bigos okrasy

Nie, oj nie będę Stała przy garach przed Świętami On już jest z nami:) Składniki: • 100 g wytopionych skwarek ze słoniny ze smalcem (dałam więcej ok 300 g z uwagi, że dodałam również do samego bigosu) Zobacz więcej
no i bez słoninki . Smalec można wykorzystać do przygotowania rożnych potraw , zasmażanej kapusty , bigosu , okrasy np do pierogów, kluseczek . Pomysłów w zastosowaniu bardzo dużo. Mamy dwie wersje Zobacz więcej
jester0
jester0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopystką po garach
Szare kluski

Szare kluski 104

1
Smak dzieciństwa...szare kluchy. Kto nie lubi-ręka w górę....osobiście znam tylko jedną osobę -mojego Nassa:( Rozumiem-można nie lubić barszczu, bigosu, czerniny--ale szarych klusek??? SKŁADNIKI: 5-6 Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 33

0
rogalikach czy Burgerach wołowych. Na naszym stoisku były produkty najwyższej jakości które używaliśmy do robienia smakołyków. -chleb orkiszowy na zakwasie - Krem z dyni -Bigos z pyszną kiełbaską Zobacz więcej
octem jabłkowym jest krucha, traci zapach barani, żeberka wystarczy moczyć całą noc, większe mięsa jak kulka czy inne można do 2-3 dni co jakiś czas je obracając w trakcie moczenia = umyte porcje Zobacz więcej
i nadal należę do tej drugiej grupy. Głównym składnikiem jest kiszona kapusta, którą uwielbiam. Jest zdrowa i niskokaloryczna, dostarcza dużo witaminy C. A najważniejsze, że jest pyszna. Czasem po Zobacz więcej
z pewnością wywołają uśmiech na niejednej twarzy. Na zdjęciu powyżej widać moją propozycję podania kopytek-gwiazdek z makiem. Kluseczki zaserwowałam w towarzystwie świątecznej kapusty z grochem, z Zobacz więcej
ją w najprostszej postaci, czyli po prostu ugotowaną w wodzie i okraszoną masłem z bułką tartą (lub nawet w wersji fit bez okrasy, i tak jest pyszna <3). Ja jednak zobaczyłam różne cuda z kapusty Zobacz więcej
Roladki z bakłażana z mięsem mielonym Bakłażan faszerowany bułką tartą po włosku – Melanzane gratinate Bazyliowo-czosnkowy pstrąg gotowany na parze Cukinia okrągła faszerowana Sałatka z Zobacz więcej
kapusta wigilijna, bo goździki i suszone śliwki sprawiają, że pachnie Bożym Narodzeniem. Można go jeść po prostu z pieczywem, ale dobrze smakowałby również z kopytkami lub jako dodatek do obiadu Zobacz więcej
dage
dage Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w Słonecznym świecie...
Pierogowo

Pierogowo 126

0
- cudownie kwaśna. Zabawy przy nich było od groma ale warto było. A swoją drogą to nie wiem jak u innych ale u mnie w domu pierogi (tak jak i bigos) zawsze robiło się od wielkiego święta czyli Zobacz więcej
że niezadawno temu ona na pokazie garnków była, co to potem dwa dni po wiosce latała i wiszczała, że jak można za garnek żądać tyle mamony, że i traktor kupiłby. Używany to używany, ale zawsze. A tę Zobacz więcej
. Kapusta z grzybami zostały zawinięte, a nie zrolowane, co dla mnie nie jest najlepszym rozwiązaniem. W efekcie, ciasta z panierką możemy tutaj posmakować tylko przez chwilę, kiedy kroimy akurat Zobacz więcej
mistrzynią to ja nie jestem ;) nie wiem czy popisowe ale zawsze wychodzą mi ciasta i lody :) czyli to co jadłabym najchętniej :D a co jednak muszę ograniczać. Podobno Zobacz więcej
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich Zobacz więcej
czekoladowy, gorąca czekolada i polewa do ciast 4. Czy oglądasz programy kulinarne tak? Jakie? Czasem oglądam Nigelle Lawson, Ramseya. Ostatnio tez coraz częściej naszego polskiego Okrasę. 5. Zobacz więcej
(1) makaron(8) maliny(10) marchew(4) mirabelki(5) mięso(29) mniszek(1) muffinki(1) młoda kapusta(7) napoje(15) obiad(66) ogórki(6) orzechy(16) papryka(11) pasty do pieczywa(4) pasztety(1) pieczywo(9) Zobacz więcej
pocałunki:smakrolsy, Endżi, blog Five o'clock:piwne muffiny z preclami, Evenka, blog Arabeska dodatkowa:kluski śląskie Ewa, blog Koperkowa kuchnia:gofry z kaszą jaglaną, Ewa, blog Kraina tysiąca Zobacz więcej
za elegancję. Jestem pewien, że w kuchniach takiego na przykład Budapesztu dzieją się rzeczy piękne, ważkie i rozkoszne, ale, kurde, próba stołowania się na prowincji kończyła się nieodmiennie tak Zobacz więcej