Przepis na beza lniana

Widziałam je tutaj oraz u Ali. Od razu wiedziałam, że zrobię takie, tylko najpierw muszę się przygotować. Trochę medytacji plus lufa dla kurażu i oto jest. Beza lniana! To całkiem przyzwoita namiastka Zobacz więcej
Przy weekendzie popełniłam kolejny chleb. Ale chyba dałam za dużo przypraw, bo jest bardzo intensywny zarówno w zapachu jak i smaku. Dałam 3 łyżeczki, więc Wy lepiej dajcie 2. Zresztą wszystko zależy Zobacz więcej
Mając do dyspozycji sporo oleju lnianego postanowiłam ugotować potasowe mydło lniane bez przetłuszczenia. Znasz z pewnością mój wpis o Sapo kalinus – mydle potasowym lnianym, gdzie opisywałam sposób Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na pyszne owsiane batony z chrupiącym słonecznikiem, rozpływającym się w ustach miodem i kremowym masłem orzechowym, a to wszystko bez dodatku cukru, mąki i innych niepotrzebnych Zobacz więcej
Na przekór zimie - lody truskawkowe. Bez dodatku cukru, za to z duża ilością owoców i błonnika w postaci siemienia lnianego. Zdrowe, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Polecam na obecną, bardzo Zobacz więcej
budyń jaglany | Dieta Eliminacyjna, alergia pokarmowa, bezglutenowe, bezmleczne, przepisyBudyń jaglany z siemieniem lnianym (bez mleka, bez glutenu) - Dieta Eliminacyjna, alergia pokarmowa, Zobacz więcej
Bardzo rzadko jem pieczywo. No chyba, że takie domowej roboty. Te bułeczki są wyjątkowe, bo bez mąki i jajek, taka zdrowsza wersja prawdziwych żytnich bułeczek. Bułki lniane z czosnkiem niedźwiedzim Zobacz więcej
Takie bułeczki udało mi się dzisiaj upiec. Nie zawierają mąki ani drożdży. Składniki: - 1 szklanka płatków owsianych - 0,5 szklanki mielonego siemienia lnianego (miałam kupne odtłuszczone) - 1 duże Zobacz więcej
Dzisiaj proponujemy świetny chleb na bazie mąki owsianej. Dodatek amarantusa i nasion lnu podnosi jego wartość odżywczą i walory smakowe. Spróbujcie! Składniki: 1 3/4 szklanki mąki owsianej Zobacz więcej
Co powiecie na zdrową propozycję w postaci batona bogatego w zdrowe tłuszcze i białko roślinne? Do tego jest smacznie, zdrowo i bez pieczenia! Dzięki pominięciu obróbki termicznej baton zachowuje 100% Zobacz więcej
Drukuj Kolejny chlebek na zakwasie, bez wyrabiania. Ciemny, ciężki i wilgotny, czyli taki, jaki razowiec powinien być. Podawałam go m.in. do zupy-kremu z kalarepy i sałatki z gorgonzolą i truskawkami. Zobacz więcej
Gryka to wartościowa roślina powszechnie dostępna w Polsce, której niestety nie doceniamy. Na polskich stołach zboże to występuje w postaci kaszy palonej, niepalonej, mąki i ekspandowanych ziaren. Z Zobacz więcej
Bardzo smaczne bułeczki z dodatkiem karobu, orzechów laskowych i sekretnego składnika - smarowidła z syropu jabłkowo-gruszowego. Jeśli akurat nie posiadamy takowego, można zastąpić je zmiksowanymi na Zobacz więcej
Uwielbiamy chałwę... Niestety nasza córeczka jest uczulona na sezam i bardzo przeżywa jak nie może jeść tego co jej rodzice. I tak postanowiliśmy zrobić coś co do złudzenia będzie przypominało chałwę Zobacz więcej
Wystarczy wycisnąć sok dodać nasiona i gotowe. Czasami lubię wieczorem obejrzeć dobry program lub film i siedząc wygodnie na sofie pochrupać coś. Mam słabość do chipsów, wiem jak bardzo są nie zdrowe, Zobacz więcej
Lniane krążki świetnie zastępują chleb do słodkich kremów tutaj przepis na laskowy krem z awokado. Upiekłam je na blasze o średnicy 24 cm ale następnym razem upiekę na większej by ciasto było bardzo Zobacz więcej
Chlebek z ziaren, bez mąki zrobiłam na podstawie przepisuMy New Roots. Składniki: 1 szklanka ziaren słonecznika pół szklanki ziaren siemienia lnianego 1 szklanka płatków gryczanych pół szklanki Zobacz więcej
nataliapaalac
nataliapaalac Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
healthy dreams
chałwa lniana

chałwa lniana 1106

Oczarowana pięknym opakowaniem chałwy lnianej, którą znalazłam w spożywczaku, bez zastanowienia sięgnęłam po jedną paczuszkę i szybko zaczęłam przyglądać się składnikom. Ze skróconego opisu produktu Zobacz więcej
kuchniavege
kuchniavege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Vege
Majonez lniany

Majonez lniany 323

Czy wiecie co potrafią dorzucić do majonezu nasi kochani producenci? Na przykład bardzo szkodliwy E385 czyli sól wapniowo-disodowa kwasu etylenodiaminotetraoctowego i wiele innych sztucznych Zobacz więcej
Upiekłam chleb bezglutenowy, jeden z najsmaczniejszych jakie jadłam. Użyłam siemienia lnianego* zamiast jajek. Chlebek rósł mi 3 razy, upiekł się z dziurami, pachnący, chrupiący i zniknął od razu. Zobacz więcej