Przepis na benevento

Powiązane przepisy:

Parmigiana di melanzane czyli bakłażany zapiekane sie 14, 2011 To genialne w swojej prostocie danie będzie zawsze mi się kojarzyło z romantyczną historią miłosną pewnej Polki i Włocha, którzy poznali Zobacz więcej
We wczorajszym poscie pokazalam jak robi sie struffoli, ktore goszcza w kazdym neapolitanskim domu w okresie swiat. Przypomnialam Wam rowniez o roccocò, ktore robilam w zeszlym roku. Ale, ale ... Zobacz więcej
konsti
konsti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apparecchiamo?
Pizza di alici

Pizza di alici 60

To bardzo prosty, wytrawny przysmak wypiekany tradycyjnie w okolicach Benevento, w miejscowości Fragneto L’abate, w dzień świętego Marcina, 11 listopada. Mąka, woda, oliwa, pieprz, anchois – i już, Zobacz więcej
frenchcat
frenchcat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
All day pasta
Benvenuto!

Benvenuto! 2

Jest tu ktoś? Cześć! Witamy Cię serdecznie nasz pierwszy czytelniku! Mam nadzieję że przepadniemy Tobie do gustu wraz z naszymi włoskimi przepisami. Obiecujemy że razem z nami odkryjesz dla siebie coś Zobacz więcej
Via Grialba 9, 33028 Tolmezzo Tutaj była prosta sprawa – jedziemy i jedziemy, a to miało być gdzieś pod Warszawą. Człowiek zaczyna się rozglądać za jakimś paśnikiem, człowiek stwierdza, że zjeżdżamy z Zobacz więcej
Fot. Fundacja InteRe Po cichych i spokojnych wakacjach, wrzesień w Łodzi dla odmiany jest kulinarnie bardzo gorący. Za nami jedyne w swoim rodzaju doświadczenie, czyli Dinner in the sky, a przed nami Zobacz więcej
Mercato di San Benedetto – największy targ Cagliari. Powtarzam się jak zdarta płyta ale wizytę w każdym nowo odwiedzanym mieście zaczynamy od lokalnego targowiska. To już właściwienawet nie rytuał, Zobacz więcej
Kilka tygodni temu zaprosiłam do współpracy 14 wspaniałych Polek. Zapytałam, o ich ulubione mniej oczywiste miejsca, w regionie gdzie mieszkają we Włoszech - sama opisałam moje. Każda zgodziła się Zobacz więcej
Gdzie jeść w Cagliari – część III. Sprawdź też: Su Tzilleri e su Doge – restauracja w nurcie slow food Gdzie na kawę, lody i ciastka w Cagliari I. Antico Caffe 1855 Gdzie: Piazza Costituzione 10/11, Zobacz więcej
Gdzie jeść w Cagliari – sprawdzone adresy. Sardynia to wyspa idealna na urlop – z przepięknymi krajobrazami, czystym środowiskiem naturalnym (to najmniej zanieczyszczone miejsce w Europie), wymarzonym Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Kolacja walentynkowa

Kolacja walentynkowa 115

Kochajmy się! Każdy pretekst jest dobry, by wprowadzać w czyn Fredrowskie zawołanie. Czcijmy zatem św. Walentego, który, a jakże, był Włochem! Jeśli zaś przy okazji przekąsimy krewetkę w ostrym jak Zobacz więcej
adams
adams Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ITALIA W GĘBIE
FLORENCJA - AMORE A PRIMA VISTA

FLORENCJA - AMORE A PRIMA VISTA 43

Pamiętam jak dziś.Początek lat 90-tych.Przyjechałem do Florencji porannym pociągiem z Rzymu. Wysiadłem na stacji Santa Maria Novella.Trochę zmęczony,z plecakiem i małym namiotem na grzbiecie szedłem Zobacz więcej
Sałatka z bresaoli, brzoskwiń i gruszek. Prosta sałatka z lokalnych sardyńskich składników, czyli kolejny odcinek w ramach cyklu wakacyjnego gotowania. Tym razem przez 12 pięknych dnipobytu na Zobacz więcej
Ser Casizolu z makiem z komosy ryżowej i pieczonymi winogronami. Tylko trzy bazowe składniki: komosa ryżowa, winogrona i ser. Całość gra ze sobą idealnie. Głównym bohaterem jest tu ser Casizolu, Zobacz więcej
Iwona Piechota
Iwona Piechota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ruda gotuje
Liquore di mitrilli

Liquore di mitrilli 4

Ruda w kuchni: Liquore di mitrilli Ruda w kuchni Strona główna Spis Przepisów Kuchnia Włoska - przepisy Zielnik dla każdego Ciekawe miejsca Półka z książkami niedziela, 26 kwietnia 2015 Liquore di Zobacz więcej
Co przywieźć z Sardynii? Z Sardynii, a właściwie – póki co – z jej cząstki: Cagliari i okolic. Reszta wyspy – w swoim czasie Żadne zakupy nie zastąpią zapisanych w sercu urlopowych przeżyć, żadne Zobacz więcej
Ziemniaki z bottargą i masłem szałwiowym. Głównym punktem programu w tym przepisie jest bottarga, czyli suszona ikra – najczęściej z cefala lub tuńczyka. Większość światowej produkcji bottargi Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Parma, gdzie smak ma znaczenie

Parma, gdzie smak ma znaczenie 27

Ojczyzna Prosciutto di Parma i Parmigiano Reggiano Emilia-Romania to z pewnością jeden z najbogatszych regionów Włoch. Można by rzec, że podobnie jak np. Lombardia jest to lokomotywa (albo jedna z Zobacz więcej
Facet i Kuchnia
Facet i Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FACET I KUCHNIA
Sery z Sardynii

Sery z Sardynii 27

O serach z Sardynii. Nie, to nie jest wpis o casu marzu(znanym też jakocasu frazigu, casu becciu, casu fattittu czy hasu muhidu), choć to chyba najbardziej znany na świecie owczy ser rodem z Sardynii. Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
La capitale europea del riso

La capitale europea del riso 35

Europejska stolica ryżu Risotto to potrawa włoska, bez dwóch zdań… zastanawialiście się jednak, jak to się ma do tego, że ryż rośnie w Azji? Wydarzenia historyczne? Może jakiś Włoch dopłynął do Chin i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: