bigos w garnku rzymskim

ewuska2016
ewuska2016 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To be
Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty 28

1
pęczka koperku ok. 200 g pieczarek 1 cebula 1/2 puszki krojonych pomidorów 1 łyżeczka przyprawy do bigosu sól i pieprz szczypta kminu rzymskiego szczypta chili 1 szklanka wody Do garnka wrzucam Zobacz więcej
Sis Fit
Sis Fit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siostry Fit
Chili Con Carne

Chili Con Carne 120

2
chili) łyżeczka kminu rzymskiego łyżeczka cynamonu 2 łyżki oliwy Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Obie fasole odcedzić z zalewy na sicie i przepłukać. Papryki pokroić w Zobacz więcej
andzia-35
andzia-35 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszne jedzonko
Chili con carne

Chili con carne 284

0
czekolady 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów 1 kostka bulionu wołowego + 300 ml wrzątku słodka papryka, pieprz, oregano, kmin rzymski, odrobina soli ponadto: ryż do podania z chili con Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Leczo z cukini

Leczo z cukini 359

1
Równie dobrze mogłabym nazwać tę potrawę ragout, bigos, potrawka czy gulasz z cukini i nadal nie byłabym pewna poprawności użytej nazwy. Jak zwał, tak zwał, najważniejszy jest smak potrawy, czyli to Zobacz więcej
We Francji rillettes oznacza smarowidło do chleba, które jest zrobione z tłustego mięsa, podlewane rosołem i winem z ziołami i przyprawami. Ta wyrafinowana nazwa w potocznym tłumaczeniu to Zobacz więcej
Bigos wstępnie gotujemy w zwykłym garnku. Następnie dusimy go w piekarniku, gdzie odpowiednio dojrzeje. Jest to wersja intensywnie grzybowo-śliwkowa. Bez nadmiaru mięsa. Bigos taki będzie ciemno Zobacz więcej
Bigos wstępnie gotujemy w zwykłym garnku. Następnie dusimy go w piekarniku, gdzie odpowiednio dojrzeje. Jest to wersja intensywnie grzybowo-śliwkowa. Bez nadmiaru mięsa. Bigos taki będzie ciemno Zobacz więcej
- pół łyżeczki kminu rzymskiego mielonego - 2 łyżeczki przyprawy do bigosu i kapusty - sól himalajska - świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Do garnka wlewamy domowe pomidory (lub z puszki krojone lub Zobacz więcej
( i tłuszczu który wytapia się podczas jej pieczenia). Danie podobnie jak polski bigos, na które nie ma jednego jedynie słusznego przepisu i pozwala na wykorzystanie pozostałości pieczonych mięs. Zobacz więcej
Ten bigos to moja kreacja. Oczywiście ma wszystkie składniki, które zwykle zawiera bigos, ale w moich proporcjach i sposobie robienia. Jak tytuł wskazuje jest po prostu fantastyczny i gorąco polecam Zobacz więcej
CatShelias
CatShelias Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wegekot
Naleśniki meksykańskie

Naleśniki meksykańskie 489

0
meksykańskie: Składniki: Naleśniki - 1 jajko - 1 szklanka mleka - 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej - szczypta soli - szczypta cukru - łyżka oleju Farsz: - 2 ząbki czosnku - łyżka oleju - duża Zobacz więcej
IwonaD
IwonaD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czas na obiad
Bigos z piekarnika

Bigos z piekarnika 94

0
każdego dnia jest ponownie pieczony i to dzięki tej procedurze uzyskuje wspaniały smak!Zapraszam i smacznego! Bigos z piekarnika Użyłam: 1,5kg kapusta kiszona 1 mała głowka białej kapusty (ok.1 kg) Zobacz więcej
To danie to nic innego jak wegetariański bigos ze słodkiej kapusty doprawiony bardzo aromatycznymi przyprawami: kminem rzymskim, cynamonem, anyżem, imbirem i goździkami. Pachnie obłędnie i rozgrzewa. Zobacz więcej
Jest coś takiego w kapuście, że jej połączenie z mięsem mnie obezwładnia. Kawałek kapusty w gotującym się rosole genialnie podbija jego smak – powoduje, że wszystkie nuty mięsności kusząco się Zobacz więcej
W prawie każdym sklepie można kupić gotowe mieszanki przypraw i prawie codziennie pojawiają się nowe propozycje: do makaronu, do ziemniaków, do pierogów, do bigosu, do piernika, do kurczaka, do Zobacz więcej
Stało się! Kupiliśmy wolnowar, a właściwie kupiła go moja Lepsza Połowa i poinformowała mnie o tym po fakcie ;) Dla mnie wolnowar to takie dziwne coś, co niby gotuje, ale nie zagotowuje i wymaga DUŻO Zobacz więcej
bigos ale istnieje alternatywa. Feijoda czyli tradyczyjna potrawa brazylijska. O historii feijoady pisaliśmy już jakiś czas temu -FEIJOADA - HISTORIA I PRZEPIS. Dzisiaj przepis na feijoadę powraca - Zobacz więcej
akcesoria w kuchni (1) Ogórki (2) Papryka (2) Pieczeń Rzymska (1) Pierogi (1) Pizza (1) Porady (4) Przekąski (11) Przetwory (6) Ryba (2) Ryby (13) Rydze (1) Sałatki (5) Sosy (2) Surówki (2) Sushi (1) Zobacz więcej
(2) Bób (1) Chilli (3) Ciasta (18) Curry (1) Cykoria (1) Czarne oliwki (1) Czosnek niedźwiedzi (2) Dania jarskie (2) Dania Jednogarnkowe (4) Desery (18) Dip (2) Dolma (1) Fasola (1) Groch (1) Grzyby Zobacz więcej