bigos myśliwski z dziczyzny

{{headerMessage}}
Bigos gotowany na winie i dodatkiem dziczyzny jest wspaniałą kompozycją smakową, składającą się z rozmaitych mięs, kapusty oraz wyśmienitych dodatków. Jest to bogaty bigos myśliwski, z dużą Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Bigos myśliwski

Bigos myśliwski 479

1
{{headerMessage}}
Bigos myśliwski Składniki : 1/2 główki białej kapusty, 400g kapusty kiszonej, 1 cebula, 400g dziczyzny, swojska wędzona kiełbasa, 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, liść laurowy, ziele Zobacz więcej
{{headerMessage}}
później przy gotowaniu bigosu (swoją droga odmian bigosu też jest wiele i pyszny jest zarówno ten oszczędny gotowany na wędzonych żeberkach, okrawkach mięs i suszonych grzybach jak i ten na bogato Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Był pyszny. Spróbujecie? Bigos myśliwski (porcja dla 10-12 osób) 2kg kiszonej kapusty 1 kg białej kapusty 1,5kg różnych gatunków mięs (u mnie szynka i boczek z dzika, łopatka i karczek wieprzowy, Zobacz więcej
niecodziennikpary
niecodziennikpary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niecodziennikpary
Bigos myśliwski

Bigos myśliwski 427

3
{{headerMessage}}
Od dawna mieliśmy smak na bigos, a pojawienie się dziczyzny w sklepach zmobilizowało nas do kupienia wszystkich niezbędnych składników i przygotowania bigosu myśliwskiego. Mięso z dzika i jelenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię bigos z grzybami i nie znam nikogo, kto w takiej wersji by mu się oparł. W zasadzie to zimą bigos musi zawierać suszone grzyby, a nie pieczarki, jak niektórym czasem przychodzi do głowy Zobacz więcej
nikol
nikol Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nikol od Kuchni
Bigos

Bigos 587

0
{{headerMessage}}
z dziczyzny lub myśliwskiej 250 g wędzonego boczku 4 cebule 250 ml czerwonego wina 500 g kwaśnych jabłek sól, świeżo mielony pieprz; do smaku olej; do smażenia Saszetka przypraw: 4 liście laurowe 20 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niezapomniany smak i aromat. Dlatego jeśli macie do niej dostęp, polecam wrzucić do bigosu choć kawałeczek. Zdecydowanie jest to najlepszy bigos, jaki jadłam w życiu i szczerze go polecam :) Zobacz więcej
Justek
Justek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Wymysły
Bigos staropolski

Bigos staropolski 520

0
{{headerMessage}}
Nie mogę nigdzie dostać podrobów z dziczyzny ani mięsa, a marzył mi się typowy bigos myśliwski z dziczyzną. Z dostępnych mięs, wędlin i przypraw uzyskałam smak, który przypomina typowy, staropolski Zobacz więcej
{{headerMessage}}
naszych świątecznych stołach! Bigos Świąteczny po myśliwsku Składniki: 2 kg kiszonej kapusty 1 kg różnego rodzaju mięs- wołowiny, wieprzowiny, dziczyzny) 0,5 kg kiełbasy jałowcowej 100 gram wędzonego Zobacz więcej
martapan
martapan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kazdemu smacznego...
MAKARON Z BIAŁYM SEREM

MAKARON Z BIAŁYM SEREM 184

0
{{headerMessage}}
Sałatki Surówki Torty Wieprzowina Zupy Popularne posty SAŁATKA Z TORTELLINI CHIŃSKIE CIASTKA Z WRÓŻBĄ NALEWKA Z ARONII ŻURAWINÓWKA SAŁATKA ŚLEDZIOWA "SZUBA" BIGOS MYŚLIWSKI SAŁATKA Z PORÓW, Z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
''. A już każde polowanie musiało się zakończyć bigosem grzanym w kociołkach na ognisku. Robiło się bigos z kapusty kiszonej albo z kapusty słodkiej na kwasie buraczanym, lub z obu rodzajów, duszonych Zobacz więcej
aaasikkk
aaasikkk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grunt to przepis!
Kuchnia polska 007

Kuchnia polska 007 53

0
{{headerMessage}}
ale słodziak. - "Cześć, jestem z Wadowic." - zatrzepotała rzęsami. - "Miło mi Cię poznać piękna" -odpowiedział zadowolony Bond Źródło: kulinarni.tvn.pl 6). Bigos myśliwski z dziczyzny Znowu... Mięso Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Anyż - w kuchni ma zastosowanie jako dodatek do gotowania jarzyn np. do czerwonej kapusty, marchewki, szpinaku, buraków. Nawet niewielka dawka anyżu może znacząco urozmaicić smak potraw z dziczyzny i Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stoliczku, nakryj się!
Bigos

Bigos 545

0
{{headerMessage}}
Więc bigos. Gotuję bigos przy dobrych wiatrach raz do roku i nie uznaję drogi na skróty. Jeśli kogoś odrzucają przepisy zawierające więcej niż 5 składników, proszę przewinąć, na dole są zdjęcia ;) - w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kilogramów suszonych grzybów i 120 kilogramów białej kiełbasy. Wystarczyło to na przeszło 2000 porcji! Zupę rozdawano całe popołudnie, a wydawało się, że wielki gar, pod którym buzował ogień, nie ma Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Bigos

Bigos 1183

1
{{headerMessage}}
Nie ma bigosu ekspresowego, tak jak nie można ugotować prawdziwego rosołu na skrzydełkach - i to w pół godziny. Procedury nie przyspieszy szybkowar. Gotowanie bigosu to rytuał. Zima to dla niego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia. Obiad. Prawdziwy, pachnący bigos i świeży pszenny chleb. Nie wiem jak Wy, ale ja już nie potrzebuję niczego więcej. Bigos gotujemy przez 2-3 dni pod rząd, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
agata do czego – trudne pytanie 13. zakwas z bóraów – lepiej nie skomentuję 14. jak się zrobił w occie jabłkowym taki kożuch czy można go spożywać - niekoniecznie, ale jeśli już, to spożywać z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ekspresłówka #3 Grzeczność | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej