bezglutenowe ciast francuskie

Ciasto francuskie, niestety trochę tłuste i tuczące, ale za to jakie smaczne! Co najlepsze wystarczy chwila przygotowań i kolejna chwila w piekarniku, żeby wyczarować ekstra szybkie i smaczne Zobacz więcej
Gdy dopada mnie smutek i chandra zaszywam się w kuchni.Na szczęście niezastąpione truskawki o tej porze roku zawsze są w kuchni i w pogotowiu. Tylko, że nie mogłam się zdecydować na słodko czy na Zobacz więcej
Mami
Mami Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prawdziwy biszkopt
Sylwester na słodko

Sylwester na słodko 136

0
Moje propozycje na słodkie przekąski: przeróżne ciasteczka, sezamki, małe pączki i oczywiście biszkopty. Każdy znajdzie coś dla siebie: dla dużych i małych, dla tych na dietach bez mleka i tych Zobacz więcej
Ostatnio poznaliście przepis na moją ulubioną chałkę, więc jeśli martwicie się, że nie uda się Wam zjeść jej w całości przedstawiam idealne rozwiązanie tej sytuacji ; ) Proste cynamonowe tosty Zobacz więcej
Każdy lubi słodkości i dziś chyba najprostsze i najszybsze ciastka jakie można zrobić. Nie są niestety bezglutenowe, ale nie można mieć wszystkiego :) Gotowe ciasto francuskie w bardzo przyzwoitej Zobacz więcej
Szybkie, efektowne i pyszne danie. Wykorzystałam bezglutenowe ciasto francuskie. Przepis: 400-500g fileta z łososia 300g szpinaku (może być mrożony) 3 ząbki czosnku dwa płaty ciasta francuskiego Zobacz więcej
Ten makowiec to chyba najprostsze i najszybsze wyjście jeśli chodzi o ten rodzaj ciasta. Dwa gotowce – masa makowa w puszce i płat ciasta francuskiego i praktycznie ciasto gotowe. Nie jest to Zobacz więcej
już w cieście). Farsz to pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami, kiełki soczewicy, ziarna sezamu, papryka, zielony ogórek i sałata lodowa. Na wierzchu musztarda francuska. (Zazwyczaj podaję z Zobacz więcej
Wprost na świąteczny stół. Przysmaki jajkowe z czarnuszką i domowym sosem tatarskim. I oczywiście z jajem FARMIO. W przepisie jest ciasto francuskie – ale bezglutenowe. Od niedawna dostępne w naszych Zobacz więcej
. CO BĘDZIE CI POTRZEBNE? 500 g mieszanki do wypieku pieczywa bezglutenowego 20 gr drożdży (poszukaj tych bezglutenowych) 2 szklanki ciepłej wody łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli JAK UPIEC CHLEB? Zobacz więcej
Zapraszam na podsumowanie akcji na FB - Błyskawiczne Piątki- 8 lipca! Poniżej znajdziecie wszystkie przepisy z tego dnia. Po kliknięciu na nazwę zostaniecie przeniesieni na stronę z przepisem. Zobacz więcej
Chleb bezglutenowy jest relatywnie tani, użyłam mąki ziemniaczanej, ryżowej i odrobiny kukurydzianej. Jest bardzo smaczny, ma chrupiącą skórkę, świetnie nadaje się na tosty francuskie, kanapki, po Zobacz więcej
Z góry przepraszam wszystkich bezglutków - przepis wyjątkowo jest glutenowy. Wyjątkowo, bo i okazja wyjątkowa- 20. urodziny mojej siostry. Następnym razem spróbuję wykorzystać bezglutenowe ciasto Zobacz więcej
Ten krem bije na głowę wszelkiego rodzaju masy kajmakowe, francuski dulce de leche czy kremy krówkowe. Bez dwóch zdań! Próbowałam już chyba wszystkich dostępnych smarowideł tego typu, ale włoski Zobacz więcej
podawany na pajdzie chleba wraz z żurawiną. Pyszności! Do tego zaserwowała zupę krem z czerwonej soczewicy oraz dwa genialne ciasta: marchewkowe z polewą waniliową oraz bezglutenowe ciasto Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Ciasta i desery

Ciasta i desery 369

1
Kokosanki Domowe pieguski Pełnoziarniste ciasteczka waniliowe Kruche ciasteczka z marmoladą Kruche babeczki Cake pops Pierniczki Pierniczki z witrażykami Kruche ciasteczka Bezowe duszki Lukrowane Zobacz więcej
do wyrośniętego ciasta. Powinno przypominać konsystencją gęstą śmietanę, gęstość korygujemy dolaniem wody/mleka lub dosypaniem mąki. Pieczemy w dobrze nagrzanej gofrownicy, przesmarowanej delikatnie Zobacz więcej
Pizza była, jest i galette - francuski słodki wypiek, w którym z reguły owoce zakrywają ciasto i nic poza tym. Ktoś kiedyś stworzył galette wytrawne i takim sposobem ja poczyniłam je w wersji Zobacz więcej
Największym mankamentem ciast bezglutenowych jest suchość i krucha konsystencja, dlatego często uciekam się do francuskich wynalazków cukierniczych, typu clafoutis, które są zawsze miękkie i wilgotne Zobacz więcej