bigos w słoiki

badylarnia
badylarnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Badylarnia
Jesienny bigos na wiosnę

Jesienny bigos na wiosnę 280

0
Składniki: litrowy słoik kapusty kiszonej 4 garście grzybów suszonych duża cebula suszone śliwki rodzynki miód (sosnowy) 100 g przecieru pomidorowego czerwone wino (niekoniecznie) sól pieprz olej Zobacz więcej
Wegańska babeczka
Wegańska babeczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wegańska babeczka
Bigos

Bigos 1671

0
Uwielbiam domowy bigos. Jego przygotowanie zajmuje trochę czasu, ale zdecydowanie warto :) Składniki: główka kapusty słoik kiszonej kapusty 3 marchewki 2 cebule garść suszonych grzybów mała puszka Zobacz więcej
Wigilijne przygotowania idą pełną parą! Bigos i kapusta z grzybami gotowe, pierniczki zrobione, śledzie piernikowe czekają grzecznie w słoikach, nadszedł zatem czas na sernik (na Wigilię przed Zobacz więcej
Tak przygotowane śliwki posłużą nam około 10-11 miesięcy...świetny dodatek do kompotów, bigosów, sosów... Składniki śliwki węgierki Przygotowanie Śliwki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Zobacz więcej
Cukinia w tym roku bardzo ładnie obrodziła więc postanowiłam z nią poeksperymentować padło na pastę kanapkową która równie dobrze może być vege bigosem, gdyż smakuje niemalże identycznie. Na Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GastroMonia
Wersja bigosu z ananasem

Wersja bigosu z ananasem 86

0
« W plenerze stół udekoruj Artykuł z moimi zdjęciami: » Wersja bigosu z ananasem Składniki: Słoik kapusty kiszonej 500-700 g mięsa ja miałam szynkę Puszka ananasa 2 kiełbasy np. śląska Kilka łyżek Zobacz więcej
Dodajęobiecany przepis na bigos, wczoraj miałam wolny dzień więc mogłam sobie trochępo kucharzyć;) Składniki: litrowy słoik kapusty kiszonej (najlepiej domowej) około 400gpiersiz kurczaka 1 cebula 1 Zobacz więcej
Koniec września, początek października, to najlepszy moment na zrobienie powideł śliwkowych. Przydadzą się do ciast, pączków i bigosu w zimie :) SKŁADNIKI: 2 kg śliwek (węgierek) 1/2 kg cukru Śliwki Zobacz więcej
Jak co roku pora na przygotowanie pomidorów pasteryzowanych, zimą są niezastąpione do sosów, zup, lecza, bigosu itp. Polecam. SKŁADNIKI : 1 kg pomidorów ( moje ulubione Zobacz więcej
się sparzy. Dodać suszone jabłka i przyprawy. Na patelni przysmażyć drobno pokrojoną kiełbasę, cebulę i jabłko , dodać do bigosu. Mieszać od czasu do czasu aż kapusta będzie miękka. ok 40 min. Zobacz więcej
Jest to rodzinny przepis na niby "bigos" z dodatkiem pulpetów, ochrzczony już nawet nie wiem przez kogo jako cygański;) Do prawdziwego bigosu mu daleko, ale i tak polecam wypróbowanie;) Składniki: 1kg Zobacz więcej
Uwielbiam ten pierwszy wiosenny bigos, kiedy w sklepach pojawia się młoda kapusta. Możemy go przygotować wcześniej i przechowywać w słoikach w lodówce. Jak oczywiście zdążymy cokolwiek schować. 2 Zobacz więcej
Składniki: 1,5 kg kiszonej kapusty 2 kiełbasy podwawelskie 400 g mięsa wieprzowego z łopatki 8 ziarenek ziela angielskiego 5-6 liści laurowych 3 suszone śliwki przyprawa do bigosu, sól, pieprz 2 Zobacz więcej
Dzisiaj polecam przepis na pyszną surówkę z kapusty kwaszonej. Surówka jest bardzo zdrowa. To doskonały dodatek do drugiego dania. Warto ją przygotować. SKŁADNIKI: 3/4 słoikakapusty kwaszonej z Zobacz więcej
dodajemy podsmażoną cebulę z kiełbasą. Gotujemy do miękkości kapusty, dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy 5 minut. doprawiamy jeśli trzeba. Bigos jest lepszy na drugi dzień. jak wyjdzie go nam Zobacz więcej
OlaSal
OlaSal Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Głodni Bardzo
OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE 228

0
Mamy znajomego Brytyjczyka, który ich nienawidzi, szerokim łukiem omija, a jak wyjmujemy w pracy kanapkę z owym rarytasem - każe wychodzić z pokoju. Jak to możliwe spytacie??? Ano możliwe, ale Zobacz więcej
OlaSal
OlaSal Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Głodni Bardzo
OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE 169

0
Mamy znajomego Brytyjczyka, który ich nienawidzi, szerokim łukiem omija, a jak wyjmujemy w pracy kanapkę z owym rarytasem - każe wychodzić z pokoju. Jak to możliwe spytacie??? Ano możliwe, ale Zobacz więcej
przekładać do wyparzonych słoików, mocno zakręcić i na zakrętkach postawić do wystudzenia taki keczup-sos można dać do sosu do gołąbków czy innych, do zupy, bigosu - już nie trzeba dawać pieprzu ale Zobacz więcej
twojezwyciestwo
twojezwyciestwo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Twoje Zwyciestwo
Włoski bigos

Włoski bigos 164

0
Peperonata (włoski bigos) łączy w sobie moje ulubione smaki. W dodatku przygotowanie nie wymaga precyzyjnego odmierzania składników, co w kuchni bardzo sobie cenię. Przygotowuję: papryki (3 czerwone), Zobacz więcej
Składniki: pomidory - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, sól - ile potrzeba małe, mięsiste pomidory gruntowe "lima" wystarczy tylko dobrze opłukać pokroić je na cztery części i ciasno Zobacz więcej