bigos myśliwski z dziczyzny

Bigos gotowany na winie i dodatkiem dziczyzny jest wspaniałą kompozycją smakową, składającą się z rozmaitych mięs, kapusty oraz wyśmienitych dodatków. Jest to bogaty bigos myśliwski, z dużą Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Bigos myśliwski

Bigos myśliwski 230

1
Bigos myśliwski Składniki : 1/2 główki białej kapusty, 400g kapusty kiszonej, 1 cebula, 400g dziczyzny, swojska wędzona kiełbasa, 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, liść laurowy, ziele Zobacz więcej
później przy gotowaniu bigosu (swoją droga odmian bigosu też jest wiele i pyszny jest zarówno ten oszczędny gotowany na wędzonych żeberkach, okrawkach mięs i suszonych grzybach jak i ten na bogato Zobacz więcej
Bigos... To jedna z najstarszych i najbardziej tradycyjnych polskich potraw, którą każdy robi inaczej. Poza sztandarowymi składnikami jakimi są mięso i kapusta inne składniki, oraz ich proporcje nie Zobacz więcej
Od dawna mieliśmy smak na bigos, a pojawienie się dziczyzny w sklepach zmobilizowało nas do kupienia wszystkich niezbędnych składników i przygotowania bigosu myśliwskiego. Mięso z dzika i jelenia Zobacz więcej
Bardzo lubię bigos z grzybami i nie znam nikogo, kto w takiej wersji by mu się oparł. W zasadzie to zimą bigos musi zawierać suszone grzyby, a nie pieczarki, jak niektórym czasem przychodzi do głowy Zobacz więcej
nikol
nikol Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nikol od Kuchni
Bigos

Bigos 455

0
z dziczyzny lub myśliwskiej 250 g wędzonego boczku 4 cebule 250 ml czerwonego wina 500 g kwaśnych jabłek sól, świeżo mielony pieprz; do smaku olej; do smażenia Saszetka przypraw: 4 liście laurowe 20 Zobacz więcej
W moim domu nie przygotowuje się bigosu na Święta Bożego Narodzenia, choć wiem, że w wieluinnych rodzinach jest to tradycją. My z reguły przyrządzamy go na Sylwestra i Nowy Rok. Dziś przedstawiam Wam Zobacz więcej
Justek
Justek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Wymysły
Bigos staropolski

Bigos staropolski 453

0
Nie mogę nigdzie dostać podrobów z dziczyzny ani mięsa, a marzył mi się typowy bigos myśliwski z dziczyzną. Z dostępnych mięs, wędlin i przypraw uzyskałam smak, który przypomina typowy, staropolski Zobacz więcej
naszych świątecznych stołach! Bigos Świąteczny po myśliwsku Składniki: 2 kg kiszonej kapusty 1 kg różnego rodzaju mięs- wołowiny, wieprzowiny, dziczyzny) 0,5 kg kiełbasy jałowcowej 100 gram wędzonego Zobacz więcej
Sałatki Surówki Torty Wieprzowina Zupy Popularne posty SAŁATKA Z TORTELLINI CHIŃSKIE CIASTKA Z WRÓŻBĄ NALEWKA Z ARONII ŻURAWINÓWKA SAŁATKA ŚLEDZIOWA "SZUBA" BIGOS MYŚLIWSKI SAŁATKA Z PORÓW, Z Zobacz więcej
BIGOS Wśród wszystkich potraw uznanych za typowo polskie, bigos zajmuje miejsce honorowe. Nawet przed czerwonym barszczem z uszkami i zrazami z kaszą gryczaną. Żadna inna potrawa nie może się Zobacz więcej
aaasikkk
aaasikkk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grunt to przepis!
Kuchnia polska 007

Kuchnia polska 007 47

0
ale słodziak. - "Cześć, jestem z Wadowic." - zatrzepotała rzęsami. - "Miło mi Cię poznać piękna" -odpowiedział zadowolony Bond Źródło: kulinarni.tvn.pl 6). Bigos myśliwski z dziczyzny Znowu... Mięso Zobacz więcej
Anyż - w kuchni ma zastosowanie jako dodatek do gotowania jarzyn np. do czerwonej kapusty, marchewki, szpinaku, buraków. Nawet niewielka dawka anyżu może znacząco urozmaicić smak potraw z dziczyzny i Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stoliczku, nakryj się!
Bigos

Bigos 512

0
Więc bigos. Gotuję bigos przy dobrych wiatrach raz do roku i nie uznaję drogi na skróty. Jeśli kogoś odrzucają przepisy zawierające więcej niż 5 składników, proszę przewinąć, na dole są zdjęcia ;) - w Zobacz więcej
kilogramów suszonych grzybów i 120 kilogramów białej kiełbasy. Wystarczyło to na przeszło 2000 porcji! Zupę rozdawano całe popołudnie, a wydawało się, że wielki gar, pod którym buzował ogień, nie ma Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Bigos

Bigos 1130

1
Nie ma bigosu ekspresowego, tak jak nie można ugotować prawdziwego rosołu na skrzydełkach - i to w pół godziny. Procedury nie przyspieszy szybkowar. Gotowanie bigosu to rytuał. Zima to dla niego Zobacz więcej
Pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia. Obiad. Prawdziwy, pachnący bigos i świeży pszenny chleb. Nie wiem jak Wy, ale ja już nie potrzebuję niczego więcej. Bigos gotujemy przez 2-3 dni pod rząd, ale Zobacz więcej
Skąd się u mnie wzięliście we wrześniu i październiku? | Agata gotuje Agata gotuje czyli kobieta wszechjedząca Search for: Szukaj Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Strona główna Zobacz więcej
Ekspresłówka #3 Grzeczność | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej