bez kapusty

Przecież nie każdy musi lubić kapustę w takiej wersji... Ja kapustę uwielbiam, ale kapuśniaczki wolę zdecydowanie z mięsem;) Dla fanów małych przekąsek, no i dla Rafka - miłośnika wszelkich Zobacz więcej
Składniki: kapusta 1,5 szklanki bulionu warzywnego Nadzienie: puszka białej fasoli (jeśli nie przepadacie za puszkowaną to trzeba ją ugotować dzieńwcześniej,żebystarczyłoczasu na przygotowanie dania) Zobacz więcej
Mini gołąbki bez kapusty - ryż , kiełbasa , żurawina suszona i przyprawy . Smakuje cudownie zwłaszcza w towarzystwie liści rukoli i jest orzechowego smaku. Moje gołąbki bez kapusty z dodatkiem Zobacz więcej
Jak dla mnie nie są takie same jak klasyczne gołąbki, ale potrawa sama w sobie jest bardzo smaczna i warta spróbowania. Gołąbki bez zawijania mają jedną wielką zaletę: robi się je o wiele szybciej niż Zobacz więcej
Gołąbki z młodej kapusty » Zupa z młodej kapusty bez ziemniaków Już od rana na nogach szykuje się dzisiaj trochę roboty . Nie zapominam jednak o przyjemnościach dzisiaj was uraczę zupką Zupa z młodej Zobacz więcej
Gołąbki bez zwijania z kapustą pekińską Składniki gołąbki : 400g mięsa mielonego wieprzowego, 100g ryżu, około 2 szklanki posiekanej kapusty pekińskiej, 1 cebula, sól, pieprz, oliwa, masło, jajko. Zobacz więcej
Pyszne gołąbki bez zawijania, kapustę posiekałam i dodałam do środka. W smaku bardzo nam smakowały, a przynajmniej nie ma zabawy w gotowanie kapusty i potem zawijania... gołąbek, po gołąbku :) Zobacz więcej
Szybkie w przygotowaniu i do złudzenia przypominające w smaku klasyczne gołąbki. Choć oczywiście w 100% nie zastąpią nam znanego tradycyjnego dania ;) Idealne na sycący obiad. Zapraszam! Gołąbki bez Zobacz więcej
Pierwszy raz zrobiłam Gołąbki bez mięsa ,sama zastanawiam się dlaczego dopiero teraz? bo są bardzo smaczne!a do tego mniej kaloryczne:) Wszystkie etapy były takie same z ta różnicą że, do farszu Zobacz więcej
O gołąbkach bez zawijania słyszałam już wielokrotnie. Od początku wiedziałam, że to coś dla mnie. Gołąbki lubię, ale zawijania kapusty już nie bardzo. Można byłoby powiedzieć, że to taka wersja dla Zobacz więcej
Ładny kolor mięsa i całkiem apetyczny, czy to możliwe że to golonka której sama nazwa przyprawiała mnie o dreszcze? Pysznie polecam nie tylko tradycjonalistom kulinarnym! Bardzo dziękuję Piotrze że Zobacz więcej
Najczęściej ciasto na pierogi robię bez jajek - z samej mąki i wody - zaparzane. Tym bardziej na Wigilię. I choć to tylko dwa składniki, to ciasto zawsze mi wychodzi. Jest elastyczne, odpowiednio Zobacz więcej
. Po 15 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy, sok z cytryny i resztę przypraw (i groch w wersji z nim) i gotujemy jeszcze przez około 1-2 minuty na średnim ogniu. Kapustę można wekować na gorąco do Zobacz więcej
Któż nie lubi młodej kapusty...? U nas lubią ją wszyscy, dlatego bywa w różnych odmianach, w postaci surówki z dużą ilością koperku, gotowana tradycyjnie z octem i cukrem (u mnie ksylitolem), duszona Zobacz więcej
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Nieco odmienne gołąbki, bo bez zawijania przypominające większe kotlety. Jednak tylko przypominające. Smakują jak tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym, Zobacz więcej
Zauroczona propozycją koleżanki na tzw gołąbki bez zawijania musiałam je przygotować! Wychodzi ich naprawdę dużo, chwila pracy, a mamy obiad na przynajmniej 2 dni! Składniki (ok 16 sztuk): 500 g Zobacz więcej
Moim zdaniem gołąbki, bigos i inne potrawy z kapusty, wychodzą najlepsze, kiedy jest młoda (dokładnie tak jak teraz). Do gołąbków 'bez zawijania' czyli kotletów z dodatkiem ryżu i kapusty, też Zobacz więcej
takiego czego nie ma na blogu i takiego z czym chciałabym się zmierzyć. Wybór był prosty! Gołąbki bez zawijania polecają się na obiad! Po przemyśleniach zakasałam rękawy i wzięłam się za pitraszenie. Zobacz więcej
Gołąbki bez zawijania to genialny wynalazek dla amatorów gołąbków, którym nie chce się bawić w czasochłonne owijanie mięsa w liście kapusty. Wyglądają jak kotlety mielone, a smakują zupełnie jak Zobacz więcej
Lubicie gołąbki? Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu moja wersja - pieczona, bez zawijania, z zastosowaniem delikatniejszej w smaku kapusty pekińskiej, z ryżem brązowym oraz czerwoną soczewicą. Zobacz więcej