bezglutenowe wegańskie ze śliwkami

Przepis, który dziś przedstawiam, nie jest mojego autorstwa, znalazłam go na youtube (klik), zachwycił mnie swoją prostotą i pysznym smakiem, także musiałam go wypróbować. Danie jest łatwe, szybkie, Zobacz więcej
Jeśli dieta roślinna nie jest ci obca, zapewne wiesz, że sernik można wykonać z tofu, kaszy jaglanej czy z nerkowców. Czy jednak spodziewałbyś się, że da się go zrobić także z ciecierzycy? Dla True Zobacz więcej
Jeśli tak jak ja, z niecierpliwością czekałeś na początek czereśniowego sezonu, to danie jest właśnie dla ciebie! Zacznij dzień pyszną owsianką migdałową z czereśniami i kardamonem. Po takiej dawce Zobacz więcej
Bardzo smaczne i proste placki z cukinii. Wegańskie i bezglutenowe. Podane w towarzystwie duszonej botwinki z sosem z jogurtu kokosowego. Szybkie, lekkie i pyszne. Składniki na 12 małych placków: Zobacz więcej
Latem zrywam owce w moim sadzie, po to aby zimą móc wracać do tego smaku i zapachu, nie tylko pod postacią przetworów, choć przyznam, że te lubię najbardziej. Nasi goście na Jagodowej Polanie także Zobacz więcej
Zdrowych słodkości nigdy dość! Zwłaszcza słodkości, które smakiem i wyglądem mogą spokojnie konkurować z klasycznymi wypiekami. Dziś wegańska, bezglutenowa, pozbawiona rafinowanego tarta Zobacz więcej
Zapraszam Was dzisiaj po przepis na przepyszne ciasto z rabarbarem. Wilgotne, słodkie, z przepyszną kruszonką. A do tego na migdałowym spodzie! Nie zawiera glutenu, jest słodzone naturalnie, nic tylko Zobacz więcej
Ciasto ucierane to smak ich nastoletnich lat. Gdy tylko przestałam jeść mięso zaczęłam sobie sama gotować. Nie dlatego, że chciałam! Po prostu rodzice stwierdzili, że jeśli nie chcę jeść tego co oni Zobacz więcej
Smarowidło dla tych, którzy nie mogą lub z jakiegoś powodu nie chcą jeść jajek - wegańska bezjajeczna pasta z ciecierzycy. Każdy może cieszyć się smakiem jajek na Święta, nawet ich nie jedząc! :) Zobacz więcej
Pesto to klasyczny dodatek do dań. Przepis na nie jest ogólnie znany i nie wzbudza już zbytniego zainteresowania wśród pasjonatów gotowania. Pesto wegańskie to już nie taka do końca jasna sprawa, gdyż Zobacz więcej
wegańskie bezglutenowe kopytka ze szpinakiem - daktylownia kuchnia roślinna Toggle navigation Home o mnie przepisy śniadania koktajle zupy dania główne przekąski dipy, sosy, pasty słodkości gluten Zobacz więcej
Jaglane placuszki w wersji kokosowej, z TEGO przepisu tak bardzo mi smakowały, że postanowiłam ponownie je przygotować, jednak modyfikując lekko skład i nadając plackom nowego smaku. Padło na Zobacz więcej
Dziś miałam ochotę na coś a'la burrito. Zamiast pszenicznej tortilli przyrządziłam bezglutenowe naleśniki. W daniu tym też na próżno szukać mięsa, nie dodałam również ryżu. Wyszła mi ... hmmm... moja Zobacz więcej
W marcu witam Was placuszkami z chia i jabłkiem. Danie typowo dla Wegan ale także dla osób,które lubią kombinować w kuchni i są otwarci na zmiany. Placuszki z dodatkiem jabłka są słodkie i nie suche. Zobacz więcej
Wegańskie, bezglutenowe ciasto drożdżowe ze śliwkami! Tak! Drożdżowiec, który wyrósł - bez jajek i grama glutenu czy cukru. Cuda się zdarzają i to za sprawą kilku zwykłych składników - puree z Zobacz więcej
Spontaniczne połączenie składników dało oto taki efekt. Jestem w 100% zadowolona. Muffinki są bezglutenowe i wegańskie, słodziutkie, czuć banana i wanilię oraz oczywiście pyszne czekolady. Składniki Zobacz więcej
Gdy już mamy dość szarych, chłodnych dni i z niecierpliwością wypatrujemy wiosny, sięgnijmy po danie, które przywoła barwy do naszych myśli i pozwoli zobaczyć świat w różowych kolorach. Proste i Zobacz więcej
Brak pomysłu na obiad, a w lodówce zalega zapomniana natka pietruszki? Dodaj orzechy włoskie oraz kilka składników i otrzymaj nieziemsko pyszne wegańskie i bezglutenowepesto pietruszkowe, które Zobacz więcej
Bezglutenowy makaron ze szpinakiem można przygotować na milion sposobów – cały sekret tkwi w dodatkach! Dziś proponuję w wersji z cieciorką i orzechami. Użyłam makaronu z brązowego ryżu z dodatkiem Zobacz więcej
27Od kilku dni chodziły za mną kopytka w wersji na słodko. Jako, że ostatnio bardziej restrykcyjne unikam glutenu, nie mogły być one wykonane z mąki pszennej. Po raz kolejny postawiłam na moją Zobacz więcej