beszamel żytni

{{headerMessage}}
w końcu mam aparat, którym zdjęcia mogę robić...czas więc wrócić do wrzucania przepisów ze zdrowym jedzeniem..;) na początek sos beszamelowy ale moja wariacja....muszę powiedzieć,że wyszedł Zobacz więcej
{{headerMessage}}
.. Restauracja "Figa z makiem.." Kuchnia wegańska i wegetariańska Zielony poranek.. Razowiec z pastą z pieczonych warzyw Chleb żytni na zakwasie z pastą z pieczonej marchewki i pasternaku z dodatkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, polecam zapiekankę: topinambur w towarzystwie szpinaku i cebuli gra tam pierwsze skrzypce. I, choć główne komponenty ukrywają się pod rumianą skórką kalafiorowego beszamelu, będąc wyraźnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie macie swojej drugiej połówki, to przynajmniej możecie zjeść więcej grzanek, w każdej sytuacji znajdą się pozytywy :) Składniki (2 porcje) 4 kromki chleba (najlepiej w stylu wiejskim/tostowy/żytni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, polecam zapiekankę: topinambur w towarzystwie szpinaku i cebuli gra tam pierwsze skrzypce. I, choć główne komponenty ukrywają się pod rumianą skórką kalafiorowego beszamelu, będąc wyraźnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dla całej rodziny powstanie bez większego wysiłku. Smacznego! Zapiekanka makaronowa z rukolą, cukinią w sosie twarożkowo - jajecznym z jogurtem Składniki (4 porcje) 350 – 400 g makaronu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gorąco polecam zrobienie jej każdemu. Jest boska. Dla 3-4 osób: 1/2 dużego kalafiora 1/2 brokuła ser żółty, ale ja polecam "Mini gołkę zakopiańską", kupioną w Netto - świetnie pasuje, ok. 100-120g pół Zobacz więcej
vvel
vvel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wstawaj, śniadanie gotowe!
71. Croque Madame

71. Croque Madame 90

0
{{headerMessage}}
Croque Madame z żytniego chleba, pomidor, papryka, serek topiony. Herbata zielona z opuncją. Croque Madame made with rye bread, tomato, paprika, cream cheese. Green tea with prickle pear. Dla Taty był Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To może być pomysł na zagospodarowanie makaronu z dnia poprzedniego, ale równie dobrze może to być danie przygotowane z rozmysłem. Dorzuciłam zdrowe nasionkai pierwszy raz zrobiłam beszamel na żytniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
> Szukaj: Najnowsze wpisy Bułki na zakwasie z pieczonym czosnkiem Pasta z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym Mięsna zapiekanka z bezglutenowym beszamelem Mąka bezglutenowa – mieszanka Proste Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie lasagne? Ja też... niestety w tradycyjnym wydaniu raczej nie pasuje do diety cukrzycowej. Dobra wiadomość dla Słodkich Mam - znalazłam sposób. Lasagne z cukinii z mięsem z kurczaka i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bohaterką jednego z odcinków. Jej "czarna" powierzchowność skrywa lśniącą, białą duszę, o wyraźnej nucie. Sprawdza się w surówkach, zupach i zapiekana pod beszamelem. Skarmelizowana jest pysznym Zobacz więcej
KasiaWa
KasiaWa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakołyki i koraliki
Chleb francuski

Chleb francuski 108

0
{{headerMessage}}
Chleb francuski | Smakołyki i koraliki Smakołyki i koraliki "Człowiek bez pasji jest jak okręt, który nie wie dokąd zmierza….. Przeskocz do treści Strona główna Kontakt / współpraca O mnie Ulubione Zobacz więcej
{{headerMessage}}
; Przepisy > Kuchnie świata > Kuchnia polska > Popękane paluchy pszenne z siemieniem lnianym 201502/01 Popękane paluchy pszenne z siemieniem lnianym Drożdżówki | Kuchnia polska drożdże, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
; Przepisy > Kuchnie świata > Kuchnia polska > Popękane paluchy pszenne z siemieniem lnianym 201502/01 Popękane paluchy pszenne z siemieniem lnianym Drożdżówki | Kuchnia polska drożdże, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przyprawom. Ktoś się skusi? To do dzieła! Składniki na sporą porcję obiadową szklanka ulubionego makaronu (u mnie żytnie świderki- radzę wybierać raczej drobny makaron) 3 łyżki dowolnej soczewicy- u Zobacz więcej
Ola
Ola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cztery Pory Smaku
Dorsz w jogurtowym beszamelu.

Dorsz w jogurtowym beszamelu. 210

0
{{headerMessage}}
ryb. Dorsz w jogurtowym beszamelu: 4 kawałki filetów z dorsza 250ml naturalnego jogurtu szczypta mąki żytniej razowej kopiasta łyżeczka palonej gałki muszkatołowej sól i świeżo mielony pieprz 2 Zobacz więcej
Nieśka
Nieśka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mówią weki
Zimowa tarta, na deser: felieton

Zimowa tarta, na deser: felieton 115

0
{{headerMessage}}
Otrębowa tarta z pieczonym burakiem, karmelizowaną cebulą, mięsem mielony, żółtą fasolką szparagową i sosem pomidorowym pod beszamelem Myślałam i myślałam, czym ją wypełnić. Jako, że został mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię lasagne. To jedno z moich ulubionych dań kuchni włoskiej. Szkoda tylko, że rzadko kiedy mogę sobie na nią pozwolić. Cóż, trochę kontroli wypada mieć. Nawet jak się jest największym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię lasagne. To jedno z moich ulubionych dań kuchni włoskiej. Szkoda tylko, że rzadko kiedy mogę sobie na nią pozwolić. Cóż, trochę kontroli wypada mieć. Nawet jak się jest największym Zobacz więcej