bez bulionu

Risotto do najbardziej fotogenicznych potraw nie należy ale za to smakuje wyśmienicie fot. D.Szymbroska Kasze, ryż to właśnie teraz jest ich czas. Rozgrzewają, sycą i są pyszne! Risotto – niby zwykłe Zobacz więcej
): 1 czerwona papryka 1 kg pomidorków koktajlowych bez szypułek gałązka rozmarynu 3 ząbki czosnku oliwa szczypta płatków chilli 1 łyżeczka octu balsamicznego garść świeżej bazylii sól, pieprz do Zobacz więcej
będzie jeszcze ciekawsze, bardziej świadome i ekscytujące. Toteż, razem z fantastycznym portalemHello Zdrowiezapraszam Was na małą serię domowych mieszanek przyprawowych. Pokażemy Wam jak łatwo jest Zobacz więcej
Witajcie :) Za oknem zrobiło się szaro zimno i mokro i gdy wracam do domu uwielbiam zjeść jedną z moich ulubionych zup. szybka, prosta, sycąca i rozgrzewająca:) pół brukwi 3 duże marchewki Kawałek Zobacz więcej
A więc tak, dowolna drobiowa kostka rosołowa, bulion w kostce lub bulionetka ma tak, jak na poniższym obrazku – składa się głównie z wody, soli, tłuszczu i cukru. Zła kura Mięsa z kury jest tam całe Zobacz więcej
Sałatka ziemniaczana w stylu bawarskim, bez dodatku majonezu. Zamiast majonezu ziemniaki zalane są bulionem z dodatkiem octu i oleju. Sałatkę wzbogaca dodatek kurek i suszonych pomidorów. Więcej… Zobacz więcej
Ugotowałam lekki bulion z udka kurczaka (bez skóry), włoszczyzny. Kiedy był prawie gotowy, dodałam różyczki brokuła. Pogotowałam ok. 10 minut. Po tym czasie zupę zmiksowałam blenderem. Podałam z Zobacz więcej
Pyszne, lekkie danie na bazie delikatnego, mielonego mięsa z indyka - bez smażenia. Klopsiki gotujemy w wodzie a następnie dusimy w sosie koperkowym przygotowanym na bazie bulionu z gotującego mięsa. Zobacz więcej
Kolejna klasyka kuchni włoskiej czyli risotto. Mediolańskie (alla milanese) to prostota okraszona odrobiną luksusu. Risotto bez zbędnych dodatków, gdyż esencję smaku tworzy tu połączenie odpowiedniego Zobacz więcej
Pyszne, lekkie danie na bazie delikatnego, mielonego mięsa z indyka - bez smażenia. Klopsiki gotujemy w wodzie a następnie dusimy w sosie koperkowym przygotowanym na bazie bulionu z gotującego mięsa. Zobacz więcej
To nie jest całkiem zwyczajna pomidorówka. Taka forma bulionu. Bez zagęszczania. Bez śmietany. Lekko słodkawa i lekko kwaskowata. Mocno czosnkowa, więc raczej nie dla tych, którzy czosnku nie lubią. Zobacz więcej
Listonic
Listonic Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Listonic
Jaśmina w kuchni

Jaśmina w kuchni 77

0
Zapraszamy na http://dreamytaste.blogspot.com/ czyli poszukiwanie siebie przez gotowanie Polecamy Curry z kurczak i jabłek: 1duże jabłko 1duża cebula 500g piersi i udek kurczaka, bez skóry i kości Zobacz więcej
Potrzebne będą: - 250g zielonej soczewicy - puszka pomidorów bez skórki - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - oregano - liść laurowy - 2 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę Na patelni podsmażamy cebulę Zobacz więcej
Składniki: 1,5 litra bulionu warzywnego liście pietruszki liście lubczyku 300 g zielonej fasoli szparagowej połowa puszki groszku konserwowego połowa papryczki chili pieprz ziołowy śmietana 18 % sól, Zobacz więcej
ziemniaki i cukinię. Bulion wymieszać ze śmietaną, masłem i tymiankiem, po czym zagotować doprawiając solą i pieprzem. Gorącym płynem zalać warzywa. Piec pod przykryciem w piekarniku 250 stopni ok. Zobacz więcej
Przepis na jasny sos mietanowo – pieczarkowy, bez dodatku bulionu. Mwi si, e dobrego kucharza rozpoznaje si po podanym przez niego sosie. Jest on bowiem ukoronowaniem i uzupenieniem serwowanego dania. Zobacz więcej
Tysiące pasji i uspokojeń Polędwiczka w sosie z suszonych grzybów Prostota jednak jest najlepsza .Polęwiczka w tej wersji jest ulubioną mojego męża .Mięciutkie delikatne mięsko ,do tego aromatyczny Zobacz więcej
Listonic
Listonic Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Listonic
Smak Chwili

Smak Chwili 148

0
Zapraszamy na http://smakchwili.blox.pl/html Kulinarne wariacje, ograniczone czasowo… Polecamy Tagliatelle z krewetkami o cytrynowym aromacie: makaron tagliatelle 20 tygrysich krewetek (mrożonych, Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Wołowina

Wołowina 1424

0
Tysiące pasji i uspokojeń Wołowina Gulaszowe wołowe popieprzyłam ,posypałam obficie mąką ,podsmażyłam i jeszcze na patelni posypałam czerwoną papryką .Mięsko razem z zasmażką przełożyłam do Zobacz więcej
groszek. Doprowadzamy do wrzenia,nakrywamy,zmniejszamy ogień i gotujemy aż groszek będzie miękki. Wszystko miksujemy blenderem , dodajemy przyprawy. Chorizo kroimy na plasterki, smażymy na patelni Zobacz więcej