bezglutenu

{{headerMessage}}
. Przygotowanie malinowej polewy: Do małego garnuszka wrzucamy owoce i sok cytrynowy, doprowadzamy do wrzenia. Mieszamy przez około 5 minut, aż maliny się rozgotują . Dodajemy miód oraz mąkę i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z nich placki i smażymy na patelni około 4-5 minut z każdej strony. Gdy zaczną się robić złote wykładamy je na talerz. Placki z cukinii serwujemy z pietruszką, świeżą bazylią, rukolą i sosem np. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Parę dni temu dostałam opakowanie muffinek w proszku z firmy Bezgluten. Myślę, że jest to smaczna i szybka alternatywa dla bardziej zapracowanych, lub po prostu dla tych którzy nie bardzo wiedzą jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ja już Święta co raz bardziej czuję w swoim domu. Wczoraj już przystroiłam dom, wyciągnęłam choinkę, a dzisiaj musiałam spróbować przepisu na pierniczki, które upiekłam z przepisu Grochem o Garnek. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 50g mąki kokosowej 50g płatków jaglanych 4 jajka 2 banany 50g ziarna kakao 30g białka (u mnie czekoladowe) Wykonanie:Jaja, banany, płatki i mąkę miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy ziarno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasteczka te zrobiłam na urodziny Antka. Bazą było ciasto, które piekłam wcześniej z morelami. 300g jaglanej surowej 100 gr daktyli 100 gr wiórków kokosowych 2 płaskie łyżki stołowe naturalnego cukru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szczerze.. zapomniałam już jak smakuje snickers.. Ale tego, że są w nim orzeczki ziemne, karmel i czekolada się nie zapomina!!! ;-) :p I postanowiłam wykorzystać ten pomysł w zdrowej, naturalnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Są takie potrawy, a w szczególności desery, które nie potrzebują długiego wstępu. Taki jest przepis na owocowe crumble, czyli po prostu owoce pod kruszonką. Taki przepis sprawdza się o każdej porze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moi mili! Dzień dobry. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że nie było mnie całe wieki. Niestety tak to już w życiu bywa, że człowiek robi się zajęty i przedkłada sprawy firmowe, korporacyjne i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Masz 60 sekund? masz pobiegową przekąskę! fot. D.Szymborska Po treningu – im szybciej tym lepiej – trzeba coś zjeść. To coś powinno być zdrowe i zwrócić nam energię, którą wybiegaliśmy. Śmieciowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bez glutenu! Nowa kategoria na blogu i zapowiedź tygodnia z przepisami bezglutenowymi. Zapraszam #bezglutenu http://beautyandblossom.pl/zdrowe-odzywianie/tydzien-bez-glutenu-zapowiedz/ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy przepis na danie bezglutenowe już na blogu! Kozi ser z pieczoną papryką! Mniami. To idealna propozycja na lunch, kolację lub na śniadanie! Pychotka i do tego jaka zdrowa:) #bezglutenu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już sama nie wiem skąd w moim składziku znalazło się tyle mąki ryżowej. Postanowiłam coś z niej w końcu zrobić. Tak o to powstały ciasteczka - bezglutenu, nabiału i białego cukru. Ciasteczka śmiało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne! Składniki (na 10 sztuk): 25 dag mąki - użyłam extra koncentrat mąki bezglutenowej z Bezglutenu 3 żółtka 3 łyżeczki cukru łyżka wódki 1/2 szkl. ciepłego mleka 3,5 dag rozpuszczonego masła 15 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, będą następne:) No i to co ostatecznie zadecydowało o tym, że blog będzie dalej działał. Komentarze. Dostałam wiele pozytywnych komentarzy z podziękowaniami. Dostałam wiele maili z prośbą o dalsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bezglutenu. Bałam się, że chleb będzie “zbyt intensywny” w smaku. Miękisz był wilgotny, mięciutki, skórka chrupiąca. Byłam niesamowicie dumna z siebie i swojego wypieku. I tutaj moje małe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uznałam, że napiszę Wam jeszcze troszkę o schabie z linii Natura. Przyznaję zaczynam być stronnicza, bo schab bardzo mi posmakował, a z racji tego, że dostałam wielki kawał, chciałam go wypróbować w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ramach świąt Wielkanocnych oczywiście, postanowiłam pierwszy raz upiec mazurka. Nie jest to mój ulubiony rodzaj ciasta, ale skusiły mnie piękne zdjęcia mazurków na różnych stronach, a po za tym, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Polewamy kopytka, lub dolewamy ją do garnka z kopytkami i wszystko mieszamy tak, żeby każda kluseczka pokryta była bułką. * Taką bułkę można zrobić samemu lub kupić gotową bezglutenową na przykład z Zobacz więcej