bezy przepis

malutkada
malutkada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie przepisy
Bezy

Bezy 526

5
{{headerMessage}}
Anonimowy7 kwietnia 2012 12:03 Eleganckie te bezy siostra!Ala OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
pamelka
pamelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eat ticket
Bezy

Bezy 275

0
{{headerMessage}}
e mail : krenc.paula@gmail.com Zastrzegam korzystania z moich zdjęć, bez mojej wiedzy. Proszę o podawanie źródła przepisu, jeśli umieszczacie mój przepis na swoim blogu. Zobacz więcej
Przepisy Online
Przepisy Online Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Online
Bezy

Bezy 203

5
{{headerMessage}}
Zrobienie bez jest świetnym sposobem na wykorzystanie białek, które pozostały z innych wypieków, np. pączków czy faworków. Na bezy możemy użyć świeżych lub mrożonych białek. Czytaj dalej » Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Bezy

Bezy 604

3
{{headerMessage}}
3 białka Pół szklanki cukru Białko ubić na sztywno,po trochu dodawać cukier cały czas kręcić, aż zrobi się gęsty krem. Blaszkę wyłożyć pergaminem , łyżką wykładać krem w odległości ok. 2,5cm Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Bezy

Bezy 408

16
{{headerMessage}}
Bezy Składniki : 4 białka, szczypta soli, 250g cukru pudru. Przygotowanie : Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Piana musi być bardzo sztywna. Następnie partiami dodawać cukier puder, po jednej Zobacz więcej
Smakiedyty
Smakiedyty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.smakiedyty.blogspot.ie
Bezy

Bezy 263

0
{{headerMessage}}
No i zostal nam deser Po wczorajszej napoleonce- kremowce zostalo mi bialko- Wiec na zamowienie mojej rodzinki zrobilam bezy Ubilam piane z 6 bialek , dodajac 250gr cukru pudru, lyzeczki maki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bezy przez ok. godzinę. Wyśmienicie smakują samodzielnie lub służą jako podkład do tortów bezowych. By uzyskać bezy kokosowe, wystarczy dodać ok. 5 dag wiórków kokosowych do ubitej piany z białek z Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Bezy

Bezy 159

1
{{headerMessage}}
3 białka pół szklanki cukru Białko ubić na sztywno, po trochu dodawać cukier, cały czas kręcić, aż zrobi się gęsty krem. Blaszkę wyłożyć pergaminem ,łyżką wykładać krem w odległości ok. 2,5cm Zobacz więcej
Bezy

Bezy 99

1
{{headerMessage}}
Licealistka, która ma wiele pasji i zainteresowań. Gotuje, piecze, maluje, uczy się gry na gitarze. Miłością do kuchni zarazili ją najprawdopodobniej rodzice i dziadkowie. Tata, którego krewetki Zobacz więcej
My Tasty Kitchen
My Tasty Kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MY TASTY KITCHEN
Bezy

Bezy 228

0
{{headerMessage}}
Często kupowałam bezy w sklepie, gdyż bardzo je lubię do czasu gdy odkryłam ten wspaniały przepis. Bezy są pyszne, kruche i zawsze wychodzą... Składniki: 4 białka szczypta soli 1 łyżeczka soku z Zobacz więcej
Trochę Słodyczy
Trochę Słodyczy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trochę Słodyczy
Bezy

Bezy 186

0
{{headerMessage}}
Przepis niby banalny, ale stwierdziłam, że i na moim blogu musi się znaleźć, bo my wszyscy bez wyjątku, kochamy bezy :) Na pewno Wam się przyda do innych wypieków. Składniki: 3 białka 180 g cukru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
temperaturę 100 stopni. Składniki: 4 białka 1 szklanka cukru 1/4 łyżeczki cream of tartar Wykonanie: - białka ubijamy z cream of tartar na sztywną pianę. - dodajemy stopniowo po łyżce cukru i ubijamy Zobacz więcej
MonikaMariolka
MonikaMariolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Monia Gotuje
Bezy

Bezy 417

3
{{headerMessage}}
A gdy zostaje mi dużo białek czyli tak zwane resztki to robię bezy. Choć nie przepadam za nimi bo są słodkie, ale nie marnuję jedzenia i robię właśnie je:). Przepis ten mam od mojego szwagra - a on z Zobacz więcej
wspaniałe torty
wspaniałe torty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wspaniałe torty
BEZA

BEZA 972

1
{{headerMessage}}
na bezę. Pamiętajcie, że beza chłonie wilgoć i wtedy mięknie, więc jeśli przełożymy ją bitą śmietaną -musimy zjeść go tego samego dnia, no mus - to mus ;-) Ten tort przełożyłyśmy bitą śmietaną z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę miksowałam masę. Bezy nakładałam na blaszkę z papierem do pieczenia za pomocą dwóch łyżeczek. Temperatura: 100 - 110 st. C. z termoobiegiem, czas: 20 - 40 min Czas Zobacz więcej
beata_bz
beata_bz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A może ciasteczko
Bezy, bezy, bezy...

Bezy, bezy, bezy... 157

0
{{headerMessage}}
, jak w przepisie (przepis stąd:http://www.mojewypieki.com/przepis/bezy), po czym piana zrobiła się płynna... >o< Co zrobić z płynną pianą bezową, która na pewno się rozleje po całej blaszce? Zobacz więcej
mychunia
mychunia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje małe hobby
Bezy

Bezy 122

0
{{headerMessage}}
Zostały mi białka z jajek i tym razem postanowiłam zrobić z nich bezy ;) Przepis znalazłam na stronie http://www.youtube.com/watch?v=4k5t0yfUyrU. Składniki: 150 ml białek (ok. 5 białek) 300 g cukru Zobacz więcej
alagosia
alagosia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne wariacje i inne inspiracje
Bezy

Bezy 160

0
{{headerMessage}}
Niby proste. Wiadome wszem i wobec. Co zrobić gdy zostaną nam białka?? Oczywiście bezy. Wiedzą to wszyscy. Ale jeśli kogoś wiedza na tym etapie się kończy to zachęcam po dalsze instrukcje poniżej :D Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżce cukru pudru i ubijamy około 2-3 minuty. Po każdej dodanej porcji cukru ubijamy 2-3 minuty składniki. Gdy całkowicie połączymy cukier z białkami dodajemy sok z cytryny - miksujemy.Gotową masę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżce cukru pudru i ubijamy około 2-3 minuty. Po każdej dodanej porcji cukru ubijamy 2-3 minuty składniki. Gdy całkowicie połączymy cukier z białkami dodajemy sok z cytryny - miksujemy.Gotową masę Zobacz więcej