bez glutenu i bez jajek

Soczyste, chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku- nie przypuszczałam, że wyjdą tak smaczne. Całe życie dodawałam jajko a ponieważ teraz nie mogę, musiałam znaleźć jakiś sposób na mielone z ryby, Zobacz więcej
Witajcie Kochani! Każdy z Nas w lecie chce wyglądać zgrabnie i zdrowo. Ja niestety mam problem, ponieważ moja miłość do czekolady zawsze przezwycięży marzenia o zgrabnej sylwetce. Ale jak Ktoś Zobacz więcej
Wykorzystując wspaniały majówkowy weekend z wątpliwie przyjazna pogodą trochę szalejemy w kuchni. Dziś na prośbę dzieci przeszukałam przepisy na ciasteczka tak jak prosiły dzieci, ale chciałam Zobacz więcej
Wiele osób rezygnuje z żywności zawierającej gluten. Coraz częściej słyszy się oalergiach, na to właśnie białko. Jesteśmy przyzwyczajeni do pszenicy, agluten zawiera też żyto ijęczmień. Postanowiłam Zobacz więcej
Znakomita, gorąca przekąska, która błyskawicznie znika z talerza. Cukinie jemy z ryżowymi chlebkami. Panierka doskonale smakuje zarówno z cukinią, jak i bakłażanem. Składniki: 80 g mąki z ciecierzycy Zobacz więcej
Stworzenie bezglutenowego sernika wydaje się dla wielu osób sporym wyzwaniem, a zrobienie go dodatkowo bez mleka i bez jajek wręcz niemożliwe. Naszczęście rzeczywistość nie wygląda tak strasznie i Zobacz więcej
Bywają takie dni, że nie powinnam zbliżać się do kuchni. Przypalam wówczas owsiankę, rozgotowuję warzywa i piekę zakalce. Nawet woda na herbatę nie wychodzi jak trzeba. Czami zdaża się i tak, że Zobacz więcej
Oto nie lada gratka dla wielbicieli pełnych zbóż, orzechów oraz suszonych owoców – ciastka, które kryją w sobie prawdziwe bogactwo tych składników. Dostarczają zdrowych tłuszczów oraz węglowodanów, Zobacz więcej
Przez 10 lat życia poza rodzinnym domemnie upiekłam tyle muffinek co w pierwszym półroczu rozszerzania diety mojego dziecka. Przetestowałam wszelkie możliwe kombinacje. Zrobiłam babeczkibezglutenowe, Zobacz więcej
Lubię robić takie ciastka, wystarczy wsypać mąki bezglutenowe, wlać napój roślinny, olej kokosowy, coś słodkiego, a także inne dodatki. W ten sposób powstały ciastka jaglano-łubinowe z wiórkami Zobacz więcej
Przyszło mi do głowy takie wyzwanie: Zrób tartę szpinakową, ale bez glutenu, bez mleka i bez jajek. Przy czym "bez mleka" oznacza również bez masła, sera itp. Czyli tak na prawdę większość składników Zobacz więcej
Ciasteczka z dżemem morelowym bardzo mi smakowały, chociaż w cieście nie było ani jajek, ani masła. Ciasto na te ciasteczka powstało jak na ciastka z dżemem z czerwonych porzeczek ( przepis na te Zobacz więcej
Ciasteczka z dżemem z czerwonych porzeczek, to kruche ciasteczka, podwójne, przełożone dżemem. Najpierw wycinamy okrągłe ciastka, następnie ciastka z dziurką. Składamy ciastka przed pieczeniem: na Zobacz więcej
Przepis na to brownie obiecywałam ponad miesiąc temu. obietnicy dotrzymuję, choć z ogromnym opóźnieniem. Kontuzja mojego kręgosłupa sprawiła, że przestało mi się chcieć... Nie tyle blogować, co robić Zobacz więcej
Mąka teff była jednym ze składników użytych do wypieku chleba ( przepistutaj ), a także została użyta do ciastek ( przepis tutaj). Teraz jest składnikiem mieszanki mącznej na naleśniki. Składniki Zobacz więcej
Składniki: (Ok. 25 sztuk) 95 g zmielonych płatków owsianych 80 g mąki ryżowej 185 g mleka roślinnego 3 łyżki ksylitolu 2 banany (1 1/2 do ciasta, połowa do podania) 1 gruszka 1/2 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
Przyznam uczciwie, że „nie miałam ręki” do makowców. Jak przed chwilą obliczyłam, makowce dotąd piekłam jedynie trzy razy, a było to jeszcze w czasach, gdy do wypieków używałam białego cukru i mąki. Zobacz więcej
Mąka z czarnego ryżu kleistego została dodana do mieszanki na chleb ( przepis można zobaczyćtutaj ) oraz do ciasta ucieranego ( przepis jesttutaj ). W naleśnikach także sprawdziła się dobrze. Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia bezglutenowa
Pierniki bez glutenu i jajek

Pierniki bez glutenu i jajek 61

Pierniki bez glutenu i jajek z przepisu znalezionym na blogu Lawendowy dom. Miękkie po upieczeniu, potem twardnieją jak tradycyjne pierniczki by znów zmięknąć po kilkunastu dniach. Naprawdę pyszne! Zobacz więcej
Chyba jeszcze tego nie pisałam ale uwielbiam kokos. Dawno temu gdy byłam nastolatką zajadałam się batonami kokosowymi w czekoladzie . Wtedy nie miałam jeszcze świadomości z czego się składają takie Zobacz więcej