beiot

ZOBACZ TAKŻE:

Przygotowanie jelit na kiełbasy Przygotowanie jelit na kiełbasy Znalazłem ciekawy sposób przygotowania jelit na kiełbasy. Prosty i szybki. Jeśli ktoś z Was sam przygotowuje jelita, to na pewno się Zobacz więcej
Napój :Shreka" Napój "Shreka" Przepis od Beaty. Dzięki. Prosty i energetyczny napój dla każdego. Składniki: - pietruszka (natka), - liście mięty, - cytryna (sok), - cukier trzcinowy lub miód, - lód Zobacz więcej
« Ricotta - ser serwatkowy Wędzone ozorki wieprzowe Wędzone ozorki wieprzowe Ozory solimy jak szynki 2-3 dni. Następnie oparzamy w gorącej wodzie i zdejmujemy skórę. Wędzimy do uzyskania żądanego Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Prasowanki

Prasowanki 472

1
Prasowanki Wyroby z szynkowarki, czyli prasowane: Z uwagi, że nie mogę wklejać fotek na bloga- limit transferu przepis na szynkę konserwową-prasowaną, mielonkę z boczku i prasowankę szynkową zostanie Zobacz więcej
Metka łososiowa Metka łososiowa Składniki: - boczek 4kg nie peklowany - wołowina1kg peklowana - pieprz 1,5g/kg - papryka słodka 1g/kg - gałka muszkatołowa 0,6g/kg - osłonki ja dałem fibrusowe, mogą Zobacz więcej
Domowy kefir owocowy Domowy kefir owocowy Obecnie najlepsza pora na takie napoje. Ciepło i dostępność świeżych owoców. Składniki: - mleko 3% zakwaszone grzybkiem kefirowym - miód z pasieki - pół Zobacz więcej
Czeko-dżem Czeko-dżem dla pociech Skład: 2,5 kg śliwek węgierek, 1 kg cukru, 20 dag kakao, Śliwki wydrylować i przepuścić przez sitko 6mm. Zmieloną masę śliwkową włożyć do garnka, dodać cukier i Zobacz więcej
. Dodajemy żelatynę ok. 1-2 łyżeczki na kg i mieszamy. Napełniamy osłonki barierowe. Następnie parzymy w wodzie o temp. ok 75 stopni przez 2h. Studzimy i zajadamy. Smacznego niedziela, 18 marca 2012, Zobacz więcej
smalcu. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i posolić, następnie dodać pokrojone boczniaki. Smażyć 10-15min pod przykryciem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz cytryną. Wlać wino z wymieszaną mąką. Zobacz więcej
Mieszałka elektryczna Mieszałka elektryczna Długo się do niej przymierzałem i w końcu zapadła decyzja. Zakupiłem mieszałkę elektryczną o pojemności 30l. Ilość farszu max to 22kg, a min ok. 8kg. Tak Zobacz więcej
Termometr bezprzewodowy Termometr bezprzewodowy To mój ostatni nabytek do masarni. Termometr bezprzewodowy Oregon. Po dzisiejszych testach powiem, że jest niezastąpiony. Bardzo przydatny przy wędzeniu Zobacz więcej
robiąc coś na wzór gałganka i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 180-200 stopniach ok 30-40min, aż będzie czuć aromaty rybno ziołowe. Jest to potrawa na ostro, wtedy jest najlepsza. Smacznego Zobacz więcej
wymieszać. Podczas mieszania dodajemy zimnej wody do ok. 5%. Napełnić ściśle jelita odkręcając kiełbaski o dowolnej długości. Parzyć w wodzie o temp. ok 75-80 stopni do osiągnięcia wewnątrz ok 72 Zobacz więcej
na sitku 4mm, wieprzowinę II kl. na sitku 8mm, cielęcinę kl. III na sitku 2-3mm i kutrować z dodatkiem zimnej wody lub lodu. Wszystkie mięsa wymieszać razem dokładnie dodając przyprawy. Napełnić Zobacz więcej
podgrzewamy mocniej zrogowaciałe racice i różki i je zdejmujemy. Teraz należy nogi i głowę wyszorować w wodzie, a następnie pociąć na kawałki wyjąć mózg z którego można przyrządzić jajecznice z Zobacz więcej
lub suszone i rozdrobnione warzywa, sól, pieprz. Żeberka pokroić na porcje, posypać przyprawą i odstawić na kilka godzin do lodówki. Keczup wymieszać z miodem lub dżemem dodać pokrojona w plastry Zobacz więcej
poliamidowe lub szynkowar Mięsa kroimy w kostkę i peklujemy na sucho 48h. Następnie mielemy na sitku 3mm III z dzika, 6mm II z dzika i 10mm I wieprzowa. Mieszamy razem i dodajemy przyprawy oraz Zobacz więcej
na noc na ok. 8h. Ocieknięty schab naciera się żółtkiem jaj i wędzi dymem o temp ok. 50 stopni 1 do 1,5h do osiągnięcia koloru złocistego. Następnie podpieka się w temp. ok. 80 stopni do osiągnięcia Zobacz więcej
. Powiesić w wędzarni i jak trzeba osuszyć powierzchnię. Wędzić dymem o temp. ok 50 stopni do osiągnięcia żądanego koloru. Następnie podnieść temp. do ok 80 stopni i podpiekać do momentu osiągnięcia Zobacz więcej
i schłodzić. Najlepiej do temp ok. 6 stopni. Gęstym sitem lub durszlakiem z nałożonym płótnem wyłowić ostrożnie skrzep lub wlać powoli na durszlak. Odstawić do ocieknięcia. Posolić. Ser jest bardzo Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: