Przepis na bernaise

Powiązane przepisy:

Chateaubriand - co to, a może - kto to? I jedno i drugie pytanie jest na miejscu. To befsztyk z polędwicy wołowej podawany z ziemniakami chateau oraz sosem bernaise, którego nazwa pochodzi od nazwiska Zobacz więcej
Lubicie szparagi? Ja uwielbiam i każdego roku wyczekuję, aż pojawią się w sklepie czy na ryneczku. To warzywo wszechstronne - wspaniale smakuje w zupach, z makaronam, solo (z parowaru po prostu Zobacz więcej
Lubicie szparagi? Przyznam się Wam, że nie potrafię się im oprzeć i każdego roku wyczekuję z utęsknieniem, aż pojawią się w sklepie lub na ryneczku. To naprawdę wszechstronne warzywo – wspaniale Zobacz więcej
Wizyta w restauracji Ed Red to jeden z moich celów noworocznej wizyty w Krakowie. Zachęcony renomą Pana Adama Chrząstowskiego, którego kiedyś miałem okazję poznać, jak był szefem kuchni w restauracji Zobacz więcej
Butchery & Wine to restauracja, o której bardzo głośno ostatnio w mediach. Zupełnie ta medialność zasłużona. Od dawna nie miałam takiej przyjemności będąc klientem polskiej restauracji. Może Zobacz więcej
flowerek
flowerek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
flowerek.com-moje gotowanie
Sos béarnaise

Sos béarnaise 562

VN:F [1.9.22_1171] Jest to wspaniały delikatny sos, doskonale pasujący do krótko smażonego mięsa, jak np. stek, czy do delikatnej ryby. Smak nadają mu głównie estragon i trybula. Ja go podałam ze Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Milion Smaków
Sos béarnaise

Sos béarnaise 15

Sos béarnaise, czy jak go się często nazywa w Polsce sos bearneński, to sos który powstaje na bazie sosu holenderskiego z dodatkiem estragonu. Jest klasycznym, kremowym sosem, który doskonale pasuje Zobacz więcej
Zacznijmy od tego, że tym razem na podbój krakowskiego świata kulinarnych wyruszyłam w zacnym gronie (o ile można tak określić zgromadzenie dwóch osób, w tym mnie ;)). Rzadko kiedy jadam „na mieście” Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Classy-Chef
sos bearnaise

sos bearnaise 43

CLASSY CHEF: sos bearnaise poniedziałek, 7 listopada 2016 sos bearnaise Sos ten to niezbędna baza w kuchni. Idealnie nada się do wszystkich rodzajów pieczonych lub smażonych mięs, a także do warzyw Zobacz więcej
Jest to danie kuchni francuskiej. Marlin jest rybą bardzo delikatną i bardzo smaczną, dlatego polecam gorąco. Przepis kuchni francuskiej z ulotki Biedronki. Pieczony marlin z sosem béarnaise. ROZWIŃ Zobacz więcej
W ostatni wtorek marca miałam wielką przyjemność wziąć udział w prezentacji „Prostu z targu/Fresh from the market by Paweł Oszczyk” w La Rotisserie Restaurant, mieszczącej się w warszawskim Mamaison Zobacz więcej
"Kampanii na rzecz ochrony różnorodności biologicznej mórz i oceanów" finansowanego ze środków pochodzących z Irlandii,Liechtensteinu i Norwegii w ramach funduszy EOG. Takie Zobacz więcej
Tak…nadszedł ten dzień kiedy postanowiliśmy powrócić z nowymi przepisami i …co ciekawsze z nowym składem Zaprosiłem do tworzenia wraz ze mną nowych pysznych przepisów, przyjaciółkę, która…wierzcie mi… Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Sos bearneński – bearnaise

Sos bearneński – bearnaise 132

Zupełna francuska klasyka – sos bearneński, z francuskiego zwany Sauce béarnaise. Pochodna słynnego sosu holenderskiego. Idealny dodatek do steków i mięs ciężkich. Co odróżnia sos bearneński od Zobacz więcej
Tak…nadszedł ten dzień kiedy postanowiliśmy powrócić z nowymi przepisami i …co ciekawsze z nowym składem Zaprosiłem do tworzenia wraz ze mną nowych pysznych przepisów, przyjaciółkę, która…wierzcie mi… Zobacz więcej
Nie ma jak w domu! Zgodnie z rytmem ostatnich dwóch tygodni, w łóżku (w końcu swoim!) położyłam się o piątej rano. Mój naturalny dzień został wywrócony do góry nogami, dzięki temu mogłam sobie Zobacz więcej
Sos bearnaise powstał na bazie sosu holenderskiego. Doskonale nadaje się do dań rybnych i mięsnych. Wbrew pozorom jest prosty do zrobienia. Trzeba tylko uważać żeby żółtko się nie zważyło. Jak dla Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na pyszny obiad, który świetnie smakuje i przygotujecie go bardzo szybko. Filet z kurczaka apetycznie przysmażony, podany z puree ziemniaczanym i zielonymi szparagami polanymi Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
menudnia
Sos bearnaise

Sos bearnaise 53

Składniki: Wino, ocet winny, szalotkę, estragon i pieprz włóż do małego garnka. Zagotuj aż wino odparuje i zmniejszy swoją objętość. Później odcedź przez sitko. Odstaw do wystygnięcia. Przygotuj wodną Zobacz więcej
Porc braisé en mode Shanghai INGREDIENTS: (pour 4 personnes) 600 g de échines de porc 2 c.à.s de l'huile neutre 2 c.à.c de sucre roux 3 c.à.s de vin de Shaoxing (on peux remplacez par Xéres ou porto) Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: