6 białek 250g cukru pudru łyżka skrobi ziemniaczanej łyżeczka soku z cytryny Białka miksujemy ze szczypta soli na sztywna pianę. Powoli dodajemy cukier ciągle miksując. Delikatnie mieszamy na koniec
Zobacz więcej
Forme 20x20cm wykladam papierem do pieczenia. Bialka ubijam (trzepaczka lub mikserem na niskich obrotach, trawa to kilka minut, nie za dlugo) na sztywno. Nastepnie dodaje cukier po lyzce, po kazdym
Zobacz więcej
Tort bezowy zaskoczy zarówno smakiem jak i wyglądem Przygotowuje się go jak zwykłą beze tylko należy masę podzielić na trzy części. Składniki na bezę: 6 białek 350g cukru łyżka soku z cytryny Najpierw
Zobacz więcej
Gordon Ramsay, kto o nim nie słyszał... Będę mało oryginalna - to mój ulubiony kucharz. Z pochodzenia szkot, niedoszły sportowiec (na szczęście), najlepiej zarabiający szef kuchni na świecie.
Zobacz więcej
Kolorowe ciasteczka Pyszne ciasteczka z beza przekladane marmolada. Idealny pomysl na wolny dzien, kiedy na dorze pada, a dzieci zaczynaja sie nudzic :) Gwarantuje fajna zabawe :) Skladniki: 2
Zobacz więcej
Składniki na beze: 1 i pól szklanki cukru ( około 220-250 gram ) 4-5 białek szczypta soli 2 łyżeczki maki ziemniaczanej Białka ubijamy ze szczypta soli, gdy będą ubite
Zobacz więcej
Zosiu, wyglądasz ślicznie, aż się uśmiechnęłam kiedy przeglądałam Twoje zdjęcia, jesteś taka szczęśliwa, zarażasz tym szczęściem nawet wirtualnie ! Mam do Ciebie pytanie, całkiem kulinarne, czy
Zobacz więcej
Dzisiejsze ciasto to takie z gatunku zniknie z blachy zanim ostygnie ;-) Plus ma też taki,że możecie dowolnie zamieniać owoce na wasze ulubione. Ciasto z gruszkami jest bardzo delikatne, wilgotne i
Zobacz więcej
Dzisiaj znana wszystkim Pavlova - deser o dosc oryginalnym smaku . Dodatki do Pavlovej sa dowolne- kwestia gustu i zasobnosci lodowki czy spizarni :) Radosc czy tez rozkosz podczas jedzenia-
Zobacz więcej
INSPIRACJA (TUTAJ) Składniki : 6 białek 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny 250 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudruświeże
Zobacz więcej
Może składniki na ten deser nie są bazą, jaką się ma zawsze w domu, ale z pozoru nie pasujące do siebie składniki, doskonale się uzupełniają. czas przyrządzenia: ok. 30min stopień trudności 1/6 CO
Zobacz więcej
Jeśli umiecie zrobić ten deser, to w życiu poradzicie sobie z każdym innym. Zrobienie idealnie białej bezy to według mnie dosyć ciężka sztuka cukiernicza. Ja metodą prób i błędów wyczarowałam swój
Zobacz więcej
O bezach nie musze pisac-napisano juz chyba wszystko. Kazdy chyba zna ich smak,ich slodycz..... Moja beza nie jest okragla.Pieczona jest na kwadratowej blaszce, oblozona bita smietana,przyozdobiona
Zobacz więcej
Moje pierwsze w życiu podejście do bezy. Zawsze przerażała mnie ilość białek jakie są potrzebne no i marnowanie reszty jajka! Toż to zbrodnia. Więc jak już przepis na bezę znalazłam o tu, wiem wiem
Zobacz więcej
Pyszny, delikatny sernik z piękną rosą! Przepis ten od lat krąży wśród rodziny, gdyż to chyba najlepszy sernik tradycyjny! Składniki na ciasto: • 2 szklanki mąki • 0,5 szklanki cukru pudru • 2 żółtka
Zobacz więcej
Pyszna, słodka i rozpływająca się w ustach beza. Idealna na poprawę humoru. Do jej wykonania potrzebujesz tylko: białek, cukru i odrobinę likieru pomarańczowego. Składniki: 10 białek 600 g cukru 2
Zobacz więcej
Mam dla was pyszniutką i leciutką beze, a raczej wielką Pavlovą. Dla mnie jest to taka królowa bez haha :D ale porównanie. Banalnie proste wykonanie, a w smaku ponosi nas do krainy niebios. Idealny
Zobacz więcej
Witajcie moi drodzy:) Dziś druga odsłona rabarbaru:)z wczorajszego dnia spędzonego w kuchni tylko tym warzywem:) Wczoraj były dietetycznetarteletki a dziś propozycja dla łasuchów ze słodką bezą:)
Zobacz więcej
« Ryz na mleku z czeresniami Pancakes z morelami, ... » Migdalowa pychotka W Irlandii pogoda nie rozpieszcza. Jest chlodno, wieje, pada. Trzeba wiec sobie jakos umilic czas, prawda? A jak najlepiej
Zobacz więcej
Malinowa chmurka to z pewnością moje ulubione ciasto. Myślę, że mało komu ona nie smakuje:) wiec jeśli jest ktoś, kto nie próbował- to Koniecznie musi;) troszkę zmieniłam klasyczny przepis, ponieważ
Zobacz więcej