biała masa plastyczna cukrowa

Lukier plastyczny powstaje z cukru pudru, glukozy i żelatyny. Używa się go do ozdabiania tortów. Za jego pomocą można stworzyć torty w stylu angielskim, np. takie jak tutaj. Masa jest bardzo Zobacz więcej
Biała masa cukrowa / lukier plastyczny / fondant Lukier plastyczny - rzecz którą bałam się zrobić . Ale nadarzył się okazja (19 rocznica ślubu rodziców) no i proszę oto jest . Fondat . Wkrótce pojawi Zobacz więcej
Do zrobienia masy cukrowej przymierzałam się już od dłuższego czasu. W końcu zebrałam się w sobie i zagniotłam. Okazało się, że "nie taki diabeł straszny". Użyłam malaksera, co jeszcze bardziej Zobacz więcej
Na waszą prośbę podaję przepis na masę cukrową, z której robię ozdoby, figurki na torty. Masę można rozwałkować i przykryć cały tort. Wtedy pięknie wygląda (nie trzeba tak mocno wyrównywać kremy). Ja Zobacz więcej
Dzisiejszy tort zrobiłam na roczek koleżanki córki. Torcik dekorowany masą cukrową plastyczną. Figurki, drzewa i kokarda zostały zrobione 3 dni przed dekoracją tortu. Pierwszy raz miałam okazję zrobić Zobacz więcej
Do przygotowania tych babeczek potrzebować będziemy żółtą, białą i czarną masę cukrową (lukier plastyczny) oraz czarny flamaster do zdobienia. Z żółtej masy modelujemy kształt jajka, z bardzo cienko Zobacz więcej
Masę cukrową przeważnie kupuję białą w 5 kg wiaderkach bo dość sporo mi tego schodzi. Jak robiłam z początku to używałam tego przepisu: Zobacz więcej
Przepis na ciastka Ciastka dekorowałam lukrem zwykłym i masą cukrową. Pomocne będą również pisaki jadalne. Lukier Składniki: 10 łyżek cukru pudru 3-4 łyżki wody lub mleka barwniki spożywcze Wszystkie Zobacz więcej
został różową masą plastyczną, na której umieściliśmy cukrowe dekoracje z bocianem. Różowy Torcik z stylu angielskim Na trzy-poziomowej paterze rozstawiliśmy klasyczne cupcakes - świeżo upieczone Zobacz więcej
przepisu na kremy do ptysiów precelki - przekrojone na pół masa cukrowa biała i czarna - do kupienia w sklepach cukierniczych masa cukrowa czerwona lub wiśnie kandyzowane lub czerwone cukierki Zobacz więcej
Biała masa do dekoracji tortów W tym poście podaję przepis na masę cukrową idealna do zdobienia tortów. Masa jest śnieżnobiała , plastyczna ,bez dziwnych i nie znanych składników. Idealna do domowego Zobacz więcej
W czwartek Nikoś skończył 4 latka. Z tej okazji jutro odbędzie się imprezka, na którą Nikoś zażyczył sobie tort z Angry Birds. Mama niewiele myśląc popędziła po masę plastyczną i zaczęłam wczoraj Zobacz więcej
Wczoraj pokazywałam Wam mój smerfastyczny tort, dzisiaj mam dla Was przepis na masę plastyczną z pianek marshmallows (u nas popularne jojo) w kolorze turkusowo-błękitnym. Wykonanie masy jest bardzo Zobacz więcej
wykorzystałam metalową foremkę na babeczkę (dzięki temu postacie są trochę „włochate”), reszta detali, jak oczy, buzie czy ciasteczko Potwora to szklanka, kieliszek i okrągła tylka do szprycy. Masę Zobacz więcej
masę cukrową Czekoladę wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby trochę zmiękła. Odrywamy mały kawałek i formujemy kulkę – mniej więcej połowę mniejszą od pająka, jakiego chcemy zrobić. Nie musi być Zobacz więcej
Niezależnie od tego czy wczoraj świętowowaliśmy Nasze uczucia czy dzisiaj szczycimy się swoją niezależnością każdy od czasu do czasu lubi sięgnąć po małe conieco. Dlatego zapraszam na: Zakochane Zobacz więcej
Trufle z białej czekolady są bardzo słodkie, ale dzięki odrobinie brandy słodycz ta zostaje nieco przełamana, a czekoladki nabierają niepowtarzalnego charakteru. Do obtoczenia użyłam wiórków Zobacz więcej
paula.20.06
paula.20.06 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynamonowy Pył
Masa Cukrowa

Masa Cukrowa 500

0
« Pizza z szynką i serem Masa Cukrowa Biała Masa Cukrowa LUKIER PLASTYCZNY Wszystkie ozdoby i pokrycia moich Tortów wykonane są z masy cukrowej tzw . Lukru Plastycznego . A oto jak zrobić taki Zobacz więcej
Lukrem Plastycznym możemy ozdobić Torty, babeczki, ciastka... możliwości jest sporo. Można kupić gotowy w każdym kolorze. Lub zrobić go samemu. Dzisiaj pokażę wam jak zrobić taką " masę cukrową " ze Zobacz więcej
. Miksujemy z miękkim masłem i resztą składników, aż do uzyskania kremowej „białejmasy. Może to trochę potrwać, ale jak nie utrzemy dobrze kremu, to będzie nadal smakował jak masło. Krem maślany Zobacz więcej