bez czarny z sokownika

Dziś pokażę Wam jak zrobić sok z czarnej porzeczki bez użycia sokownika. Do gotowania dodajemy za to liście wiśni, które dodadzą fajnej nuty smakowej naszemu sokowi. W taki sam sposób robiliśmy kiedyś Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Sok z czarnego bzu

Sok z czarnego bzu 4712

2
Czarny bez ma wspaniałe właściwości lecznicze. Zawiera dużo witaminy C i działa wzmacniająco, przeciwgorączkowo, przeciwbólowo oraz detoksykująco. Warto pamiętać, że nie wolno spożywać czarnego bzu na Zobacz więcej
Sok z owoców czarnego bzu Dojrzałe owoce bzu , już powolutku zaczynają opadać ,jest to dosłownie ostatni moment na ich zebranie . Z tych drobnych czarnych pereł , możemy wyczarować jeden z najlepszych Zobacz więcej
jakie, bo najpyszniejsze od cioci Teresi, małe to to, nie urodziwe zbytnio, ale jakie pyszne i bez grama chemii. Z moją spiżarnią tylko gorzej, za nic nie mogę jej rozciągnąć, tak jak i kuchni Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Sok z czarnego bzu

Sok z czarnego bzu 8826

0
Bardzo lubię ten sok, w dzieciństwie nie przepadałam za nim, a z czasem go polubiłam. Zimą jest bardzo fajny do herbaty, na przeziębienia. Samo zdrowie. Oczywiście trzeba go pić z umiarem. Dla Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam ten syrop i żałuję, że wcześniej nie miałam okazji go spróbować i nie podawałam dzieciom. Od znajomej pani dostałam trochę owoców i instrukcję jak mam go przygotować :) Czarny bez Zobacz więcej
Czarny bez inaczej hyćka to moc witamin. Jego owoce zawierają pektyny, witaminę c, prowitaminę A, wapń, potas, żelazo. kwasy organiczne, sterole. Mają właściwości moczopędne, przeciwzapalne, Zobacz więcej
Pierwszy przepis z użyciem jesiennych superfoods to klasyk, czyli syrop z owoców czarnego bzu. Zwykle używa się go wspomagająco na przeziebienia i infekcje, ale można go zastosować na wiele innych Zobacz więcej
grazyna0071
grazyna0071 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grażyna gotuje
Sok z czarnego bzu

Sok z czarnego bzu 998

0
Pokazywałam już na blogu przetwory z kwiatów czarnego bzu, teraz pora na te z owoców. Sok z owoców czarnego bzu to prawdziwa kopalnia witamin . Zrobiłam go specjalnie z myślą o zimowych Zobacz więcej
Ten sok to prawdziwy skarb w spiżarni. U mnie nie może go zabraknąć więc co roku robię odpowiedni zapas tego specyfiku. Czarny bez zarówno kwiaty jak i owoce posiadają ogromne właściwości lecznicze. Zobacz więcej
Jak ja kocham lato... Gorące, długie dni... Obfitość warzyw i owoców na pobliskim ryneczku. Świadomość, że prawie każdą owocową zachciankę mogę spełnić, bez grzebania w zamrażalniku :) Zjadam więc Zobacz więcej
sok. Na ściereczce zbiera się miąższ który usuwam.) Kiedy z owoców zrobi się nic nie warta miazga należy je wyrzucić i zlać resztę soku. Niektórzy z pozostałych owoców (np. truskawek) robią dżem, ja Zobacz więcej
Przełom września i października to ostatni dobry moment na zbiory owoców czarnego bzu. W mojej kuchni rozgościł się na dobre :) A niezwykłe siły drzemią w tych czarnych kiściach pełnych malutkich Zobacz więcej
sosny i czarny bez. O ten pierwszy trzeba postarać się wiosną (o czym zawsze przypominam), a na czarny bez, a dokładnie jego owoce (super owoce!), najlepszy czas jest właśnie teraz. Wszystkie Zobacz więcej
owoców czarnego bzu. Poezja! Można je pić same, choć mają tak intensywnie owocowy smak, że najczęściej rozrabiamy je z wodą. Jeśli zastanawiacie się nad sokownikiem, kupujcie :) Ogólne proporcje Zobacz więcej
Syrop z truskawek i dzikiego bzu to fantastyczny dodatek do deserów, drinków, owsianki, lodów - choć nie tylko. Świetnie się sprawdzi rozrobiony z wodą do picia a także podany na łyżeczce np. dziecku Zobacz więcej
Wisienka
Wisienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chatka Wiedźmy
Wiedźmowa Spiżarnia

Wiedźmowa Spiżarnia 1089

1
Ostatnio, zdjęciami letnich zbiorów z ogrodu żegnałam lato. Dziś, zatrzymując lato w słoikach, przywitam jesień. Będzie to wpis trochę zbiorczy, taki, na który pracowałam calusieńkie lato. Nie będę Zobacz więcej
. Dlatego, jeśli jeszcze znajdziecie gdzieś winogrona, to jedzcie bez opamiętania, bo następne dopiero za rok! Jeśli macie jakieś pytania lub wątpliwości, chętnie się z nimi zapoznam! A może macie Zobacz więcej
. Ucieraniec z papierówkami autorka: brulionspadchroniarza | blog: Brulion przyszłego spadochroniarza #218 Ciasto jabłkowe z bakaliami (vegan) autorka: gotowaniena102 | blog: KUCHENNE SZALEŃSTWA #231 Zobacz więcej