bigos okrasy

Nie, oj nie będę Stała przy garach przed Świętami On już jest z nami:) Składniki: • 100 g wytopionych skwarek ze słoniny ze smalcem (dałam więcej ok 300 g z uwagi, że dodałam również do samego bigosu) Zobacz więcej
no i bez słoninki . Smalec można wykorzystać do przygotowania rożnych potraw , zasmażanej kapusty , bigosu , okrasy np do pierogów, kluseczek . Pomysłów w zastosowaniu bardzo dużo. Mamy dwie wersje Zobacz więcej
jester0
jester0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopystką po garach
Szare kluski

Szare kluski 81

1
Smak dzieciństwa...szare kluchy. Kto nie lubi-ręka w górę....osobiście znam tylko jedną osobę -mojego Nassa:( Rozumiem-można nie lubić barszczu, bigosu, czerniny--ale szarych klusek??? SKŁADNIKI: 5-6 Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 27

0
rogalikach czy Burgerach wołowych. Na naszym stoisku były produkty najwyższej jakości które używaliśmy do robienia smakołyków. -chleb orkiszowy na zakwasie - Krem z dyni -Bigos z pyszną kiełbaską Zobacz więcej
zimną wodą i ręcznikiem papierowym osuszyć w garnku szybkowara stopić gęsi tłuszcz i obsmażyć żeberka na rumiano z każdej strony, nadmiar tłuszczu odlać, można później wykorzystać do okrasy, bigosu, Zobacz więcej
i nadal należę do tej drugiej grupy. Głównym składnikiem jest kiszona kapusta, którą uwielbiam. Jest zdrowa i niskokaloryczna, dostarcza dużo witaminy C. A najważniejsze, że jest pyszna. Czasem po Zobacz więcej
z pewnością wywołają uśmiech na niejednej twarzy. Na zdjęciu powyżej widać moją propozycję podania kopytek-gwiazdek z makiem. Kluseczki zaserwowałam w towarzystwie świątecznej kapusty z grochem, z Zobacz więcej
ją w najprostszej postaci, czyli po prostu ugotowaną w wodzie i okraszoną masłem z bułką tartą (lub nawet w wersji fit bez okrasy, i tak jest pyszna <3). Ja jednak zobaczyłam różne cuda z kapusty Zobacz więcej
z batatów Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej Duszone warzywa z fasolą – jednogarnkowe danie wegańskie Bigos z bakłażana Sałatka z surowego brokuła Pieczarki duszone w pomidorach Zobacz więcej
Oglądałam ostatnio odcinek Master Chef, w którym uczestnicy odgadywali składniki bigosu i naszła mnie ogromna chęć na kapuchę z grzybami. Z wiadomych względów mój bigosik nie zawiera kiełbasy Zobacz więcej
dage
dage Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w Słonecznym świecie...
Pierogowo

Pierogowo 123

0
- cudownie kwaśna. Zabawy przy nich było od groma ale warto było. A swoją drogą to nie wiem jak u innych ale u mnie w domu pierogi (tak jak i bigos) zawsze robiło się od wielkiego święta czyli Zobacz więcej
że niezadawno temu ona na pokazie garnków była, co to potem dwa dni po wiosce latała i wiszczała, że jak można za garnek żądać tyle mamony, że i traktor kupiłby. Używany to używany, ale zawsze. A tę Zobacz więcej
. Kapusta z grzybami zostały zawinięte, a nie zrolowane, co dla mnie nie jest najlepszym rozwiązaniem. W efekcie, ciasta z panierką możemy tutaj posmakować tylko przez chwilę, kiedy kroimy akurat Zobacz więcej
mistrzynią to ja nie jestem ;) nie wiem czy popisowe ale zawsze wychodzą mi ciasta i lody :) czyli to co jadłabym najchętniej :D a co jednak muszę ograniczać. Podobno Zobacz więcej
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie 377

0
popularnych – z kapustą i grzybami. Składniki: Ciasto: 1 kg mąki, 1 łyżeczka soli, 2 szklanki gorącej wody Farsz: 500g sera białego tłustego, 500g ziemniaków, 1 cebula, 2 łyżki masła, 2 łyżeczki Zobacz więcej
czekoladowy, gorąca czekolada i polewa do ciast 4. Czy oglądasz programy kulinarne tak? Jakie? Czasem oglądam Nigelle Lawson, Ramseya. Ostatnio tez coraz częściej naszego polskiego Okrasę. 5. Zobacz więcej
miękkiego masła szczypta soli Farsz: 500gmięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2białe cebule ząbekczosnku oliwado smażenia sól,czarny pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka, cynamon Zobacz więcej
w apetycie:chałka ziołowo-pomidorowa,wieniec gryczano-serowy, Beata, blog Anioły w kuchni:chleb pszenny,bigos wegetariański,bułeczki ze szpinakiem, Beata, blog Cuda i smaki regionu:smakowita Zobacz więcej
za elegancję. Jestem pewien, że w kuchniach takiego na przykład Budapesztu dzieją się rzeczy piękne, ważkie i rozkoszne, ale, kurde, próba stołowania się na prowincji kończyła się nieodmiennie tak Zobacz więcej