bezowe chmurki

chrupiące ciasteczka (u mnie resztki świątecznych korzennych pierniczków 8 utłuczonych migdałów PRZYGOTOWANIE Jabłka kroimy na pół wzdłuż, tak jak na zdjęciu. Drążymy środki, niezbyt głęboko. W misce Zobacz więcej
można dodać jeszcze trochę. dodać cynamon do smaku * jeśli wybieramy opcję z rodzynkami należy je dodać do ciepłych jabłek (Uwaga: Jeśli mus jabłkowy wyszedł bardzo kwaśny, można dosłodzić go Zobacz więcej
tego że przepyszna to pięknie się prezentuje. Warstwy sa równe, a chmurka bezowa dodaje uroku. Zapraszam na wypróbowanie! :) TARTA CYTRYNOWA spód: 200 g mąki szennej 125 g zimnego masła 25 g cukru Zobacz więcej
mojprzepisna.pl | Sernik jagodowy z bezową chmurką Wszyscy pieką serniki jagodowe, więc upiekłam i ja. Dla mnie jagody są troszkę kwaśne dlatego świetnie komponują się ze słodką, słodziutką warstwą Zobacz więcej
razem na słodko :). Tarta cytrynowa pod bezową chmurką (forma o średnicy ok. 20 cm) Ciasto: Krem cytrynowy: 5 żółtek sok z 2 cytryn skórka z 1 cytryny 100 g masła 100 g cukru pudru 1 czubata łyżka Zobacz więcej
z bezową chmurką Składniki: Spód: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 85 g masła zimnego 1 łyżka śmietany 18% 1 duże żółtko skórka otarta z połowy cytryny Wierzch: 2 białka szczypta Zobacz więcej
. Składniki na ciasto: 250 g mąki 200 g masła lub margaryny 50 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka (białka zostawiamy do bezy) Bezowa chmurka: 4 białka 200 g cukru 3 łyżeczki mąki Zobacz więcej
Przyszła pora na kolejny przepis, tym razem będzie to tarta z musem czekoladowym pokryta bezową chmurką. Mi osobiście bardzo smakuje to połączenie, jednak nie można przesadzić z cukrem, gdyż będzie za Zobacz więcej
1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki brązowego cukru masa bezowa: 1 białko (jeżeli mamy białka możemy użyć nawet 2-3 białek i pominąć żółtko, ja wykorzystałam je żeby zabezpieczyło ciasto przed namoczeniem, Zobacz więcej
Rozpoczął się właśnie sezon na rabarbar, który jest wdzięcznym dodatkiem do ciast, deserów czy na pyszny kompot. Jak tylko pierwszy raz zobaczyłam go na sklepowej półce od razu wiedziałam,co pysznego Zobacz więcej
Jedno konto. Wszystkie usługi Google. Zaloguj się, by przejść do Bloggera Utwórz konto Jedno konto pozwala korzystać ze wszystkich usług Google Zobacz więcej
Ta maleńka rolada, jest delikatna jak chmurka, nie jestza słodka,dziękidodatkowi w postaci owoców o kwaskowatej nucie. Bezy kojarzyły mi się z długim oczekiwaniem i suszeniem w piekarniku, a tu taka Zobacz więcej
Ciasto z przepisu od mojej Mamci, która dostała go od swojej Mamy :). Jest pyszne, wilgotne, umiarkowanie słodkie. Tym razem jabłka są z własnego ogródka :) Papierówki - smak dzieciństwa :) Uwielbiam Zobacz więcej
Czereśnie nadal rządzą w mojej kuchni. Dziś zapraszam na tartę z czereśniami ukrytymi pod chrupiącą bezą. Tym razem użyłam czerwonych czereśni, które po upieczeniu bardzo przypominają mi wiśnie i Zobacz więcej
Dla ukochanej, najpiękniejszej i najcudowniejszej mamulki | szuszugotuje Nawigacja Treść Stopka szuszugotujeNo to tak by moglo być……….:) Kategorie Wybierz kategorię Babeczki czekoladowe Babeczki z Zobacz więcej
nagrzanego do temperatury 180'C, w tej temperaturze piec 5 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 150'C i piec przez 1,5 godziny. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić i najlepiej beze w Zobacz więcej
To moja pierwsza beza, więc może nie do końca wygląda tak jak powinna, ale wyszła chrupka, więc... to chyba dobrze? :) Jaglane naleśniki ze złotym lnem nadziane borówkową ricottą zapieczone z malinami Zobacz więcej
. Ubijać, zwiększając obroty miksera do otrzymania sztywnej piany. Dodawać cukier stopniowo po jednej łyżce aż do wyczerpania cukru. Pod sam koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Formę o wymiarach Zobacz więcej
Dziś kolejna porcja słodkości z truskawkami. Sezon na nie jest krótki, więc trzeba go wykorzystać jak najlepiej. Upiekłam pyszne ciasto, które najlepiej smakuje jeszcze letnie. Rozwiń i Zobacz więcej
powinien się lekko podpiec, a nie upiec całkowicie. Gdy jest już lekko złoty wykładamy na niego powidła, agrest i ponownie podpiekamy przez około 10 minut, żeby agrest lekko zmiękł. W tym czasie Zobacz więcej