bigos w garnku rzymskim

ewuska2016
ewuska2016 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To be
Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty 23

1
pęczka koperku ok. 200 g pieczarek 1 cebula 1/2 puszki krojonych pomidorów 1 łyżeczka przyprawy do bigosu sól i pieprz szczypta kminu rzymskiego szczypta chili 1 szklanka wody Do garnka wrzucam Zobacz więcej
Sis Fit
Sis Fit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siostry Fit
Chili Con Carne

Chili Con Carne 115

2
chili) łyżeczka kminu rzymskiego łyżeczka cynamonu 2 łyżki oliwy Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Obie fasole odcedzić z zalewy na sicie i przepłukać. Papryki pokroić w Zobacz więcej
andzia-35
andzia-35 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszne jedzonko
Chili con carne

Chili con carne 269

0
czekolady 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów 1 kostka bulionu wołowego + 300 ml wrzątku słodka papryka, pieprz, oregano, kmin rzymski, odrobina soli ponadto: ryż do podania z chili con Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Leczo z cukini

Leczo z cukini 347

1
Równie dobrze mogłabym nazwać tę potrawę ragout, bigos, potrawka czy gulasz z cukini i nadal nie byłabym pewna poprawności użytej nazwy. Jak zwał, tak zwał, najważniejszy jest smak potrawy, czyli to Zobacz więcej
szałwię, rozmaryn, czosnek, cebulę, kilka jabłek i mandarynki. Wszystko piekłam w garnku rzymskim 5 godzin w temperaturze 130 stopni Celsjusza. Tłuszcz z kaczki pięknie się wytopił. Mięso podzieliłam Zobacz więcej
Bigos wstępnie gotujemy w zwykłym garnku. Następnie dusimy go w piekarniku, gdzie odpowiednio dojrzeje. Jest to wersja intensywnie grzybowo-śliwkowa. Bez nadmiaru mięsa. Bigos taki będzie ciemno Zobacz więcej
Bigos wstępnie gotujemy w zwykłym garnku. Następnie dusimy go w piekarniku, gdzie odpowiednio dojrzeje. Jest to wersja intensywnie grzybowo-śliwkowa. Bez nadmiaru mięsa. Bigos taki będzie ciemno Zobacz więcej
- pół łyżeczki kminu rzymskiego mielonego - 2 łyżeczki przyprawy do bigosu i kapusty - sól himalajska - świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Do garnka wlewamy domowe pomidory (lub z puszki krojone lub Zobacz więcej
z niego tymianek i liść laurowy. Dodaj kiełbasę, mięso i odcedzoną fasolę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj panko (lub okruszki chleba lub bułki) z natką pietruszki, skórką cytrynową, sporą Zobacz więcej
Ten bigos to moja kreacja. Oczywiście ma wszystkie składniki, które zwykle zawiera bigos, ale w moich proporcjach i sposobie robienia. Jak tytuł wskazuje jest po prostu fantastyczny i gorąco polecam Zobacz więcej
CatShelias
CatShelias Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wegekot
Naleśniki meksykańskie

Naleśniki meksykańskie 476

0
na oleju w garnku o grubym dnie, dodajemy wyciśnięty czosnek, odsączoną kukurydzę, odsączoną i wypłukaną fasolę, pomidory wraz z sokiem. Dodajemy przyprawy, dusimy około 15 minut. Danie to podobnie Zobacz więcej
IwonaD
IwonaD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czas na obiad
Bigos z piekarnika

Bigos z piekarnika 87

0
kapusty w garze, nie więcej,w sumie wystarczyła mi woda w której gotowana była kapusta kiszona, woda z grzybów i ze śliwek, więcej nie dodawałam.Użyłam dużego gara z pokrywką, ale można też użyć Zobacz więcej
To danie to nic innego jak wegetariański bigos ze słodkiej kapusty doprawiony bardzo aromatycznymi przyprawami: kminem rzymskim, cynamonem, anyżem, imbirem i goździkami. Pachnie obłędnie i rozgrzewa. Zobacz więcej
Jest coś takiego w kapuście, że jej połączenie z mięsem mnie obezwładnia. Kawałek kapusty w gotującym się rosole genialnie podbija jego smak – powoduje, że wszystkie nuty mięsności kusząco się Zobacz więcej
W prawie każdym sklepie można kupić gotowe mieszanki przypraw i prawie codziennie pojawiają się nowe propozycje: do makaronu, do ziemniaków, do pierogów, do bigosu, do piernika, do kurczaka, do Zobacz więcej
Stało się! Kupiliśmy wolnowar, a właściwie kupiła go moja Lepsza Połowa i poinformowała mnie o tym po fakcie ;) Dla mnie wolnowar to takie dziwne coś, co niby gotuje, ale nie zagotowuje i wymaga DUŻO Zobacz więcej
bigos ale istnieje alternatywa. Feijoda czyli tradyczyjna potrawa brazylijska. O historii feijoady pisaliśmy już jakiś czas temu -FEIJOADA - HISTORIA I PRZEPIS. Dzisiaj przepis na feijoadę powraca - Zobacz więcej
do łask makrelę. Nic prostszego! Na naszych stołach gości wyłącznie w wersji wędzonej i to najczęściej jako dodatek do past. Świ... Akcesoria w mojej kuchni Garnki rzymskie, żelazne kute patelnie i Zobacz więcej
do łask makrelę. Nic prostszego! Na naszych stołach gości wyłącznie w wersji wędzonej i to najczęściej jako dodatek do past. Świ... Akcesoria w mojej kuchni Garnki rzymskie, żelazne kute patelnie i Zobacz więcej