beszamel żytni

w końcu mam aparat, którym zdjęcia mogę robić...czas więc wrócić do wrzucania przepisów ze zdrowym jedzeniem..;) na początek sos beszamelowy ale moja wariacja....muszę powiedzieć,że wyszedł Zobacz więcej
.. Restauracja "Figa z makiem.." Kuchnia wegańska i wegetariańska Zielony poranek.. Razowiec z pastą z pieczonych warzyw Chleb żytni na zakwasie z pastą z pieczonej marchewki i pasternaku z dodatkiem Zobacz więcej
, polecam zapiekankę: topinambur w towarzystwie szpinaku i cebuli gra tam pierwsze skrzypce. I, choć główne komponenty ukrywają się pod rumianą skórką kalafiorowego beszamelu, będąc wyraźnie Zobacz więcej
nie macie swojej drugiej połówki, to przynajmniej możecie zjeść więcej grzanek, w każdej sytuacji znajdą się pozytywy :) Składniki (2 porcje) 4 kromki chleba (najlepiej w stylu wiejskim/tostowy/żytni Zobacz więcej
, polecam zapiekankę: topinambur w towarzystwie szpinaku i cebuli gra tam pierwsze skrzypce. I, choć główne komponenty ukrywają się pod rumianą skórką kalafiorowego beszamelu, będąc wyraźnie Zobacz więcej
dla całej rodziny powstanie bez większego wysiłku. Smacznego! Zapiekanka makaronowa z rukolą, cukinią w sosie twarożkowo - jajecznym z jogurtem Składniki (4 porcje) 350 – 400 g makaronu Zobacz więcej
Gorąco polecam zrobienie jej każdemu. Jest boska. Dla 3-4 osób: 1/2 dużego kalafiora 1/2 brokuła ser żółty, ale ja polecam "Mini gołkę zakopiańską", kupioną w Netto - świetnie pasuje, ok. 100-120g pół Zobacz więcej
Croque Madame z żytniego chleba, pomidor, papryka, serek topiony. Herbata zielona z opuncją. Croque Madame made with rye bread, tomato, paprika, cream cheese. Green tea with prickle pear. Dla Taty był Zobacz więcej
To może być pomysł na zagospodarowanie makaronu z dnia poprzedniego, ale równie dobrze może to być danie przygotowane z rozmysłem. Dorzuciłam zdrowe nasionkai pierwszy raz zrobiłam beszamel na żytniej Zobacz więcej
zakwasu ( u mnie żytni ) 90g mąki pszennej 55 g letniej wody ciasto : 140 g zaczynu 350 g mąki pszennej chlebowej 60 g mąki pszennej razowej 240 g wody 25 g oleju 8 g drożdży 10g soli 25 g pieczonego Zobacz więcej
Lubicie lasagne? Ja też... niestety w tradycyjnym wydaniu raczej nie pasuje do diety cukrzycowej. Dobra wiadomość dla Słodkich Mam - znalazłam sposób. Lasagne z cukinii z mięsem z kurczaka i Zobacz więcej
bohaterką jednego z odcinków. Jej "czarna" powierzchowność skrywa lśniącą, białą duszę, o wyraźnej nucie. Sprawdza się w surówkach, zupach i zapiekana pod beszamelem. Skarmelizowana jest pysznym Zobacz więcej
KasiaWa
KasiaWa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakołyki i koraliki
Chleb francuski

Chleb francuski 106

0
Chleb francuski | Smakołyki i koraliki Smakołyki i koraliki "Człowiek bez pasji jest jak okręt, który nie wie dokąd zmierza….. Przeskocz do treści Strona główna Kontakt / współpraca O mnie Ulubione Zobacz więcej
przyprawom. Ktoś się skusi? To do dzieła! Składniki na sporą porcję obiadową szklanka ulubionego makaronu (u mnie żytnie świderki- radzę wybierać raczej drobny makaron) 3 łyżki dowolnej soczewicy- u Zobacz więcej
ryb. Dorsz w jogurtowym beszamelu: 4 kawałki filetów z dorsza 250ml naturalnego jogurtu szczypta mąki żytniej razowej kopiasta łyżeczka palonej gałki muszkatołowej sól i świeżo mielony pieprz 2 Zobacz więcej
Otrębowa tarta z pieczonym burakiem, karmelizowaną cebulą, mięsem mielony, żółtą fasolką szparagową i sosem pomidorowym pod beszamelem Myślałam i myślałam, czym ją wypełnić. Jako, że został mi Zobacz więcej
się doskonale. Wystarczy ją elegancko pokroić w dostojne plastry i zblanszować lekko w osolonej wodzie, tak aby nie była twarda. I efekt murowany. Dziś postanowiłam jeszcze trochę poimprowizować z Zobacz więcej
się doskonale. Wystarczy ją elegancko pokroić w dostojne plastry i zblanszować lekko w osolonej wodzie, tak aby nie była twarda. I efekt murowany. Dziś postanowiłam jeszcze trochę poimprowizować z Zobacz więcej