beza pawlowej

wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Beza Pawlowej

Beza Pawlowej 539

0
Zupa z młodej kapusty i ryżu » Beza Pawlowej Beza Pawlowej to znany i popularny deser. Ponieważ wszyscy się nim zachwycają postanowiłam spróbować. I szczerze mówiąc to się nie zachwyciłam. Owszem, Zobacz więcej
żadnej szansy na to by krem się nie zważył). Dopiero, gdy opanowałam technikę suszenia bezy tak by była krucha i nie miała zakalca... czy wg niektórych "rozkosznie ciągnącego wnętrza" - nadszedł jego Zobacz więcej
kulinarną i historyczną wiedzę, a także dostarczą wiele frajdy! Jako logo wybrałam zdjęcie Anny Pawlowej - znanej rosyjskiej baletnicy, na której cześć pewien nowozelandzki kucharz stworzył tort Zobacz więcej
amenuplease
amenuplease Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A menu please!
Tort Pavlovej

Tort Pavlovej 334

0
Wygramy, wygramy!!! Trzymamy kciuki za Biało-Czerwonych :) Kibicujemy, a dziś coś w sam raz na wielki dzień! Tort Pawlowej. Nazwa pochodzi od nazwiska słynnej rosyjskiej tancerki Anny Pavlovej, która Zobacz więcej
:) Pomyślałam, że jeszcze nie robiłam pawlowej, i postanowiłam połączyć te dwa cista biszkopt i pawlową. Powstało pytanie z czym? Na szczęście w zamrażarce miałam jeszcze jagody i tak powstała Zobacz więcej
Chrupiąca z wierzchu, mięciutka i puchata w środku, pokryta warstwą bitej śmietany. Beza Pavlovej. Od paru dobrych lat, u nas to ,,must have" każdego lata. Wcale mnie nie dziwi, że od niespełna 90 lat Zobacz więcej
Po długiej przerwie w blogowaniu, spowodowanej brakiem czasu, w końcu wstawiam obiecany przepis na zabawny tort, który zrobił furorę na naszej rocznicy ślubu. Ciasto to czekoladowy biszkopt genueński, Zobacz więcej
Magda
Magda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
magdatestuje.blogspot.com
Tiramisu

Tiramisu 147

0
. Uwielbiam opowiadać historie deserów. Często ich powstanie wiąże się z uwielbieniem i bywało formą wyrażenia uczucia, tak jak w przypadku bezy Pawlowej czy Nellie Melby ale często pośpiech i brak Zobacz więcej
tort urzeka prostotą i smakiem... Cały sekret polega na tym, aby beza była krucha na zewnątrz, a miękka w środku. Wykończona bitą śmietaną i owocami stanowi doskonałą propozycję na deser, gdy chcemy Zobacz więcej