biegacz na diecie

{{headerMessage}}
Uwaga, uwaga! Kuchnia Biegacza razem z Fundacją OnkoCafe – Razem Lepiej www.onkocafe.pl zaprasza jutro na pierwszy wykład z cyklu „Dieta kontra rak – Twój nowy styl życia”. Szpital Magodent Warszawa, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Namiastka lata w środku zimy, a co! Korzystanie z domowych grilli elektrycznych (lub patelni grillowej)to super pomysł, szczególnie gdy za oknem temperatury sięgają -15 stopni. Przypominają nieco Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedziesz na wakacje, zamawiasz cieniutkie, niemal rozpływające się w ustach naleśniki zwane crepes’ami i zastanawiasz się co w nich jest u licha takiego, czego brakuje Twoim, wiecznie nieidealnym. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bruschetta to jedna z najbardziej znanych i lubianychwłoskich przekąsek. Jej podstawą jest chrupiące, najczęściej grillowane i jeszcze ciepłepieczywo, natarte czosnkiem, polane sporą ilością oliwy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny raz zrobiłam ten sam błąd –poszłam na zakupy z pustym brzuchem. Wjednej chwili w koszyku wylądowały produkty, które jak się potem okazało były już w domu, między innymi cztery opakowania kaszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Większość z nas chce być fit,co wcale nie oznacza, że wszystko co jemy, zawsze musi być fit.Ta teoria baaaaaaaardzo mi się podoba i dlatego też od czasu do czasui my pozwalamy sobie na nieco cięższe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszą dynię w tym roku kupiłam dobry miesiąc temu. W międzyczasie zmajstrowałam już zedwa kremyze sprawdzonego przepisu, puree do obiadu, muffinkio które dopominały się dzieciaki, a wczoraj z racji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie grecka, nie nicejska a jednak smaczna, zdrowa, syta i pożywna. Jakby tego było mało, szybka w przygotowaniu, o ile ma się wcześniej przygotowane mięso drobiowe. Nie tłuste, nie smażone a pieczone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka ziemniaków, piękny zielony por, kawałek pachnącego selera, szczypta aromatycznych przypraw inieco mleczka kokosowego. Tyle właśnie trzeba, by zrobić smaczną, rozgrzewającą kremową zupę w wersji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Spotkania w gronie znajomych,miłośników dobrego jedzeniato zawsze doskonała okazja do tego, by pójść do miejsca, w którym nie było się wcześniej i zjeść dania, których wcześniej się nie znało. Tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po makaron zazwyczaj sięgam wtedy, gdy w brzuchu kiszki grają mi marsza a ja albo nie mam czasu, albo po prostu ochoty na to, by pół dnia tańczyć przy garach.Tak jak dzisiaj… Makaron = wybawienie! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bataty czyli słodkie ziemniaki lub jak kto woli, wilce ziemniaczane odkryłam jakieś dwa lata temu, gdy przeszłam na dietę semiwegetariańską. Oczywiście słodkie ziemniaki w Polsce znanebyły znacznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka dni temumiałam przyjemność gościćw „Domu Polskim” – jednej ze znanych warszawskich restauracji. Wśród dań, które tego wieczoru nam zaserwowano, jedno szczególnie przypadło mi do gustu – krem z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Coraz więcej osób decyduje się na odstawienie produktów mlecznych, w tym mleka krowiego, zastępującje roślinnym.Powodów może być sporo, od nietolerancji laktozy po względy smakowe i modę. Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Absolutnie wyjątkowy, absolutnie nietuzinkowy i nieziemsko smaczny deser – idealny dla wyjątkowej osoby… składniki: 1 łyżka masła (82%) 1 mango 1 banan 1/2 świeżego ananasa (lub z puszki) 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dużo warzyw, aromatyczne przyprawy i szybko przygotowywane potrawy – tak w jednym zdaniu mogłabym określić kuchnię azjatycką. Do tego ryż, kolejna porcja warzyw, jedzenie pałeczkami i obowiązkowo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sałatka z tuńczykiem, bobem, pomidorami, cebulą, do tego domowysos winegretto sprawdzony przepis na szybkie, zdrowe fit zarównośniadanie, lunch jak i kolację. sałatka z tuńczykiem: rukola bób Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szumlazurowego oceanu, złoty, parzący w stopy piasek, błękitne niebo,rozłożony między palmami hamak… skojarzenie? Bounty, a jakże by inaczej, w końcu to smak raju No cóż, poooobudka! Za oknem ani Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Żeby zjeść dobrą chałwę, wcale nie trzeba lecieć do Turcji czy Tunezji. Nie trzeba też iść do sklepu po gotowy produkt Smaczną chałwę, pozbawioną sztucznych dodatków, ulepszaczy,wszelakich syropów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka ziemniaków, resztki zamrożonej fasolki, kawałek rozpoczętej mozzarelli i parę miękkich już pomidorków koktajlowych. Do tego przyjemny, aromatyczny sos na bazie mleka kokosowego. Tyle właśnie Zobacz więcej