beszamel gorgonzola

i pokruszony ser gorgonzola, zmielić lekko wszystko za pomocą blendera. Płaty makaronowe do lazanii ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu i rozłożyć na ręczniku, żeby przestygły. Zobacz więcej
Białe szparagi w szynce z beszamelem To doskonały pomysł na wykorzystanie szparag jako przystawkę lub lekką kolację. Białe szparagi mają więcej goryczki od zielonych i świetnie przełamuje je sos Zobacz więcej
Dziś kolejny przepis na makaronowe muszle, znów w bardzo klasycznej wersji - ze szpinakiem i niebieskim serem, odrobiną beszamelu oraz posypką z bułki tartej i pestek słonecznika. Klasyczne, Zobacz więcej
Poleca: Ania ... czyli wyjadanie resztek z lodówki. Z wczorajszego obiadu zostało mi trochę szpinakowego farszu, z dzisiejszego sos pomidorowy z Gorgonzolą. Jedzenia wyrzucać się nie powinno, więc Zobacz więcej
Makaron ze szpinakiem i beszamelem Wakacje w pełni, więc pewnie niewielu z Was będzie miało czas i chęci na przygotowywanie wymyślnych obiadów. Wcale mnie to nie dziwi, bowiem zdecydowanie lepiej czas Zobacz więcej
zapraszam Was na zapiekankę w wersji ekskluzywnej, bo z kurczakiem, brokułam i serem typu gorgonzola (u mnie Lazur Błękitny). Niebo w gębie, mówię Wam! Składniki: - 500 g makaronu rurki - 1/4 kostki Zobacz więcej
Pyszna domowa lasagne ze szpinaku, doprawionego gałką muszkatołową i czosnkiem oraz z cukinią ze szczyptą oregano. Zamiast tradycyjnego beszamelu przygotowałem sos z mascarpone, szalotek i gorgonzoli, Zobacz więcej
śmietankowy) 80g sera gorgonzola 50 g żółtego sera natka pietruszki Danie wymaga piekarnika, więc zaczynamy od nagrzania go do 180 stopni. Brokuły podzielone na mniejsze "kwiatki" wrzucamy do wrzątku Zobacz więcej
1 cebula 2 ząbki czosnku garść posiekanej bazylii 100g gorgonzoli pikantnej sól, pieprz oliwa beszamel- użyłam gotowego S.O.S-u Winiary, ale jeśli macie dłuższą chwilęmożecie zrobić własny z TEGO Zobacz więcej
Cannelloni nadziewane pomidorami, cukinią i serem gorgonzola, zapieczone pod beszamelem. Smaczne i lekkie danie, które niezwykle nam smakuje. Polecam :) Składniki: opakowanie makaronu cannelloni - 250 Zobacz więcej
Te naleśniki to taka moja próba kulinarna, ponieważ farsz, którego użyłam to właściwie sos do makaronu. :) jednak delikatny smak naleśników razem z pikantnym szpinakowym farszem o intensywnym aromacie Zobacz więcej
Canelloni bez mięsa. Żywe kolory dodadzą optymizmu szczególnie teraz, gdy za oknem szaro. Składniki na 4 porcje: 12 rurek canelloni, opakowanie mrożonej dyni (w sezonie oczywiście 450g świeżej), Zobacz więcej
Makaron z serem to dobre połączenie, o czym mogliście się przekonać w skandalizującym (NSA i bomba?!) pościeMaćka. Ze sporymi wyrzutami sumienia, ale jeszcze większą ochotą spróbowałbym jego dania. Zobacz więcej
Włoskie naleśniki z gorgonzolą – Crespelle al gorgonzola 18 marca 2012 Może nie są tak znane jak pizza czy makaron, ale w kuchni włoskiej funkcjonujeodpowiedź na francuskiego naleśnika crêpe – czyli Zobacz więcej
Kalafior jest jednym z moich ulubionych warzyw. Makaron z kalafiorem i gorgonzolą, to jedno z moich ulubionych dań, postaram się z reszta ,w niedługim czasie, przepis udostępnić na blogu. Wiecie że Zobacz więcej
trafiłam na przepis smakowitej zapiekanki i przestudiowałam składniki... Sos wyglądał apetycznie i ku mojemu zdziwieniu okazał się wegański! (w oryginalne jest masło, ale swobodnie można je zastąpić Zobacz więcej
pikantnego żółtego sera (np. cheddar) 50 g parmezanu (lub pecorino) Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 400 ml mleka 3,2% sól (do smaku) biały pieprz (do smaku) gałka muszkatołowa świeżo starta (do Zobacz więcej
wersję: 1 bakłażan 1 cukinia 2 kulki mozarelli około 12 płatów lasagne szklanka mleka 1.5 łyżki mąki 1 łyżka masła ok. 40 g gorgonzoli puszka pomidorów w sosie własnym kilka gałązek tymianku Kroimy Zobacz więcej
Pytań o szparagi dostaję bardzo dużo. Na blogu mamy zupę krem z białych szparagów (klik), białe szparagi w rulonikach po beszamelem na przekąskę (klik) i brązowy ryż z zielonymi szparagami doskonały Zobacz więcej
% kilka garści startego parmezanu 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki sok z cytryny (opcjonalnie) masło klarowane do smażenia sól, pieprz sos serowy: 50 g mąki pszennej 50 g masła niecały litr Zobacz więcej