Przepis na bez pszenicy, cukru, drożdży

monia717
monia717 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne warjacje
Chleb Orkiszowy (bez pszenicy)

Chleb Orkiszowy (bez pszenicy) 1163

Chleb Orkiszowy (bez pszenicy) Jest to przepyszny chlebek orkiszowy bez pszenicy, robi się go bardzo łatwo i szybko. A smakuje obłędnie.Zapraszam do pieczenia :) Składniki 650 g mąki orkiszowej (u Zobacz więcej
Któż z nas nie lubi kanapek? Niestety o chlebie mówi się, że jest najstarszym fast food’em świata. Jest bardzo śluzotwórczy i powinno się go unikać w codziennej diecie. Całe szczęście istnieje kilka Zobacz więcej
Kochani! Kolejna opcja na 'zdrowe' ciacho ;-) Bez mąki pszennej i bez cukru (jeśli nie martwice się takimi drobiazgami, można of course użyć klasycznej mąki i cukru). Tutaj na mące kokosowej+ Zobacz więcej
Ostatnio dowiedziałam się, że niestety muszę przez co najmniej kilka miesięcy pożegnać się z CUKREM, SŁODAMI i SŁODKIMI OWOCAMI oraz WARZYWAMI SKROBIOWYMI. Ze względu na kiepski stan zdrowia odpada Zobacz więcej
Kolejne ciasteczka bez pszenicy i bez cukru i kolejna pychotka. Prażone ziarna słonecznika nadają im lekko orzechowy posmak. Moja Rodzinka uwielbia wszelkiego rodzaju ziarenka, zarówno w bułkach, Zobacz więcej
Racuchy miały przypominać takie, jakie pamiętam od dziecka, czy lekko chrupiące, w środku miękkie, ale niestety tamte były z mąki z pszenicy, a także na mleku, jajkach. Ale po usunięciu pszenicy, Zobacz więcej
Wczoraj opowiadałam Wam o mojej przygodzie z nietolerancją pokarmową. Niestety składnikiem, który muszę unikać szerokim łukiem są drożdże. A gdzie muszą być drożdże? W pączkach! Serio?Muszą? Nie, Zobacz więcej
Na blogu znów długa przerwa, tym razem spowodowana czasem przedsesyjnym i sesyjnym. Teraz mam przerwę, za oknem mnóstwo śniegu, do tego cały czas pada, a kotu nie chce się wychylić nosa z domu(ze mną Zobacz więcej
Wiem, wiemy! Długa przerwa była, ale na prawdę tak wiele się dzieje… Trochę pracujemy nad naszymi sklepami (gingercat.com.pl i osemkowa.pl) i pomimo leżących na karcie zdjęć żywcem nie ma kiedy ich Zobacz więcej
Na naszym blogu nie było jeszcze pizzy. Postanowiliśmy więc wypróbować bezglutenową pizzę ze szparagami. Okazuje się, że jest pyszna nawet bez sera. Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki ryżowej białej Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bajkorada
Bułki pełnoziarniste

Bułki pełnoziarniste 1724

Bułeczki pełnoziarniste pokochała cała moja rodzina. Nawet dzieci, które z reguły wybierają pieczywo jasne, pszenne, puchate. W tych bułkach się bardzo rozsmakowały. Wypiekam je z gotowej mieszanki Zobacz więcej
Udusicie mnie za te buraki. Ale za to ile zdrowia na talerzu. A w takiej formie to tylko pożerać. Dzisiejsze bezgrzesznie rozpustne muffiny przygotowałam z buraków. Natomiast w kremie ukryłam Zobacz więcej
To zdecydowanie najbardziej puszyste ciasto drożdżowe na mące orkiszowej, jakie udało mi się upiec. Ci co mają do czynienia z mąką orkiszową wiedzą o czym mówię, bo choć mąka orkiszowa ma wiele zalet Zobacz więcej
Na temat ciasta drożdżowego krąż wiele mitów. Że nie lubi przeciągów, że opada jak przez przypadek pukniemy blachą w piekarnik, że podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika, że ciasto drożdżowe Zobacz więcej
Kochani! Witam Was po przerwie w Nowym Roku ;* Życzę piękna i szczęścia. Abyście robiąc w grudniu podsumowanie, pomyśleli sobie - 'to był d o b r y rok!' <3 <3 <3 Proszę przepis na kolejne Zobacz więcej
Zwiariowałam na punkcie tej pizzy! Ciasto zostało zrobione z mąki gryczanej. Z jednej strony jest zupełnie inne niż tradycyjne. Przede wszystkim zrobiłam je bez drożdży. Zatem jest taką mieszanką Zobacz więcej
Samo słowo jagodzianka wywołuje u mnie przemiłe wspomnienia. Zwykłam jadać je w Warszawie podczas odwiedzin u mojej kuzynki, jej mama, a moja Ciocia kupowała je nam np. w drodze na basen, który Zobacz więcej
Składniki: 290g wody 15g drożdży 1 łyżeczka cukru 100g pszenicy 400g mąki 75g ziaren słonecznika 1 łyżeczka soli 20 g oliwy Z wody, cukru i drożdży robimy zaczyn (podgrzewam do 37C, by zaczyn szybciej Zobacz więcej
Orkisz, czyli zdrowszy brat pszenicy, ostatnio powraca do łask. Spożywany był w czasach imperium rzymskiego, kiedy zalecano go olimpijczykom i gladiatorom. Był bardzo popularny w średniowieczu, a jego Zobacz więcej
Moje dzieci uwielbiają mleczne zarówno bułki jak i rogale. Od kiedy nie kupujemy żadnych bułek (nie jadamy prawie wcale pszenicy) zaczęłam sama przygotowywać domowe pieczywo. Po wyśmienitych bułkach Zobacz więcej