrafi przejść koło dania z befsztyka tatarskiego obojętnie. Zobacz więcej
tego sosu, trudno nie przyznać im racji. Remulada z Luizjany jest czerwona, głównie za sprawą ostrej papryki i keczupu. Podają ją tam z krewetkami i taką kulinarną formę nazywają krewetkową remuladą, Zobacz więcej
dodatek mamy opiekane ziemniaczki i duszoną marchewkę. Powstrzymałem się tylko od jednego – tartego chrzanu. Nie to żebym miał coś przeciwko, ale to danie stoi pod znakiem masła i nie chciałem zbyt Zobacz więcej
Gregor
Gregor Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paleo SMAK
Stek (befsztyk)

Stek (befsztyk) 276

2
Dobry stek to niebo w gębie godne prawdziwego jaskiniowca, bo to w końcu kawał mięcha potraktowany ogniem, a mimo to najczęściej surowy w środku. Tylu ludzi zajada mięso, a mało kto wie, czym się Zobacz więcej
karodos
karodos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe potrawy
Stek wołowy

Stek wołowy 46

0
Steki należą do najsmaczniejszych mięsnych dań. Prawidłowo przyrządzony stek rozpływa się w ustach. Dziś przedstawiam wam stek wołowy, czyli befsztyk. Nie jest wcale trudno go usmażyć. Trzeba jedynie Zobacz więcej
życiorys, a prawdziwą wiarygodność zyskuje się na co dzień. Wraz z każdym ekologicznym czy zagrodowym kurczakiem, każdą porcją wołowego na gulasz czy każdym stekiem, każdym plasterkiem wędliny, ba! Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6539

1
je z każdej strony, czy nie dolano do niego wody. Woda, oprócz tego, że sztucznie zwiększa wagę mięsa, staje się również rajem dla bakterii. Sprawdzajmy daty ważności. 2) Mięso mielone Kupując Zobacz więcej
spiekłarodem
spiekłarodem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
spiekłarodem
stek wołowy

stek wołowy 147

1
oby nie był gumowaty. Zrobienie idealnego steka to nie prosta sprawa. Najważniejszy jest wybór mięsa oczywiście, dostępne są steki z różnych kawałków mięsa i z różnych odmian wołowiny. Mamy do wyboru Zobacz więcej
kawałek w całości? Pewnie stanie na duszeniu w całości, a będzie to moje ulubione zimowe połączenie imbiru i pomarańczy z wołowiną. (…)" Nie, nie skończyło się duszeniem dwukilogramowego kawałka w Zobacz więcej
, eintopf i tak dalej. Do befsztyków, czy steków – naprawdę, lepiej się szarpnąć na porządny mięsień, który niekoniecznie masowano, ale przynajmniej pochodził od krowy wyspecjalizowanej w tym Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
spis rzeczy

spis rzeczy 2762

0
i pieczarkami gołąbki z warzywami w cykorii gołąbki z wędzonką, kaszą gryczaną i jabłkami w radicchio goma wakame z łososiem wędzonym i truskawkami górka cielęca z figami granat w czekoladzie Zobacz więcej