beza bursztynowa

Qchenne kaprysy
Qchenne kaprysy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qchenne kaprysy
Bursztynowa beza

Bursztynowa beza 1058

0
{{headerMessage}}
Inspiracją tego pomysłu była kupiona w okolicznej cukierni „bursztynowa beza”. Rewelacyjny smak zasłużył na jego odtworzenie w zaciszu mojej kuchni. To smak, do którego chętnie się wraca, a przy tym Zobacz więcej
Qchenne Kaprysy 2
Qchenne Kaprysy 2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qchenne kaprysy
Bursztynowa Beza

Bursztynowa Beza 560

1
{{headerMessage}}
Inspiracją tego pomysłu jest kupiona w okolicznej cukierni "bursztynowa beza". Rewelacyjny smak zasłużył na jego odtworzenie w zaciszu mojej kuchni. To smak, do którego chętnie się wraca, a przy tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Morele suszone naturalnie - niesiarkowane polecam wszystkim, którzy cenią sobie bakalie bez sztucznych konserwantów. Niesiarkowane morele mają ciemniejszy kolor, bardziej bursztynowy niż siarkowane. Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Bulion warzywny

Bulion warzywny 145

1
{{headerMessage}}
Bulion warzywny składniki: 1l wody 1 cebula włoszczyzna (marchew, por, kawałek selera, pietruszka, kawałek kapusty włoskiej) sól ziarna czarnego pieprzu 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe Zobacz więcej
twarezak
twarezak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nasze Drinki
The Double Team

The Double Team 130

3
{{headerMessage}}
The Double Team to shot robiony z dwóch alkoholi. W skład tej drużyny wchodzi biały rum oraz włoski likier amaretto. Shot należy zaliczyć zdecydowanie do tych mocniejszych. Bardzo duży wpływ na kolor Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odkryłam ją przypadkowo. Wcześniej piłam rooibos (ostrokrzew afrykański). Ma łagodny smak i działa relaksująco. Miodokrzew pochodzi z Republiki Południowej Afryki.Trochę przypomina rooibos ale nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Syrop imbirowy. Syrop cynamonowy - do kawy, piwa, deserów Wyśmienite syropy domowe do kawy, naleśników, placuszków, lodów i piwa. Wyłącznie z naturalnych składników, bez żadnej chemii, intensywne w Zobacz więcej
De-Serek
De-Serek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
De-Serek
Karmelowy pudding z croissantów

Karmelowy pudding z croissantów 59

0
{{headerMessage}}
. cukier wsypujemy do rondla, zalewamy wodą i lekko kołyszemy garnkiem, żeby cukier wymieszał się z wodą.. Stawiamy na średnim ogniu. Gotujemy bez mieszania aż zrobi się karmel o bursztynowej barwie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 5łyżek płatków owsianych kubek ok.250 ml mleka Wykonanie: Mleko wlewam do garnuszka, wsypuję płatki owsiane. Włączam gaz doprowadzam do wrzenia i chwilę gotuję. Przelewam do miseczki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
;) mleko 300 ml krówki 2 szt wanilia/ pasta lub ziarenka z laski wanilii 1/2 łyżeczki śmietanka 30 % 50 ml migdały całe bez skórki 4 szt cukier ok 3 łyżeczki Karmel: cukier rozpuść na suchej patelni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nawet nie wiecie ile czasu marzyłam o idealnym sosie karmelowym. Gęstym (ale nadal płynnym), aksamitnym, bez cienia goryczy przepalonego cukru. O takim, który będzie pasował do szarlotki na ciepło, Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Likier Kukułka

Likier Kukułka 238

3
{{headerMessage}}
Dzisiaj polecam ekspresowy likier o smaku znanych cukierków Kukułka. Prostota przepisu na pewno zachęci Was do jego przygotowania. Cukierki wystarczy zalać alkoholem i po 1 dniu likier jest gotowy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powyżej chlebki z ziołami prowansalskimi. Ok. 1 łyzeczki dodałam też do surowego ciasta i posypałam ziołami przed pieczeniem. Poniżej chlebki bez ziół, za to posypane przed pieczeniem orzeszkami Zobacz więcej
PANIOwca
PANIOwca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PANIOwca
Sos karmelowy

Sos karmelowy 14

0
{{headerMessage}}
Sos idealnie nadaje się do deserów, lodów, sałatki owocowej lub jako dodatek do ciast. Są jednak śmiałkowie, którzy twierdzą, że sos świetnie smakuje bez zbędnych dodatków. Okryłam go niedawno i już Zobacz więcej
buszujacawkuchni.pl
buszujacawkuchni.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buszująca w kuchni
Sernik z rosą

Sernik z rosą 1348

0
{{headerMessage}}
Lubię dwa rodzaje ciast: wszystkie czekoladowe i serniki. Bez reszty spokojnie mogłabym przeżyć. A ten sernik jest najlepszy na świecie. Delikatny, rozpływający się w ustach. Kiedy wystygnie na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(na kruszonkę) 4-5 jabłek (najlepiej renety) 40 g suszonej żurawiny 130 g cukru (na karmel) 40 ml wody Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, 70 g cukru i zaczynamy rozcierać składniki palcami do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
" Miodek majowy-surogatmiodu pszczelegootrzymywany z kwiatówmniszka lekarskiego. Medycyna ludowa przypisywała mu właściwości wzmacniające i oczyszczające organizm. Charakteryzuje się ciemno - Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków
Artystyczne Florentynki

Artystyczne Florentynki 289

0
{{headerMessage}}
Aksamitny Sernik Kokosowy » Artystyczne Florentynki Słodkie karmelki ze słonymi orzeszkami. Chrupiące i delikatnie waniliowe - bardzo smaczne. Wykonanie nie jest trudne, lecz dość niebezpieczne, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(lub na 1 godzinę do lodówki). W międzyczasie gotujemy brokuła na półtwardo w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Cebulę siekamy drobno i rumienimy na maśle. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy Zobacz więcej