bezy lorraine

Napisałam kiedyś do obcego użytkownika pewnej platformy internetowej, czy mogę wykorzystać w swoim projekcie zdjęcie jego autorstwa i...nigdy bym nie pomyślała, że taka techniczna zaczepka z mojej Zobacz więcej
To nie jest tarta dla tych, którzy liczą kalorie, ale znakomicie sprawdza się na imprezach, jako składnik szwedzkiego stołu. Zanim sama ją zrobiłam, także zresztą na imprezę, wielokrotnie zajadałam Zobacz więcej
Quiche Lorraine z cebulką i boczkiem – BettyGotuje Dołącz do mnie: Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zarejestruj się Dania główne Śniadania Zobacz więcej
anna.swiostek2
anna.swiostek2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepiśnie
Quiche lorraine z brokułami

Quiche lorraine z brokułami 16

Brzmi egzotycznie, być może komuś bardziejznana jest polska nazwa: placek lotaryński, a tak prostymi słowami jest to po prostu rodzaj tarty z nadzieniem z boczku, szynki, sera i jajek. Potrawa, jak Zobacz więcej
Jagoda
Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magia w kuchni
Bezy

Bezy 14

Smaczne chrupiące bezy, chrupiące lekko ciągnące w środku – ale jeżeli wydłużycie czas pieczenia to będą całkiem suche. Ja jednak osobiście wolę lekko ciągnące bo takich w sklepie to nie kupicie . Zobacz więcej
aguniakas
aguniakas Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Agusiowe smakołyki
Bezy.

Bezy. 25

Prosty sposób na wykorzystanie białek. Delikatne i rozpływające się w ustach bezy. Składniki: 5 białek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Wykonanie: Białka ubić ze Zobacz więcej
Fiolunka
Fiolunka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Happiness is homemade
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine 45

Thisis no secret that I love bacon……a lot of bacon actually, so this should not come as a surprise. I’m sharing with you today this delicious French classic, great combination of savoury shortcrust Zobacz więcej
Przepisy Online
Przepisy Online Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Online
Bezy

Bezy 237

Zrobienie bez jest świetnym sposobem na wykorzystanie białek, które pozostały z innych wypieków, np. pączków czy faworków. Na bezy możemy użyć świeżych lub mrożonych białek. Czytaj dalej » Zobacz więcej
Piyrszy rołz jołd1 żech takoł tarta we Lotaryngii (to je tyn regiōn zaroz przi Niymcach) i tak mi łōna2 zasmakowała, że musiołech sie jōm niyskorzi3 tyż narychtować4. Połra razy już żech z tōm tartōm Zobacz więcej
bartoldzik
bartoldzik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Facet Na Talerzu
Quiche lorraine

Quiche lorraine 243

Quiche lorraine, czyli placek lotaryński został wynaleziony podobno przez piekarza w Nancy. To sztandarowe danie Lotaryngii było początkowo robione z ciasta chlebowego, a nie kruchego, które obecnie Zobacz więcej
adamczapski
adamczapski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
łyżka-widelec-nożyczki
"Quiche Lorraine"

"Quiche Lorraine" 261

Po długich dniach deszczowych, dziś wyszło słońce. Aż dziw bierze, że kilka ciepłych promieni daje tyle radości.. hurraaa… Quiche – rodzaj wypieku w formie placka składającego się z kruchego ciasta i Zobacz więcej
prazonemigdaly
prazonemigdaly Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PrazoneMigdaly
Quiche lorraine

Quiche lorraine 311

Tarty czy quiche to danie dające wielkie pole do popisu. Podstawą jest kruche ciasto. Ważne, żeby nie było zbyt grube - wtedy zdominuje całą potrawę. Dodać możemy to co zalega w lodówce - kurczak, Zobacz więcej
gotujzw
gotujzw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine 156

Z klasyków kuchni francuskiej - kisz lotaryński. Dla ludzi prawdziwie kochających jedzenie bez liczenia kalorii i szukania zamienników dobrego. Chrupiąca rozkosz boczku w połączeniu z rozpływającą się Zobacz więcej
justka2712
justka2712 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mieszalnia smaków
Quiche lorraine

Quiche lorraine 187

Quiche lorraine czyli tarta z boczkiem i cebulą to klasyk wywodzący się z XVI- wiecznej Francji. Podobno był on przysmakiem księcia Lotaryngii- Karola III. I trudno nie podzielać zachwytu księcia- Zobacz więcej
agatacooking
agatacooking Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog o gotowaniu
Quiche lorraine

Quiche lorraine 168

Quiche lorraine to placek lotaryński, którego podstawą jest kruche ciasto wypełnione boczkiem, cebulą i masą jajeczno-śmietanową. Smakuje doskonale na ciepło jak i na zimno. Polecam na obiad lub Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine 181

Quiche Lorraine, czyli placek lotaryński to tradycyjna potrawa kuchni francuskiej, charakterystyczna głównie dla regionu Lotaryngii. Można podawać ją na ciepło lub jako zimną przekąskę. Podobnie jak Zobacz więcej
ZIOLKOWKUCHNI
ZIOLKOWKUCHNI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ZIÓŁKO W KUCHNI
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine 182

Bardzo lubię tarty ... zwłaszcza ciasto kruche jest moją słabością ... nieważne czy na słono czy na słodko :) Jako że gluten nie jest moim sprzymierzeńcem, przyrządzanie potraw mącznych zostało mocno Zobacz więcej
etat MAMA
etat MAMA Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Etat MAMA
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine 129

Quiche lorraine to nic innego jak tarta loratyńska, której podstawą jest kruche ciasto a środek wypełniany jest boczkiem, podsmażoną cebulą i zalewany masą jajeczno-śmietanową. Jest świetny zarówno na Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Quiche lorraine

Quiche lorraine 220

Uwielbiam wszelkiego rodzaju tarty i quiche, ktore stanowia swietna propozycje na lunch do zabrania do pracy/szkoly, lekki obiad, czy przystawke na impreze Ich ogromna zaleta jest to, ze swietnie Zobacz więcej
Harmonia smaku
Harmonia smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Harmoniasmaku
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine 172

Będąc dziś w domu rodzinnym postanowiłem zrobić dla mojego rodzeństwa quiche lorraine. Pierwszy raz quiche lorraine zobaczyłem w książce z kuchnią francuską i stwierdziłem, że muszę kiedyś zrobić tą Zobacz więcej