bez zółtka i tłuszczu

{{headerMessage}}
: Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Oddzielamy jajka od zółtek. Cukier waniliowy dodajemy do mąki. Dodajemy aromat do zółtek. Dodajemy szczyptę soli do białek. Ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy Zobacz więcej
BITEDELITE
BITEDELITE Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BITEDELITE
Faworki

Faworki 380

0
{{headerMessage}}
Faworki, chrust, chruściki… kto ich nie lubi?! Prezentuję prosty i ekonomiczny przepis z wykorzystaniem zaledwie dwóch żółtek, z pozostałych białek proponuję upiec bezy! PRZEPIS (ok 60 faworków) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szklankę soku z ananasów, dodając 1/3 szklanki wody. Wlewamy masę budyniową i zagotowujemy, zostawiamy do ostygnięcia. 4 jajka oddzielamy osobno. Zółtka z masłem roślinnym ucieramy. Dodajemy zimny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
10 dag masła 1 łyzka smietany Nadzienie; ok. 30 dag czerwonych porzeczek 3 białka 10 dah cukru 1 łyzka mąki ziemniaczanej 2 łyzki wiórek kokosowych Tłuszcz do formy Papier do formy Tortownica - moja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
margaryny jest mało na tą ilość mąki powinny powstać grudki). Łyżką stopniowo dodajemy ziemnej wody cały czas zagniatając ciasto. Gdy powstaniejednolitamasa rozwałkowujemy jąpodsypującdelikatnie mąka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mleko, wodę, ekstrakt waniliowy szczyptę soli, proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Dokładnie mieszamy. Ciasto powinno być gęstości śmietany. Jeśli nasza patelnia wymaga smażenia na tłuszczu, to Zobacz więcej
Basia
Basia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Życie w apetycie
TARTA TRUSKAWKOWO-MIGDAŁOWA

TARTA TRUSKAWKOWO-MIGDAŁOWA 114

0
{{headerMessage}}
do niego 1/3 śmietanki, uważając, aby masa nie opadła. Dodać resztę śmietanki i płynną żelatynę i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na kruchy spód i schłodzić w lodówce. Wierzch kremu ozdobić połówkami Zobacz więcej
koracynamonu
koracynamonu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kora Cynamonu
Napoleonka inaczej

Napoleonka inaczej 224

0
{{headerMessage}}
grudki). Łyżką stopniowo dodajemy ziemnej wody cały czas zagniatając ciasto. Gdy powstaniejednolitamasa rozwałkowujemy jąpodsypującdelikatnie mąka na wymiary ok 50 x 40 cm. 120 g margaryny/masła Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
ciasto biszkoptowe

ciasto biszkoptowe 218

0
{{headerMessage}}
STRONA GŁÓWNA DANIA GŁÓWNE DANIA MIĘSNE DANIA BEZMIĘSNE WEGETARIAŃSKIE SAŁATKI / SURÓWKI ZUPY RYBY / OWOCE MORZA SŁODKOŚCI NAPOJE / KOKTAJLE DOBRE RADY KONTAKT Home Bez kategorii DOBRE RADY ciasto Zobacz więcej
jacobtastes
jacobtastes Obserwuj blogaObserwujesz bloga
JacobTastes
Seromak

Seromak 32

2
{{headerMessage}}
Uwielbiam sernik. Jestem jego fanatycznym miłośnikiem. Mógłbym go jeść bez przerwy o każdej porze dnia i nocy. I choć przysmak ten jest bardzo popularny w Polsce, to jednak z Polski nie pochodzi. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie Czasem zdarza mi się, że piekę ciasta lub torty dla znajomych lub znajomych znajomych : ) Zawsze stresuję się piekąc dla kogoś, ponieważ zawsze towarzyszy mi obawa, że mój wypiek nie spełni Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
babka parzona cytrynowa

babka parzona cytrynowa 42

0
{{headerMessage}}
STRONA GŁÓWNA DANIA GŁÓWNE DANIA MIĘSNE DANIA BEZMIĘSNE DANIA WEGETARIAŃSKIE SAŁATKI / SURÓWKI ZUPY RYBY / OWOCE MORZA SŁODKOŚCI NAPOJE / KOKTAJLE DOBRE RADY KONTAKT Home Bez kategorii SŁODKOŚCI Zobacz więcej