bezy

Monika A.
Monika A. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
U Moniki - bez glutenu
Bezy

Bezy 34

Bezy idealne, kruche na zewnątrz, lekko ciągnące w środku: 3 białka 1 szklanka drobnego cukru Białka wymieszać przez chwilę na niezbyt szybkich obrotach miksera, zwiększyć obroty i dodawać po łyżce Zobacz więcej
Jagoda
Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magia w kuchni
Bezy

Bezy 103

Smaczne chrupiące bezy, chrupiące lekko ciągnące w środku – ale jeżeli wydłużycie czas pieczenia to będą całkiem suche. Ja jednak osobiście wolę lekko ciągnące bo takich w sklepie to nie kupicie . Zobacz więcej
nefertari
nefertari Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sztucznych rzęs mimowolny chrzęst
bezy

bezy 43

Zdarza się, że zostają mi białka; czy to z obiadu, czy po ugniataniu kruchego ciasta czy kręceniu kogla-mogla... Pierwszym pomysłem na wykorzystanie zawsze były bezy; gdy byłam dzieckiem, moja babcia Zobacz więcej
aguniakas
aguniakas Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Agusiowe smakołyki
Bezy.

Bezy. 80

Prosty sposób na wykorzystanie białek. Delikatne i rozpływające się w ustach bezy. Składniki: 5 białek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Wykonanie: Białka ubić ze Zobacz więcej
agnieszka1990
agnieszka1990 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie - moja pasja.
Bezy.

Bezy. 90

Składniki: -8 białek z jajek -2 i 1/3 szklanki cukru -1 łyżka soku z cytryny -1 łyżka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Białka wrzucamy do szklanej lub metalowej miski i zaczynamy ubijanie. Gdy Zobacz więcej
Przepisy Online
Przepisy Online Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Online
Bezy

Bezy 265

Zrobienie bez jest świetnym sposobem na wykorzystanie białek, które pozostały z innych wypieków, np. pączków czy faworków. Na bezy możemy użyć świeżych lub mrożonych białek. Czytaj dalej » Zobacz więcej
mysweetalife
mysweetalife Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mysweetalife
Bezy

Bezy 28

Bezy Znane chyba wszystkim, a jednocześnie idealny sposób na wykorzystanie białek, które pozostają nam po przygotowywaniu np. kruchych ciast. Dwa składniki wystarczą, by przygotować te pyszne słodkie Zobacz więcej
agnieszkadusza
agnieszkadusza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
du...kan
Bezy

Bezy 8

Składniki: 4 duże białka - najlepiej w temperaturze pokojowej szczypta soli 240 g cukru - najlepiej drobnego Przygotowanie: Białka umieścić w misie miksera i rozpocząć ubijanie. Po lekkim spienieniu Zobacz więcej
wspaniałe torty
wspaniałe torty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wspaniałe torty
BEZA

BEZA 1034

Wspaniały torcik bezowy z kremem pomarańczowym, delikatnie udekorowany gorzką czekoladą. Czasem zostają nam białka, z którymi nie wiadomo co zrobić. Jeśli nie mamy czasu i chęci na robienie bezy od Zobacz więcej
malutkada
malutkada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodkie przepisy
Bezy

Bezy 555

Anonimowy7 kwietnia 2012 12:03 Eleganckie te bezy siostra!Ala OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Kuchnia Doroty
Kuchnia Doroty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Doroty
BEZA

BEZA 472

Po prostu beza z bitą śmietaną i cudownie kwaskowymi owocami granatu. Elegancki, prosty i pyszny deser. Z podanej ilości wyszły mi dwa dość grube, 20 cm blaty. Jeden podałam następnego dnia po Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Bezy

Bezy 617

3 białka Pół szklanki cukru Białko ubić na sztywno,po trochu dodawać cukier cały czas kręcić, aż zrobi się gęsty krem. Blaszkę wyłożyć pergaminem , łyżką wykładać krem w odległości ok. 2,5cm Zobacz więcej
ilenia
ilenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piekarnik
Bezy

Bezy 469

Bezy robię od dawna, ale nigdy nie przywiązywałam wagi do ilości dodawanego cukru i robiłam to "na oko". Teraz, specjalnie dla potrzeb bloga, postanowiłam się raz zdyscyplinować i oto efekt. Przyjęłam Zobacz więcej
Cookbook
Cookbook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia pełna smaku
Beza

Beza 671

Bezy podobnie jak ciasto drożdżowe długo wydawały mi się bardzo trudne do zrobienia. Wręcz niemożliwe. Jednak jak to się zwykle okazuje strach ma wielkie oczy i od razu po pierwszym przygotowaniu Zobacz więcej
Elexis
Elexis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie z Elexis
Bezy

Bezy 397

W lodówce pustki, a mnie naszła ochota na coś słodkiego...od razu wiedziałam co zrobić - bezy :) Mój mąż za nimi nie przepada, ale mi przypominają smak dzieciństwa. Najlepsze bezy robi moja babcia, Zobacz więcej
cosdobrego
cosdobrego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coś dobrego
Bezy!!!

Bezy!!! 285

Wiem, można je kupić w każdej cukierni i większości sklepów spożywczych. Ale jak dziś usłyszałam - to inny wymiar bezy. i moim zdaniem od czasu do czasu warto wykorzystać białka i upiec te kruche, Zobacz więcej
MonikaMariolka
MonikaMariolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Monia Gotuje
Bezy

Bezy 430

A gdy zostaje mi dużo białek czyli tak zwane resztki to robię bezy. Choć nie przepadam za nimi bo są słodkie, ale nie marnuję jedzenia i robię właśnie je:). Przepis ten mam od mojego szwagra - a on z Zobacz więcej
BITEDELITE
BITEDELITE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BITEDELITE
Bezy

Bezy 425

Co zrobić gdy zostaną nam niewykorzystane białka jaj? Moja propozycja: bezy! Słodzone stewią zamiast cukru są prawie bezkaloryczną bogatą w białko słodką przekąską lub dodatkiem do deserów czy ciast. Zobacz więcej
Tastefully
Tastefully Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tasty Blog
Bezy

Bezy 274

dodano: 22 listopada 2012 15:38 Napisałam na początku przepisu, że 30 bez :-) autor Tastefully blog: tastefully.bloog.pl dodano: 22 listopada 2012 11:51 ma pytanko , ile mnie więcej wyszło ci tych bez Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anyżkowo
Bezy

Bezy 422

Bezy Składniki : 4 białka, szczypta soli, 250g cukru pudru. Przygotowanie : Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Piana musi być bardzo sztywna. Następnie partiami dodawać cukier puder, po jednej Zobacz więcej